واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: بشقابهای زهرآلود برای سرو غذای بی بند و باری
امروز در جامعهای زندگی می کنیم که رشد و پیشرفت علم نسبت به قرون گذشته، سرعتی مضاعف به خود گرفته و در دسترس قرار گرفتن برخی از این علوم تأثیرات متفاوتی را در جوامع بشری در پی داشته است.
به گزارش نامه نیوز ، سعادت قاضی پور، روانشناس و استاد دانشگاههای آستارا با تأکید بر این موضوع، خاطرنشان کرد: شاخهای از علوم، مربوط به «ماهواره» و تحمیل افکار از طریق جوامع ابرقدرت با هدف شستشوی مغزها، با بهره مندی از جعبه جادویی (تلویزیون) می باشد که به عنوان عضوی جدید در حریم شخصی خانوادههای عصر کنونی وارد شده است.
وی ادامه داد: این دستگاه از ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و ... جوامع را تهدید میکند که با بررسی اجمالی در هر یک از این بخشها می توان اطلاعات و مستندات بسیاری را کسب کرد.
قاضی پور تأثیرات منفی ماهواره بر روی کودکان را یکی از مهمترین و شایعترین اشکال مخرب بودن آن برشمرد و افزود: پخش بسیاری از برنامههای نامتعارف در قالب کانالهایی تحت عنوان شبکههای اختصاصی کودکان جای بسیار تأمل دارد که باید با آگاه سازی، خانوادهها را از توطئههایی بزرگ مطلع ساخت.
وی توضیح داد: کودکان با تماشای بی هدف انیمیشنها و فیلمهای سینمایی پخش شده از این شبکهها، بایدها و نبایدهایی را می آموزند که با بایدها و نبایدهای جوامع و خانوادههای خود فاصله بسیاری دارد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در بسیاری از موارد به دلیل ناسازگاری سنتها و فرهنگها و از همه مهمتر متفاوت بودن قوانین حاکم بر کشورها، بسیاری از بایدها و ارزشهای مذهبی، ملی و قومی رد می گردد، هشدار داد: پس از وقوع چنین رویدادی، نبایدها و ضد ارزشها توسط این قشر مهم و آینده ساز کشورها پذیرفته می شوند که خوراکی زهرآگین برای جوامع مختلف به خصوص جامعه در حال توسعهای مثل ایران محسوب می گردد.
وی همزاد پنداری، تغییر در تفکر کودکان و شخصیت سازی با الگوبرداری از قهرمانان جوامع دیگر را زنگ خطری جدی عنوان و تصریح کرد: ماهواره سنگ بنای ادامه زندگی صحیح و تصویرهای مهم از جمله رعایت قوانین کشورها توسط افراد آن جامعه را متزلزل کرده و به تخریب می کشاند.
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با نام بردن از یک فیلم سینمایی همانند «مرد عنکبوتی» به تشریح موضوع فوق پرداخت و افزود: در این فیلم قهرمان داستان با لباسی که مشابه با پرچم آمریکا می باشد برای نجات انسان ها می آید و داستان های مختلفی با مضمون خشونت در هر قسمت این فیلم اتفاق می افتد که هیچ یک از این رویدادها و اتفاقات خیالی با فرهنگ و قوانین کشورهای جهان و به خصوص کودکان همخوانی ندارد.
وی تنوع پخش برنامههایی از این دست از طریق شبکههای ماهوارهای را بیشمار برشمرد و بیان کرد: این کودکان پس از الگوبرداری و ورود به دوران نوجوانی و سپس جوانی به جای رعایت قوانین جامعه خود به عنوان یک شهروند، با بروز یک سری رفتارهای ضد اجتماعی و حتی آشوب، امنیت خود، خانواده و حتی کشور را مختل و تحت الشعاع قرار می دهند.
سعادت قاضی پور در ادامه سخنان خود با بیان شاخهای دیگر از آسیبهای این وسیله ناخوانده (بشقاب ماهواره) اذعان کرد: این کودکان دیروز که به جوان و یا بزرگسال امروزی تبدیل شده اند بر اساس همان بایدها و ملاک های غلط که در دوران کودکی از طریق این بشقابهای زهرآلود کسب کردهاند، دست به انتخاب همسر زده که در نهایت نتیجه اینگونه ارتباطات آموزشی با فرهنگ غربی، رواج مسایلی نامشروع از قبیل ارتباط پیش از ازدواج رسمی، بیراهه رفتن در آغاز زندگی و... و در نهایت تن دادن به طلاق، جرم، جنایت و به تبع آنها عقب ماندگی فرهنگی و علمی کشور خواهد بود.
وی در پایان با دعوت از خانوادهها برای بهرهمندی از برنامهها و تولیدات آموزشی مناسب با فرهنگ جامعه خود، تأکید کرد: بدون در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف، از نشاندن کودکان پای تلویزیون جهت تماشای انیمیشنها و فیلم های ماهواره خودداری کرده تا پیش از آنکه مسأله همزاد پنداری صورت گیرد و شخصیتهای ساختگی خشن به عنوان یک روش برای حل مشکل کوچک فرزندان برگزیده شود، بزرگترین نقش با تقدیم محبت پدرانه و مادرانه را بر تربیت کودکان خود با در نظر گرفتن فرهنگ، آداب، رسوم و قوانین جامعه داشته باشید.
منبع: ایسنا
۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]