تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):همانا نفرت انگیزترین مخلوق خدا بنده ای است که مردم از شرّ زبان او پرهیز می کنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849737850




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار نسبت به برخورد سیاسی با وزیر پیشنهادی علوم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی روزنامه های ایران/ یکشنبه 25 آبان 1393 هشدار نسبت به برخورد سیاسی با وزیر پیشنهادی علوم تهران-ایرنا-در حالی که تنها دو روز به جلسه رای اعتماد به چهارمین وزیر پیشنهادی علوم باقی مانده است، برخی روزنامه ها نسبت به تلاش برخی نیروهای افراطی برای حاشیه سازی در این زمینه هشدار دادند.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز یکشنبه 25 آبان 1393 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** افراطیون و حاشیه سازی علیه وزارت علوم
روزنامه ی «آرمان» در سرمقاله ی خود با تیتر «دکتر دانش آشتیانی و قضاوت بهارستانی ها» به قلم «احمد شیرزاد» استاد دانشگاه نوشت: رای اعتماد به دکتر دانش آشتیانی منوط به فضای مجلس است؛ در بررسی رای اعتماد به گزینه های دیگر این وزارتخانه همگان شاهد بودند که تنگ نظری ها و یکسونگری های معدود نمایندگان باعث شده که نیروهای کارآمد نتوانند در شرایط مناسبی قرار گیرند. اکنون این امیدواری وجود دارد که دکتر دانش آشتیانی بتواند رای اعتماد مجلس را به دست آورد. نمایندگان مجلس بیش از هر مولفه ای باید فضای آموزشی کشور و همچنین نیاز آموزشی کشور را در نظر داشته باشند و اگر بهارستان نشینان، این واقع بینی ها را در نظر بگیرد، انتظاری جز رای اعتماد به گزینه پیشنهادی رئیس جمهور نمی توان داشت.
شیرزاد در بیان ویژگی های چهارمین وزیر پیشنهادی علوم به مجلس می نویسد: با توجه به اینکه آقای دکتر دانش آشتیانی دارای شخصیتی است که به هیچ عنوان تفکر سیاسی خود را در کار دخالت نمی دهد، همچنین در بخش سیاسی، فردی معتدل و مناسب است موضوعی برای عدم رای اعتماد ندارد. او دارای شخصیتی است که می تواند نظر دولت و مجلس را تامین کند. دکتر دانش گزینه خوبی برای وزارت علوم است و بسیار زیبا بود که دکتر میلی منفرد هم می توانست در وزارت علوم کنار دکتر دانش آشتیانی باشد. البته عده ای دولت را به عدم رایزنی در گرفتن رای اعتماد متهم می کنند که درست نیست. دولت نباید به لحاظ اخلاقی برای رای آوری وزیر اقدام به لابی کند و با وعده دادن سعی در گرفتن آرای نمایندگان نماید. مجلس باید متوجه مسیری باشد که مردم انتخاب کرده اند و این درک را داشته باشد که به چه دلیل آرای جامعه به نام دکتر روحانی به صندوق رای ریخته شد.
آرمان همچنین گزارشی زیر تیتر «کفه دانش سنگین تر است یا کفه اقلیت؟» منتشر کرد و در آن ضمن اشاره به اظهارات مسوولان دولتی در خصوص توانایی های «فخرالدین احمدی دانش آشتیانی» وزیر پیشنهادی علوم از تلاش برخی برای حاشیه سازی علیه وی سخن گفت و نوشت: ظاهرا برخی از روز اعلام گزینه پیشنهادی روحانی برای تصدی مسئولیت وزارت علوم بر طبل مخالفت می کوبند. این مخالفان با پخش شایعه های نادرست سعی دارند گزینه پیشنهادی را تحت تاثیر قرار دهند به نحوی که مثلا اعلام می کنند به دولت پیام داده شده که گزینه پیشنهادی خود را تغییر دهد. طرح چنین شایعه ای که برخی رسانه های مستقل هم نادانسته آن را منتشر کردند، دو هدف داشت: یکی اینکه درصدد القای این نکته مهم بودند که رئیس جمهور تحت تاثیر مخالفت ها و «دو،دو»ی نمایندگان مجلس اقدام به تغییر گزینه پیشنهادی خود خواهد کرد و دیگر اینکه می خواهند فرار رو به جلو داشته باشند یعنی می خواهند از هم اکنون اعلام کنند که در صورت رای اعتماد ندادن نمایندگان به گزینه پیشنهادی، نباید مورد مواخذه قرار گیرند اما چرا نباید به دانش آشتیانی رای اعتماد داد؟
«دانشگاه؛ دیگی که هرگز برای افراطیون نمی جوشد» هم عنوان سرمقاله ی روزنامه ی «ابتکار» بود.
بر اساس این سرمقاله افراطیون می دانند اگر دانشگاه سروسامان بگیرد همچون یک منبع روشنایی بر پستوهای تاریکِ برخی از ویژه خواری های سیاسی و آموزشی می تابد و گوشه های پنهان مانده را عیان می سازد. از همین رو برخی از فعالان این گروه، تنها لحظاتی پس از معرفی گزینه چهارم رئیس جمهور برای وزارت علوم، شروع به مخالفت می کنند و پیامک می زنند و اتهامات سیاسی چند سال گذشته را از انبان اتهامات خود بیرون می کشند و نثار او می کنند. اویی که شاید برخی از آنها حتی نامش را نیز نشنیده باشند. آنها خوب می دانند که روحانی، به جهت رایی که از مردم گرفته و به ملاحظه خواست گروههای اجتماعی که از وی حمایت کرده اند، چه کسانی را برای اداره امور دانشگاه های کشور بر می گزیند. طبیعی است که رئیس جمهور، که بخش قابل توجهی از آرای خود را مدیون دانشجویانی است که در همه سالهای اخیر نادیده گرفته شدند، تلاش کند تا به مطالباتِ این قشر جوان و تاثیر گذارِ جامعه پاسخ دهد.
این روزنامه در ادامه به اهداف این گروه از افراطیون در حاشیه سازی علیه وزیر پیشنهادی علوم اشاره کرد و نوشت: می خواهند به خودشان قوت قلب بدهند که تعداد آرای رئیس جمهور انتخابی مردم در روز 24 خرداد 92 تنها یک “عدد” است و نباید فریبِ آن را خورد! مثل اعداد مربوط به نرخ تورم و بیکاری و گرانی سالهای رئیس جمهوری مردِ محبوب شان. می خواهند به دیگران - و در این زمینه به خصوص به دانشجویان- نشان دهند که چیزی عوض نشده. مثلا در حالی که روحانی رئیس جمهور است، می توان برنامه های یک نامزدِ شکست خورده را در فضای دانشگاه اجرا کرد. آنها با پیغام و پسغام هایی که به رئیس جمهور داده اند، تاکنون توانسته اند او را وادار به عقب نشینی از معرفی دو گزینه دلخواهش (توفیقی و نجفی ) کنند. در حقیقت می خواهند برنامه های خود را بدون صرفِ هزینه اجرا کنند. البته گویی رئیس جمهور متوجه نیت آنان شده و در معرفی چند تن از وزرای دلخواه خود این فرصت را از آنان گرفته است.
روزنامه ی «اعتماد» هم در تحلیل این موضوع به گفت و گو با «علی مطهری» نماینده مجلس نشست.
مطهری به اعتماد گفت: اظهار نگرانی ها از وضع دانشگاه ها بیشتر بهانه گیری است تا واقعیت. عده یی از باز شدن فضای آزادی بیان در دانشگاه ها و از بین رفتن فضای امنیتی در دانشگاه ها می ترسند. ولی دانشگاه ها در یک سال و نیم گذشته نشاط علمی و سیاسی خوبی پیدا کرده اند و جای نگرانی در این مورد نیست. اتفاقا همین اظهار نگرانی ها می تواند موجب تحریک دانشگاه ها شود. فقط می توان برخی نگرانی های فرهنگی را قابل توجه دانست که آن هم قابل رفع است. در مجموع، گروکشی سیاسی و هواهای نفسانی در کار است تا اصلاح مملکت و حق و عدالت. در واقع عده یی در مجلس می گویند آن کسی که ما می گوییم باید وزیر شود و دانشگاه ها باید در اختیار ما باشد. اینها خیال کرده اند آقای جلیلی در سال ٩٢ پیروز شده است. باید بپذیریم که مردم به گفتمان دیگری رأی دادند. اگر یک مجلس اصلاح طلب با یک دولت اصولگرا این رفتار را داشته باشد آیا آنها می پسندند؟
«ضرورت استقلال نهاد علم» هم موضوعی بود که روزنامه ی «ایران» در راستای نگاه سیاسی حاکم بر مجلس نسبت به وزرای پیشنهادی علوم منتشر کرد.
به نوشته ی این روزنامه دخالت نهاد سیاست در نهاد علم، همواره بزرگ ترین تهدید برای دانش بوده است و هرگاه مسائل علمی چهره سیاسی به خود می گیرند، یا سیاست، تکلیف علم را مشخص می کند، مرگ علم فرا خواهد رسید. تجربه نشان داده است که وقتی علم تحت تأثیر سیاست قرار می گیرد، ضربه ای جبران ناپذیر بر ساختار دانش وارد می شود. کنار گذاشتن استادان عالی کشور یا خروج دانشجویان نخبه و استعدادهای برتر از جمله مصادیق خسارات همین سیاسی بازی است که ضرر آن متوجه کشور می شود. درست است که مجلس محترم، حسب قانون وظایفی برعهده دارد اما این نهاد، کانون تصمیم گیری و آمد و شد بزرگ ترین نخبگان علمی کشور است و قهراً باید همه نهادهای حاکمیتی از جمله مجلس شورای اسلامی به سلیقه و ذائقه دانشگاهیان احترام بگذارند و به وزیر پیشنهادی رأی اعتماد دهند. متأسفانه اتفاقی که مدتی است در حوزه آموزش عالی در حال رخ دادن است، آغشته شدن این حوزه به سیاست بازی و سیاست کاری است و این مسأله همیشه مهم ترین خطری بوده که ارتقای دانشگاه ها را تهدید می کند. تجربه کشورهایی که به سوی این مسیر حرکت کردند، بهترین مصداق برای این موضوع است.

*** انتفاضه سوم در راه است؟
رژیم صهیونیستی پس از مدت ها ایجاد محدودیت برای مسلمانان فلسطینی در بیت المقدس و رویارویی با اعتراض های گسترده ی داخلی و بین المللی علیه هتک حرمت مسجد الاقصی، ناچار به عقب نشینی شده است. برخی از روزنامه ها، تحولات جدید در کرانه ی باختری رود اردن را زمینه هایی برای وقوع و گسترش انتفاضه سوم دانستند و نابودی اسراییل را در آینده ی این انتفاضه پیش بینی کردند.
در همین زمینه روزنامه ی «کیهان» در یادداشت روز خود مطلبی با تیتر «انتفاضه سوم، همه چیز آماده است» منتشر کرد.
به نوشته ی کیهان دولت نتانیاهو بیش از هر زمان دیگری احساس تنگنا می کند چرا که از یک سو شاهد رو به وخامت گذاشتن اوضاع امنیتی در کرانه باختری است و از سوی دیگر از طرف احزاب و جریانات صهیونیستی متهم است که به جای کنترل بحران بین فلسطینی ها و اسرائیلی ها در کرانه، با بنزین ریختن بر آتش خشم فلسطینی ها شرایط را به سمت خشونت بیشتر سوق می دهد. انتفاضه سوم در واقع انتفاضه مسجدالاقصی است.
این روزنامه همچنین در بیان آینده ی انتفاضه ی سوم نوشت: انتفاضه سوم فلسطینی ها به مقوله استراتژیک دیگری هم گره خورده است. مدتی است که بحث تسلیح فلسطینی های کرانه باختری رود اردن در دستور کارگروه های فلسطینی است. «حماس»، «جهاد» و «فتح» هر کدام جداگانه اعلام کرده اند که تسلیح مردم در کرانه را دنبال می کنند از این طرف مسئولین ارشد نظامی ایران- از جمله فرمانده هوا فضای سپاه و وزیر دفاع- با صراحت اعلام کرده اند که برنامه هایی را برای تجهیز و تسلیح و آموزش نیروها در کرانه باختری شروع کرده اند. انتفاضه سوم در این شرایط از ابعاد بسیار گسترده تر و از زمان بیشتری برخوردار خواهد بود. انتفاضه سوم یک انتفاضه فراگیر اجتماعی خواهد بود. به این معنا که هر 11 شهرستان کرانه باختری از جنین در شمال تا شهر الخلیل در جنوب را فرا خواهد گرفت این به معنای درگیر شدن رژیم صهیونیستی در جغرافیایی به طول حدود 6000 کیلومتر مربع و بیش از 17 برابر مساحت منطقه غزه است. کرانه باختری در این میان می تواند یک جنگ شدید که در آن سطح آسیب پذیری فلسطینی های کرانه به مراتب کمتر از فلسطینی های نوار غزه بوده چرا که در کرانه امکان جابجایی جمعیت وجود دارد در حالیکه در غزه این امکان وجود نداشت، از سوی دیگر سطح آسیب پذیری رژیم صهیونیستی در کرانه بیشتر از غزه خواهد بود چرا که در کرانه شهرک های یهودی بشدت در معرض آسیب قرار می گیرند.
