واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۳ (۱۴:۴۲ب.ظ)
مديرعامل اتحاديه سراسري باغداران ايران؛ عرضه محصولات کشاورزي به اتحاديهها واگذار شود مديرعامل اتحاديه سراسري باغداران ايران گفت:عرضه محصولات کشاورزي از طريق غرفههاي شهرداري با اجارههاي هنگفت موجب ضرر به توليدکننده و مصرفکننده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، نوذر نگهداري مديرعامل اتحاديه سراسري باغداران ايران در نشست خبري مديران عامل اتحاديههاي سراسري بخش کشاورزي که در اتحاديه مرکزي نظارت برگزار شد، گفت: اتحاديه باغداران کشور از سال 89 تحت نظارت سازمان مرکزي ايران به ثبت رسيد و در حال حاضر با تحت پوشش قرار دادن بيش از يکصد شرکت و تعاوني باغداران خدماتي از قبيل تأمين و توزيع نهادههاي کشاورزي، خريد و فروش محصولات کشاورزي و آموزش به باغداران ارائه ميدهد.
وي با بيان اينکه سطح زير کشت باغات کشور بيش از 2 ميليون و 700 هزار هکتار است، گفت: با توجه به مزيت نسبي بخش باغباني نسبت به ساير بخشهاي کشاورزي اين بخش يکي از بخشهاي مهم کشاورزي محسوب ميشود و نيازمند توجه مسئولان است.
نگهداري تصريح کرد: با تشکيل معاونت باغباني در وزارت جهاد کشاورزي اميدوار هستيم، تا آن منابعي را که به صورت ناعادلانه به سمت ساير بخشها سوق يافته بود، به سمت باغباني برگردد.
وي در مورد مشکلات بخش باغباني کشور گفت: بالا بودن هزينههاي توليد، بالا بودن ميزان ضايعات باغي به دليل عدم وجود زير ساختهاي مناسب براي نگهداري، عدم پوشش مناسب بيمهاي از جمله مشکلات اين بخش است.
مديرعامل اتحاديه سراسري باغداران ايران خاطرنشان کرد: پايين بودن سطح مکانيزاسيون به دليل کوچک بودن اراضي کشاورزي، نداشتن نيروي متخصص در زمينه مکانيزاسيون و سرعت نسبتا کند، صنايع تبديلي به دليل اقتصادي نبودن توليد از ديگر مشکلات بخش باغباني به شمار ميرود.
نگهداري تصريح کرد: از ديگر مشکلات بخش باغباني پايين بودن ميزان صادرات در مقايسه با توليد است، طوري که ما در توليد خرما در جهان رتبه دوم را دارا هستيم، اما در ميزان صادرات آن در جهان رتبه هفتم را داريم.
وي افزود: پايين بودن عملکرد توليد در واحد سطح در بخشي از محصولات کشاورزي مانند زيتون و سردرگمي باغداران در فروش محصولات باغي و نبود متولي خاص در اين زمينه و عدم ثبات بازار در محصولات باغي از ديگر مشکلات اين بخش به شمار ميرود.
مديرعامل اتحاديه سراسري باغداران تصريح کرد: پيشنهاد ما براي رفع مسائل و مشکلات بخش باغباني ترويج و بکارگيري تکنولوژي جديد و دانش جديد در کاشت و داشت باغات موجود است.
وي افزود: همچنين پرداخت تسهيلات ويژه به شرکتهاي تعاوني براي فرآوري و نگهداري محصولات باغي و اعطاي مشوقهاي صادراتي به صادرکنندگان و تسهيل امور گمرکي از پيشنهادات ما براي رفع مسائل و مشکلات بخش باغباني کشور است.
مديرعامل اتحاديه سراسري باغداران ايران بيان داشت: حمايت از اتحاديهها و شرکتهاي باغداران در جهت خريد توافقي محصولات با اعطاي وامهاي کم بهره و ارزان قيمت يکي از خواستههاي ما در جهت برداشتن گام در جهت حمايت از باغدار است.
نگهداري افزود: توجه دولت به توليد محصولات ارگانيک و توسعه فعاليتهاي بورس کالاي کشاورزي و انجام معاملات سلف و تعيين قيمت خريد تضميني ميتواند اهرم اطميناني براي باغدار باشد تا به راحتي و با خيال راحت به توليد محصول بپردازد.
