واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۵۵ق.ظ)
رئيس اتاق بازرگاني ايران تاکيد کرد: تعارض بودجه با برنامه هاي توسعه اي کشور/در تدوين برنامه ها اهداف بلندپروازانه تکرار نشود قوانين بودجه اي بايد بر اساس برنامه هاي توسعه اي نوشته شود. در حالي که تاکنون اين طور نبوده و اکثر بودجه هاي کشور با مسير برنامه هاي توسعه تعارض داشته است.
به گزارش خبرنگار موج، غلامحسين شافعي، رئيس اتاق بازرگاني ايران با اعلام اين مطلب گفت: تدوين برنامه هاي توسعه در ايران سابقه طولاني دارد و ما پس از انقلاب 5 برنامه نوشته ايم اما به غير از برنامه سوم اهداف ساير برنامه ها محقق نشده است و اين در حالي است که کشورهاي اطراف ايران که سابقه کمتري در تدوين و اجراي برنامه هاي توسعه اي دارند از ما توفيقات شان بيشتر بوده است.
وي افزود: بايد بپذيريم مشکلاتي در تدوين و اجراي برنامه هاي توسعه کشور وجود دارد و اگر قرار است ما اشتباهات گذشته را تکرار نکنيم بايد اشکالات را شناسايي و روند تدوين را اصلاح کنيم.
به گفته شافعي مهم ترين علت عدم اجراي برنامه هاي توسعه ايران اين است که دولت ها براي اجراي اين برنامه ها اهتمام نکرده اند و يکي ديگر از مشکلات اين است که حجم وسيعي از تکاليف پيش بيني شده در برنامه ها بدون توجه به منابع مالي نوشته شده است که براي تحقق اين برنامه ها ما نيازمند ايجاد ارتباط منطقي بين بودجه اي کشور و سنوات اجراي برنامه هاي توسعه اي هستيم.
رئيس اتاق بازرگاني ايران ادامه داد: بودجه مهم ترين ابزار دولت براي ايجاد ثبات در اقتصاد کشور و بهبود در مسير اشتغال و توليد است اما متاسفانه قوانين بودجه کشور ما بيشتر کارکرد سياست گذاري دارند و از ايجاد تحرک در رشد اقتصادي غفلت کرده اند به همين علت عمده منابع بودجه کشور صرف بودجه هاي جاري شده و بودجه هاي عمراني به شدت تحت تاثير اين رويکرد قرار گرفته اند.
رئيس اتاق بازرگاني ايران با اشاره به حجم وسيعي از پروژه هاي عمراني ناتمام در کشور تصريح کرد: سال گذشته متوسط تحقق بودجه هاي جاري دولت 95 درصد و متسوط تحقق بودجه هاي عمراني 57 درصد بوده است و اين درحالي است که ما با حجم انبوهي از پروژه هاي ناتمام مواجه هستيم.
شافعي خاطرنشان کرد: از بودجه سال 93، براي 2800 طرح عمراني نيمه تمام و ناتمام صد هزار ميليارد تومان هزينه شد و اين در حالي است که براي تکميل اين پروژه ها ما نياز به 4000 ميليارد تومان ديگر داريم.
وي با بيان اين مطلب که تدوين برنامه هاي توسعه به شکل کنوني جوابگو نيست و ما بايد ابتدا چالش هاي برنامه هاي پيشين را برطرف کنيم متذکر شد: لازم است در تدوين برنامه ششم از نظرات فعالان اقتصادي استفاده شده و اين برنامه بدون در نظر گرفتن اهداف بلندپروازانه تدوين شده و واقعيات و امکانات کشور را مدنظر قرار دهد.
وي با بيان اين مطلب که نبايد در تدوين برنامه ششم اهداف بلندپروازانه داشته باشيم، ابراز داشت: دولت بايد خود را مقيد به ايجاد ارتباط منطقي ميان بودجه سالانه و اهداف برنامه توسعه اي کرده و نسبت به انضباط مالي، اصلاح ساختار و کوچک سازي اقدام کند و همچنين مشوق هاي صادراتي را به عنوان نوعي سرمايه گذاري در برنامه هاي توسعه اي تلقي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]