تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849571692




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۱۰ دانستنی مفید درباره جرم گوش


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


به بهداشت و سلامت گوش خود اهمیت دهید ۱۰ دانستنی مفید درباره جرم گوش
جرم گوش ماده‌ای چسبناک، زردرنگ و چرب است که توسط سلول‌های موجود در کانال گوش ترشح می‌شود و مجرای گوش را از گزند آلودگی‌ها و میکروب‌ها حفظ می‌کند. در این مطلب با ۱۰ حقیقت درباره جرم گوش آشنا می‌شوید.
جام جم سرا به نقل از باشگاه خبرنگاران: ۱- جرم گوش چه موادی دارد؟
جرم گوش که به آن واکس گوش، موم یا سرومن نیز گفته می‌شود، ترکیبی از چربی (مترشحه از غدد چربی پوست)، سلول‌های پوستی جدا شده از داخل گوش و ترشحات غدد سرومن در کانال گوش خارجی است.
۲- آیا نوع جرم گوش خود را می‌دانید؟
جرم گوش دو نوع خشک و مرطوب است. نوع آن بستگی به ژنتیک شما دارد. ژنتیک مردم آسیای شمال شرقی مخصوصا مردم کشورهای چین یا کره طوری است که جرم گوش خشک دارند، در حالی که جرم گوش افراد سایر کشور‌ها مرطوب است.
۳- چطور جرم گوش شبیه موی بینی است؟
جرم گوش یکی از عوامل محافظتی بدن است. جرم گوش همانند مژه‌های چشم و موهای بینی از بدن ما در برابر عوامل مزاحم مثل گردوغبار، باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها محافظت می‌کند. این عوامل با ورود به بدن باعث بروز ناراحتی، التهاب و عفونت می‌شوند. اگر در اثر تجمع جرم گوش، شنوایی شما کم شده است و صدا‌ها را به سختی می‌شنوید، برای معاینه نزد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بروید.
۴- چطور جرم گوش شبیه اشک است؟
جرم گوش، گوش‌های ما را لیز و نرم می‌کند،‌‌ همان طور که اشک، چشم‌های ما لیز و مرطوب می‌کند. اگر مقدار جرم گوش کم باشد، گوش‌ها دچار خشکی و خارش می‌شوند.
۵- جرم گوش بعد از پاک کردن گوش، برطرف می‌شود.
گوش‌ها با لطف جرم گوش، خودشان را پاک و تمیز می‌کنند. هر وقت شما فک یا چانه خود را تکان می‌دهید، جرم گوش به آرامی از طرف پرده گوش به سمت سوراخ گوش می‌آید. سپس خشک شده و بیرون می‌افتد.
۶- داخل گوش خود را دستکاری نکنید.
برای تمیز کردن گوش نبایستی چیزی داخل گوشتان فرو کنید، زیرا گوش‌ها خودشان را تمیز می‌کنند. برای خاراندن گوش یا خارج کردن جرم گوش، گوش پاک کن، سنجاق، انگشت دست و هر چیز دیگری را وارد گوشتان نکنید، زیرا با این کار جرم را بیشتر به سمت داخل گوش هل می‌دهید که می‌تواند گوش را کیپ کند و شنوایی شما کم شود.
۷- از شمع گوش استفاده نکنید
برخی افراد برای پاک کردن جرم گوش از شمع گوش استفاده می‌کنند. در این روش، فرد روی یک طرف بدن خود دراز می‌کشد و شمعی مخروطی شکل و تو خالی در داخل کانال گوش قرار می‌گیرد. سپس شمع را روشن می‌کنند. گفته می‌شود حرارت شمع، جرم گوش را نرم می‌کند و بیرون می‌آورد. در حالی که این کار هیچ فایده اثبات شده‌ای ندارد و در عین حال باعث سوختگی گوش، گرفتگی گوش در اثر تجمع جرم و سوراخ شدن پرده گوش می‌شود.
۸- چطور جرم گوش روی شنوایی موثر است؟
تجمع و سفت شدن جرم گوش، شایع‌ترین دلیل کاهش شنوایی است. ممکن است گاهی اوقات جرم گوش به طرف پرده گوش هل داده شود و یا گوش‌ها بیش از حد مورد نیاز، جرم تولید کنند. علائم تجمع و سفت شدن جرم گوش عبارتند از درد گوش، احساس سنگینی و پری گوش، احساس کیپ شدن گوش و زنگ زدن گوش. همچنین ممکن است گوش‌های شما دچار خارش، بوی نامطبوع و ترشحات شوند.
۹- چطور جرم گوش را تمیز کنیم؟
اگر احساس می‌کنید گوش‌های شما در اثر تجمع جرم گوش بسته شده‌اند، نزد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بروید تا جرم گوش شما را تمیز کند. برای این کار:
– ابتدا لازم است جرم گوش را نرم کنید. طبق دستور پزشک برای مدت چند روز، دو تا سه بار در روز چند قطره روغن گلسیرین فنیکه را داخل سوراخ گوش خود بریزید. این روغن جرم گوش را نرم می‌کند و باعث خروج راحت‌تر آن می‌شود.
– بعد از چند روز نزد پزشک می‌روید. پزشک با استفاده از یک سرنگ پر از آب گرم، داخل گوش شما را شستشو می‌دهد تا جرم گوش‌ها خارج شود.
– سپس بیرون گوش خود را با دستمال کاغذی تمیز خشک می‌کنید. البته نه تنها شما بلکه مؤکداً بیماران مبتلا به دیابت و یا اختلال سیستم ایمنی بدن باید قبل از این کارها، با پزشک مشورت کنند و این بیماران نیز بیماری خود را به پزشک بگویند.
۱۰- چه موقع نزد پزشک برویم؟
اگر در اثر تجمع جرم گوش، شنوایی شما کم شده است و صدا‌ها را بسختی می‌شنوید، برای معاینه نزد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بروید. اگر بعد از شستشوی گوش توسط پزشک، دچار مشکلی در گوش‌های خود گشتید، مجددا نزد پزشک بروید، مثلا اگر دچار درد گوش شدید و یا اینکه همچنان صدا‌ها را خیلی کم می‌شنیدید.
اگر از وسایل کمک شنوایی مثل سمعک استفاده می‌کنید و یا هر چند مدت یک بار گوش‌های شما در اثر تجمع جرم کیپ می‌شوند، بایستی هر چند مدت یک بار برای تمیز کردن گوش‌های خود نزد پزشک بروید.
برخی از افزاد برای تمیز کردن گوش از وسایلی مانند کلید، اشیاء نوک تیز و... استفاده می‌کنند، این کار‌ها برای سلامت گوش بسیار مضر است و ممکن است آسیب جدی به گوش وارد کند.


یکشنبه 25 آبان 1393 11:33





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن