تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806683690




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هرم غذایی ایران تدوین شد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هرم غذایی ایران تدوین شد
کد خبر: ۴۴۹۹۷۷
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰ - 17 November 2014


رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح اقدامات انجام شده جهت برچسب‌گذاری مواد غذایی و بازنگری استانداردها در این حوزه، از تدوین رهنمودهای غذایی ایران خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی در مورد بیماری‌های غیرواگیر نظیر دیابت و اقدامات دفتر بهبود تغذیه در این زمینه گفت: از آنجا که تغذیه و الگوی غذایی صحیح نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دیابت دارد، قاعدتا باید برنامه‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی در این زمینه وجود داشته باشد.

وی افزود: در همین راستا دفتر بهبود تغذیه هر ساله آموزش همگانی تغذیه را در دستور کار دارد و سالانه بسیج‌های آموزش همگانی و همچنین آموزش‌هایی برای کارکنان هم کارکنان بهداشتی - درمانی و هم کارکنان بخش‌های دیگر مانند آموزش و پرورش در زمینه‌های معرفی به دانش آموزان و مهدکودک‌ها داریم. زیرا اگر بخواهیم از دیابت پیشگیری کنیم باید از دوران کودکی در زمینه الگوهای غذایی کار کرده و آموزش‌های لازم را ارایه دهیم.

عبداللهی ضمن اشاره به تدوین رهنمودهای غذایی ایران ادامه داد: هرم غذایی ایرانی که تحت عنوان رهنمودهای غذایی ایران تدوین شده گروه‌های غذایی اصلی و جایگزین‌ها را به مردم معرفی می‌کند. همچنین 10 پیام کلیدی را در رهنمودهای غذای ایرانی داریم. با توجه به شیوع بیماری‌های غیرواگیر نظیر دیابت، چربی خون بالا، فشار خون بالا و... در کشور، این پیام ها عمدتا بر مصرف بیشتر سبزی، میوه و کاهش مصرف مواد قندی مانند انواع شیرینی‌ها، انواع نوشیدنی‌های دارای قند افزوده و کاهش مصرف نمک و چربی تاکید دارد.

وی افزود: برنامه‌هایی نیز در این خصوص هم در قالب بسیج‌های آموزش همگانی و هم در قالب کارگاه‌های آموزشی و همایش‌های علمی برای کارکنان بهداشتی و درمانی برگزار می‌شود. همچنین در قالب تهیه مطالب به صورت بروشور و مجموعه‌های آموزشی این مطالب به گروه هدف ارائه می‌شود. به این صورت روی بحث فرهنگسازی و اطلاع رسانی برای تغذیه صحیح کار می‌کنیم.

وی افزود: یک بحث دیگر در مورد دیابت این است که به دلیل اهمیت تغذیه در پیشگیری از این بیماری، انجام کار هماهنگ با صنایع غذایی بسیار مهم است. ما ظرف دو تا سه سال گذشته همکاری نزدیکی را با صنایع غذایی آغاز کردیم تا استانداردهای موادغذایی به لحاظ مواد قندی بازنگری شود و تا جایی که امکان دارد مواد غیراستاندارد آن کاهش یابد تا به این ترتیب محصولات کم قند را به عنوان محصولات حامی سلامت هستند در بازار داشته باشیم.

عبداللهی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از نوشابه‌ها، نوشیدنی‌ها و حتی شیرهای موجود در بازار حاوی مقدار زیادی قند هستند. برای پیشگیری از دیابت باید میزان قند این محصولات کاهش یابد که در قالب همکاری‌های مشترک با صنایع غذایی در این زمینه نیز کار می‌کنیم.

عبداللهی در مورد برچسب گذاری محصولات غذایی سالم که توسط سازمان غذا و دارو مطرح شده، اظهار کرد: برچسب‌گذاری این محصولات از این جهت مهم است که باید روی برچسب‌های مواد غذایی ریسک فاکتورهایی مانند قند، نمک و چربی که در بروز بیماری‌های غیرواگیر نقش دارند روی محصولات غذایی ذکر شود. در حال حاضر کار برچسب‌گذاری تغذیه‌ای آغاز شده و سازمان غذا ودارو، دفتر بهبود تغذیه و سازمان ملی استاندارد در حال کار روی این مساله هستند. یکی از مسائلی که حتما باید روی برچسب مواد غذایی لحاظ شود، میزان قند است؛ بویژه اگر محصولی قند افزوده دارد باید روی برچسب محصول ذکر شود.

وی تاکید کرد: البته آموزش و فرهنگسازی در این زمینه نیز بسیار مهم است؛ مردم باید برچسب محصولات را نگاه کنند و به خصوص افراد دیابتی بدانند که نباید محصولاتی را که قند افزوده دارد، مصرف کنند. زیرا میزان زیادی قند وارد بدن آنها می‌شود. البته حتما باید بر اجرای طرح برچسب‌گذاری نظارت شود تا مطمئن باشیم که اطلاعات کافی روی محصولاتی که در بازار در اختیار مردم قرار می‌گیرد، درج شده است و مردم با توجه به شرایط‌شان انتخاب کرده و قدرت انتخاب داشته باشند. به این منظور مهلتی به صنایع غذایی داده شده و این طرح باید در یک برنامه بلند مدت و طی یکسال آینده مرحله به مرحله اجرایی شود.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن