واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار گیلان: تجهیز اورژانس بیمارستان ها، در کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات موثر است رشت - ایرنا - استاندار گیلان گفت : تجهیز اورژانس بیمارستان ها به امکانات مناسب، در کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات موثر است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "محمدعلی نجفی" روز یکشنبه در همایش روز جهانی یادبود قربانیان حوادث ترافیکی در سالن مرکز آموزشی درمانی پورسینا رشت افزود: توجه به آموزش، گام موثر و مهم در کاهش و پیشگیری از حوادث ترافیکی است.
وی از دست اندکاران مربوطه و رسانه ها خواست از طریق آموزش ، در زمینه کاهش تصادفات فرهنگ سازی کنند.
استاندار گیلان با بیان اینکه بیشترین تلفات انسانی درون شهری و برون شهری مربوط به عابران پیاده و موتورسیکلت سوران است ، اظهار کرد: آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه نقش مهمی در پیشگیری و کاهش تلفات جاده ای دارد.
وی ضمن انتقاد از عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در گیلان از سوی برخی از رانندگان خاطر نشان کرد: رعایت نکردن این قوانین شامل سبقت ، سرعت زیاد و .... مهمترین عامل تصادفات در استان است.
نجفی با اشاره به آمار تصادفات در گیلان آن را زیبنده این استان ندانست و تصریح کرد: همه ما بایستی با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و آموزش های لازم، در پیشگیری و کاهش تصادفات سهیم باشیم.
وی در ادامه با بیان این که در سال های گذشته به متخصصان طب اورژانس و کادر درمانی بخش اورژانس کمتر توجه می شد، اظهار کرد : بیشترین مشکلات در اورژانس و کادردرمانی است که البته در سال های اخیر تلاش های زیادی برای رفع مشکلات این بخش انجام شد.
استاندار گیلان با تاکید بر این مطلب که اورژانس بیمارستان ها بایستی بیش از پیش مورد توجه قرار دهد ، یادآور شد : تجهیز امکانات در این بخش در کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات موثر است.
وی به تلاش های انجام گرفته برای رفع نقاط حادثه خیز در گیلان طی سال های اخیر اشاره و یادآور شد : علیرغم همه تلاش ها هنوز یکصد نقطه حادثه خیز در استان وجود دارد که در برآوردی اولیه به حدد 70 میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکل در این زمینه نیاز است.
*برای کاهش تلفات جاده ای به روش های علمی نیاز است
رییس مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان نیز گفت: برای کاهش تلفات جاده ای به روش های علمی نیاز است.
دکتر "شاهرخ یوسف زاده چابک" با تاکید بر این مطلب که برای کاهش تلفات جاده ای بایستی نگاه ها از تک محوری به سیستمیک تغییر کند ، افزود: راه اندازی سیستم تروما ، 50 درصد مرگ های قابل پیشگیری را کاهش می دهد.
وی اظهار داشت : سیستم تروما تلاش هماهنگ و سازمان یافته در یک منطقه جغرافیایی تعریف شده، است که طیف گسترده ای از مراقبت ها را برای همه بیماران مجروح ارایه می دهد و با سیستم بهداشت و درمان عمومی هماهنگ است.
دبیر همایش روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای گیلان خاطر نشان کرد : سیستم های تروما موجب استفاده کارآمد از منابع مراقبت بهداشت می شود و بر اساس نیازهای منحصر بفرد جمعیت بنا شده است.
وی ادامه داد: توسعه سیستم تروما در سراسر کشور ، مراقبت های موثر و بی نقص با قابلیت گسترش نیازهای پزشکی در هنگام رویارویی با فاجعه انسانی یا طبیعی را فراهم می کند.
وی تصریح کرد : کاهش در میزان مرگ و میر ناشی از تروما ، کاهش در تعداد و شدت معلولیت های ناشی از تروما ، افزایش تعداد سال های موثر زندگی از طریق کاهش مرگ و میر و از کارافتادگی ، کاهش هزینه های مرتبط با درمان و توانبخشی مداوم قربانیان تروما و کاهش تاثیر این بیماری بر وابستگان بیمار از مزایای موفقیت آمیز این سیستم است.
رییس بیمارستان پورسینا رشت ادامه داد: پیشگیری از آسیب دیدگی ، مراقبت های پیش بیمارستانی ، مراقبت های داخل بیمارستانی و بازتوانی و نوتوانی آسیب دیدگان چهار جزو اساسی سیستم مراقبت تروما است.
همایش روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای امروز (یکشنبه) از سوی مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با شرکت دستگاه های مختلف و اعضای شورای ترافیک استان برگزار شد.
سومین یکشنبه نوامبر ماه هر سال ، بنا به تصمیم نمایندگان ملل متحد ، برابر با روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای است.
کتاب طرح جامع سیستم تروما در جمهوری اسلامی ایران شامل کارهای کارشناسی و تحقیقاتی در مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان تقدیم استاندار شد. ک/2.
7286/695
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]