به بیان کیهان، انتفاضه سوم فلسطین به واقع می تواند آنقدر موثر واقع شود که بساط اسرائیل را درهم پیچد و یا آن که به اعتبار امنیتی و سیاسی اسرائیل صدمه جدی و جبران ناپذیر وارد نماید. این انتفاضه بار دیگر فلسطین را در کانون توجهات جهانی قرار می دهد و این موضوعی است که با سیاست آمریکا و هم پیمانان عربی غربی آن که می خواهند عراق و سوریه در کانون توجهات باشند، سازگار نیست. فلسطین این ظرفیت را دارد که توجهات را به خود معطوف کند در صورت وقوع چنین امری، جبهه مقاومت بار دیگر به عنوان مهم ترین و صادق ترین پشتیبانان فلسطینی ها دارای نقش محوری در تحولات کرانه باختری خواهد شد. این نقش آفرینی مدتی است شروع شده و هر روز پررنگ تر و موثرتر می شود.
روزنامه ی «جمهوری اسلامی» هم با اختصاص سرمقاله ی خود به این موضوع نوشت: عقب نشینی رژیم صهیونیستی در برابر اعتراضات گسترده فلسطینی ها، که بسیاری این خیزش عمومی را "انتفاضه سوم فلسطین" نامیده اند با مجوزی که پلیس رژیم صهیونیستی برای ورود تمامی گروه های سنی فلسطینی جهت اقامه نماز در مسجدالاقصی صادر کرد، شکل عملی به خود گرفت.
این روزنامه در ادامه افزود: خیزش عظیمی که در سرزمین های اشغالی به واسطه آگاهی از توطئه های اشغالگران صهیونیست شکل گرفت، علاوه بر آنکه نقشه شوم آنها را با شکست مواجه ساخت، ترس عمیقی را نیز در قلب سردمداران صهیونیست های نژادپرست ایجاد کرد و آنان را وادار نمود پیش از آنکه انتفاضه سوم شکل غیرقابل مهاری به خود بگیرد، دست به عقب نشینی تاکتیکی بزنند.
جمهوری اسلامی هم آینده ی انتفاضه ی سوم را اینچنین تحلیل کرد: نگرانی از گسترش انتفاضه سوم به حدی رسید که «تونی بلر» نخست وزیر سابق انگلیس و نماینده فعلی کمیته چهارجانبه سازش که در برگیرنده کشورهای آمریکا، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و روسیه است، با انتشار بیانیه ای در دفتر خود در قدس شرقی اعلام کرد: جامعه بین الملل می خواهد شاهد توقف کامل انواع خشونت ها، احترام کامل و پیروی از مراسم سنتی و توافق شده در مکان های مقدس است. البته بلر در بیانیه خود مانند همیشه بر از سرگیری مذاکرات سازش اصرار ورزیده و کشاندن فلسطینی ها به سوی سازش با رژیم صهیونیستی را چاره فرار از خطر فروپاشی برای رژیم اشغالگر قدس دانسته است.

*** جامعه شناسی واکنش های مردمی به مرگ خواننده ی محبوب
فوت «مرتضی پاشایی» خواننده ی محبوب موسیقی پاپ بر اثر بیماری سرطان در حالی با واکنش گسترده ی جامعه بخصوص طرفداران وی مواجه شد که برخی روزنامه ها به تحلیل جامعه شناختی این رفتارها پرداختند.
«سیمای مردمی که نمی شناسیم» عنوان یادداشت روزنامه ی اعتماد در این باره بود.
به نوشته ی این روزنامه، آنچه مرگ مرتضی پاشایی را با همه مرگ های دیگری که در بالا آمد متفاوت می کند، واکنشی احساسی، غافلگیرانه، جالب توجه و گسترده در بطن جامعه ایرانی است که فراگیری آن بر کسی پوشیده نیست. از نخستین ساعت های انتشار خبر مرگ این خواننده پاپ، گروهی از الیت جامعه ایران او را نمی شناختند و گمان نمی بردند که مرگ این خواننده پیامدی اجتماعی برانگیزد اما همزمان طبقه یی هم از درون جامعه ایرانی برخاستند که دیوارهای شبکه های اجتماعی را پر از یاد و خاطره مرتضی پاشایی پراکندند و در امتدادش پیاده راه و پارک ها را با ترنم ترانه هایش و شمع های روشن زینت دادند. انگار وقت آن بود که بخشی از جامعه فرورفته در غبار ایرانی، به گروه هایی که بر اساس قاعده اجتماعی در گروه الیت قرار می گیرند، یادآوری کند که چه کسی «جامعه را نمی شناسد».
این روزنامه در ادامه به تحلیل رفتار مردم در سایه ی گسترش استفاده از اینترنت پرداخت و نوشت: تولد و بلوغ مرتضی پاشایی بر روی موج سیال و گسترده اینترنت نیز در شناسایی او به مخاطب و محبوبیتش کمک فزاینده یی کرده و در نهایت عنصر حالا پیش روی شبکه های اجتماعی هستند که از مرگ مرتضی پاشایی، استعاره «یکی هست که دیگر نیست...» را ساختند و به سرعت نور پراکندند و گوی سبقت از هر رسانه یی دیداری، شنیداری و مکتوبی در این ماجرا بردند. پشت این دلیل ها می توان «بدفهمی» طبقه های اجتماعی را به فراموشی سپرد و گذشت تا مرور زمان، رونق ماجرا را از سکه خارج بیندازد اما چیزی که با مرور زمان تغییر نمی کند، ریشه های اتفاقی است که روز جمعه من و بسیاری از ما را شگفت زده کرده است. تک تک آن آدم هایی که پس از شنیدن خبر مرگ مرتضی پاشایی به شکلی نمادین یا حقیقی ابراز احساسات خود را در سپهر همگانی جامعه آشکار ساخته اند، وجود دارند و طبقه یی هستند گم شده و در غبار که بدون مانیتور رسانه ها و دولت ها، دارند در دل این جامعه زندگی خودشان را می کنند.
«سعید معیدفر» هم در روزنامه ی آرمان می نویسد: جوانان خود را در یک هنرمند از نسل خود انتخاب کرده اند و این واقعیت حکایت از آن دارد اقداماتی که در طول سال های گذشته تندروها برای تخریب بزرگان و شخصیت های علمی و فرهنگی و هنرمندان انجام داده اند موجب شده امروز جوانان الگوی خود را تغییر دهند و این تنها می تواند یک دلیل داشته باشد و آن این که سالها افراد مورد علاقه این قشر در معرض تخریب واقع شده اند و نهایتا امروز جوانان به سراغ مرتضی پاشایی رفتند که شاید خیلی هم شناخته شده و مشهور نیست و این نشان می دهد که اگر شخصیت های مورد علاقه جوانان مورد هجمه قرار بگیرند آنها به سراغ کسی می روند که از جنس خودشان است که حتی معروفیتی در حد بالا ندارد و با آن همذات پنداری می کنند. به همین دلیل امروز مشاهده می شود که جوانان با فوت مرتضی پاشایی، جوانی از نسل دهه60 گرد یکدیگر جمع می شوند و سرود می خوانند و در غم از دست دادنش تجمعی بزرگ شکل می گیرد. پیامی که می تواند برای مخاطبان جوان نوعی پاسخ به آنچه به عنوان نگرش جوانان و همنوعان خود دارند مورد دقت نظر قرار گیرد. پیامی که انتظار می رود به خوبی شنیده شود و برای ایجاد فضای مساعد برای تنفس جوانان از روش همان ها به طور صحیح استفاده شود. پتانسیلی که می تواند در همه شرایط به نیروی آنها تکیه کرد. نباید دیگر شاهد این باشیم که جوانانمان از عدم درک صحیح توسط برنامه نویسان و برنامه ریزان گلایه سر دهند باید خواسته های جوانان را دراولویت قرار دهیم و با منش جوانی با آنها روبه رو شویم .