وي به برنامههاي اتحاديه باغداران کشور در جهت حمايت از باغداران اشاره کرد و گفت: تأسيس صندوق حمايت از سرمايهگذاري باغداران با هماهنگي و همکاري معاونت باغداري وزارت جهاد کشاورزي و تأسيس صندوق مادر تخصصي حمايت از بخش کشاورزي در دستور کار ما قرار دارد.
مديرعامل اتحاديه سراسري باغداران ايران تصريح کرد: صادرات منسجم و برنامهريزي محصولات باغي و ايجاد يک تعادل نسبي در بازار با در دست گرفتن سهم مناسبي از بازار داخلي و ورود به بازارهاي ميادين سطح شهر بويژه در سطح شهر تهران از برنامههاي حمايتي ما از باغداران است.
نگهداري افزود: راهاندازي يک شرکت ملي حمل و نقل باغي که بصورت اختصاصي به باغداران ارائه خدمات کند در برنامه خودمان داريم و همچنين راهاندازي دفتر توسعه بازاريابي در کنار اتحاديه که به صورت اختصاصي به بازاريابي محصولات باغي بپردازد و آموزش تکنولوژي و دانش فني به باغداران در دستور شرکتهاي تعاوني ما قرار دارد.
وي به ميزان توليد محصولات باغي اشاره کرد و گفت: امسال حدود 3 ميليون تن سيب و همچنين حدود 4 ميليون تن مرکبات توليد خواهيم داشت که حدود 55 تا 60 درصد از مرکبات به توليد پرتقال اختصاص دارد.
وي در مورد صادرات محصولات باغي به کشور روسيه اظهار داشت: در خصوص صادرات محصولات باغي آمار ضد و نقيضي ارائه شده است، تجار روسيه به کشورمان آمدند و خريدهايي هم انجام دادند، ولي کيفيت توليد محصولات باغي در بعضي از مناطق با خواسته آنها مطابق نبود.
نگهداري تصريح کرد: آنها درخواست کردهاند تا بخشي از توليد سال آينده را تحت نظر داشته باشند و با نظارت خودشان صادرات انجام شود.
وي افزود: يکي از دغدغههاي اصلي باغداران در توليد محصولات کشاورزي بازار اين محصولات است در حاليکه در دنيا دغدغه کشاورز و باغدار فقط توليد محصول است و بعد از آن اتحاديههاي مربوط برداشت، بستهبندي و فروش محصول را به عهده دارد و قيمت تضميني محصولات کشاورزي هم موجب آسودگي خاطر کشاورزان است.
اين فعال بخش باغي کشوردر مورد عرضه مستقيم محصولات باغي در بازرا ميوه و تره بار گفت: اميدواريم عرضه محصولات کشاورزي دوباره به اتحاديه بازگردانده شود زيرا غرفههاي شهرداري که قيمت پايه اجاره آن ماهانه حدود 1.5 تومان است به مزايده گذاشته ميشود و با مبالغ هنگفتي مثلا 35 ميليون تومان اجاره داده ميشوند و موجب آسيب به مصرفکننده و توليدکننده ميشود.
مديرعامل اتحاديه سراسري باغداران اظهار داشت: غرفهداران هم معمولا براي تأمين اجاره ميوههاي درجه 2 و 3 را که حاشيه سود بالايي براي آنها داشته باشد عرضه ميکنند.
وي خاطرنشان کرد: اگر بخش عرضه محصولات باغي به اتحاديهها سپرده شود اتحاديهها ميتوانند به دليل ارتباط مستقيم با کشاورزان محصول را از کشاورزان خريداري کنند و در ميادين هم با قيمت مناسبي عرضه کنند.
نگهداري افزود: به اين ترتيب قيمت خريد محصولات باغي را ميتوان به صورت هفتگي تعيين کرد و بصورت قطعي از کشاورزان خريداري کرد و در نتيجه ميتوان از مصرفکننده و توليد کننده حمايت کرد.
در اين نشست مديران اتحاديههاي گل و گياه، دامداران، عشاير و تعاونيهاي روستايي و کشاورزي کشور با محوريت اتحاديه مرکزي نظارت و هماهنگي تعاونيهاي روستايي کشاورزي حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]