*** نگرانی ها از کاهش شدید قیمت نفت
کاهش قیمت جهانی نفت از مهمترین تحولات جدید در عرصه ی اقتصادی کشور طی هفته های اخیر بوده است. از همین رو برخی روزنامه های اقتصادی کشور در واکنش به این موضوع، در یادداشت های خود از تاثیر قیمت نفت بر بودجه 94 و مقایسه ی درآمدهای نفتی در دولت های مختلف پرداختند.
روزنامه ی «جهان صنعت» در همین زمینه گزارشی با عنوان «بودجه 94 آب می رود» منتشر کرد و تحلیل خود از کاهش قیمت نفت بر بودجه را نخستین پیامد کاهش قیمت جهانی نفت در سند مالی دولت دانست.
به نوشته ی این روزنامه، دولت در حال حاضر در حال بررسی بستن بودجه سال آینده با نفت 75 دلاری است که این به معنی کاهش 25 درصدی درآمد نفتی با فرض ثابت بودن میزان صادرات است. بر همین اساس محمدباقر نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به اینکه دولت برای اینکه با مشکل عدم تحقق بودجه مواجه نشود از ابتدا با اعداد معقول برنامه ریزی می کند، اظهارکرد: رقمی که در حال حاضر برای هر بشکه نفت پیش بینی می شود بین 70 تا 80 دلار است و دولت نیز با توجه به این واقعیت ها لایحه بودجه را تنظیم می کند.
این روزنامه در ادامه نیز با اشاره به اظهارات نوبخت افزود: هیچ منبع رسمی پیش بینی نکرده که رقم قیمت هر بشکه نفت خام در بازارهای جهانی به کمتر از 70 دلار برسد، برنامه ریزی دقیق و تخصیص هدفمند منابع ریالی و ارزی بسیار مهم است، همان گونه که در سال 93 نیز با وجود تمام مشکلات تخصیص های مناسب بودجه ای در استان های کشور انجام شد. معاون برنامه ریزی رییس جمهور از ابلاغ شیوه احیای سازمان مدیریت تا دو هفته دیگر خبر داد و با اشاره به اینکه درآمد سالانه دولت از 110 میلیارد دلار به 26 میلیارد دلار کاهش یافته، گفت: بودجه 94 با قیمت نفت 70 تا 80 دلار تدوین خواهد شد.
روزنامه ی «ابرار اقتصادی» هم با اشاره به اظهارات نوبخت در تیتر نخست خود از تدوین بودجه 94 با نفت 80 دلاری خبر داد.
روزنامه ی «تعادل» نیز در یادداشتی با تیتر «درآمدهای نفتی از خاتمی تا روحانی» ضمن اشاره به اظهارات اخیر نوبخت در خصوص درآمدهای نفتی نوشت: به نظر می رسد قصد سخنگوی دولت از بیان این ارقام، مقایسه درآمد در دو دولت دهم و یازدهم است که کشور در بالاترین سطح درآمدهای نفتی قرار داشت و اکنون همزمان با روی کار آمدن دولت یازدهم، افزون بر افت شدید قیمت نفت از هر بشکه 140دلار در دوران احمدی نژاد به کمتر از 80دلار در دولت روحانی، به دلیل تحریم های ناشی از رفتار محاسبه نشده دولت قبل، امکان فروش روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت از دولت سلب شده است. براین اساس درآمد دولت یازدهم از محل فروش نفت به حدود یک چهارم دولت قبل نزول کرده است. اما این افت درآمد نیست که به عنوان مانعی بر سر راه دولت قد برافراشته بلکه در دولت نهم و دهم پدیده هایی در حوزه اقتصاد کشور شکل گرفت که میزان آسیب رسانی آنها به اقتصاد کشور بیش از کاهش درآمد نفت است از جمله این پدیده ها می توان به اشاعه تفکر د ولتی در کنار افزایش سهم دولت از اقتصاد اشاره کرد. اکنون درآمد نفت در دولت روحانی به میزان درآمد نفت در دولت خاتمی رسیده است. با این تفاوت که 8 سال تلاش دولت خاتمی برای استقرار دولتی کارآمد در اثر رفتارهای بی برنامه و بی تدبیر دولت نهم و دهم به حاکمیت تفکر دولتی منتهی شده است. آنها که تحریم ها را بی اثر می دانستند اکنون با شنیدن سخنان بی پرده سخنگوی دولت پی می برند که میراث احمدی نژاد برای کشور چه بوده است.
* گروه پژوهش های خبری
پژوهشم** 9283**2054


25/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن