تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831640843




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلخ و شیرین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تلخ و شیرین تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» امروز -یکشنبه- در یادداشتی با عنوان «تلخ و شیرین» به قلم «فتح الله آملیِ» در آستانه تقدیم لایحه بودجه سال آینده دولت به مجلس، نوشته است:درفاصله اندکی که تا تقدیم لایحه بودجه سال آینده باقی مانده است، به نظر می رسد که دولت کار سخت و دشواری را در هفته های پیش روی در پیش دارد که همراهی و کمک مشفقانه همگان را اجتناب ناپذیر می کند.


مذاکرات سخت و دشوار سیاسی ایران با اردوگاه غرب بر سر مسأله هسته ای هنوز به فرجام نرسیده، تحریم های غیرانسانی و ناجوانمردانه همچنان اقتصاد کشور را تحت فشار گذارده، هزینه های سنگین اداره کشور از پرداخت حقوق گرفته تا پرداخت یارانه ها و تنظیم دخل و خرج و سر و سامان دادن به انبوه بدهی ها از طرفی و مراقبت از ثبات اقتصادی و جلوگیری از تورم و افزایش رکود از طرف دیگر، همه و همه، شرایط سختی را برای اداره قوه مجریه در سال آینده رقم می زند.
در این میان البته کاهش بهای نفت به میزان 30 درصد که در چند سال اخیر بی سابقه بوده، سفره تنگناهای دولت تدبیر و امید را کامل کرده است. معاون اول رئیس جمهوری اخیراً اعلام کرد که درآمد سالانه دولت که در گذشته بین یک صد تا 110 میلیارد دلار بوده، هم اکنون به نزدیک 36 میلیارد دلار رسیده و باید با همین میزان درآمد ارزی، دولت را اداره کرد. به اینها باید افزود توقع بجای کارمندان و کارگران و بازنشستگان را که حداقل دستمزد 700هزار تومانی امسال را برآورنده حتی نیمی از هزینه های ماهانه خود نمی دانند و این حرف حق را مطرح می کنند که وقتی آمارهای رسمی خط فقر را در خانوار شهری نزدیک به یک میلیون و 700 هزار تومان اعلام می کنند و منابع کارشناسی، آن را تا 5/2 میلیون تومان هم محاسبه کرده اند؛ چگونه می توان با این حقوق ها کنار آمد و زندگی کرد؟ و قاعدتاً می توان حدس زد که حتی کمترین میزان افزایش حقوق در سال آتی، چه رقمی را بر بودجه سال آینده تحمیل می کند و این هزینه ها باید از کدام محل تأمین گردد؟
آنچه که از رفتار ماه های گذشته دولت برمی آید با وجود همه تلاش ها و توفیقاتی که در آرام سازی فضای اقتصادی کشور و مهار تورم داشته، نشانگر اصلاحات ساختاری مطلوبی که بتواند با همه این دشواری ها کنار آید، نیست.
به نظر می رسد که دولت هنوز با نوعی رودربایستی و کم رویی و عدم شهامت در ایجاد جراحی های لازم اقتصادی رو در روست و با این رفتار ناگزیر خواهد بود که همچنان درگیر مشکلات بماند و با نگرانی و ترس به خاطر دردی که ممکن است عمل جراحی در پی داشته باشد، صبوری کند و درد بکشد و با بیماری اقتصاد بسازد و باز به نظر می رسد که بیش از حد و اندازه لازم به امکان رفع تحریم ها و رسیدن به توافق چشم دوخته است.
البته رفع تحریم های غیر انسانی و باج خواهانه آمریکا و هم پیمانانش، حق مسلّم و طبیعی مردم ایران و کاملاً درست و واقع بینانه است؛ اما همچنان که رئیس جمهوری محترم و مسئولان دولتی اعلام کرده اند، طراحی مدل اقتصادی و تنظیم بودجه دولت باید به گونه ای باشد که اگر به هر دلیل توافق حاصل نشد و تحریم ها برقرار ماند و حتی خدای ناکرده فزونی هم گرفت، اداره کشور دچار مشکل نشود. پس ناگزیر در بودجه سال آینده باید همه فاکتورهای مورد نظر ملاحظه شود و از جمله توجه به اقتصاد مقاومتی به عنوان یک اصل مد نظر قرار گیرد. گمان می کنم توجه به چند نکته مهم خالی از لطف نباشد:
1ـ با توجه به محدودیت های ارزی دولت و با توجه به اینکه سیاست تثبیت نرخ ارز در شرایط تورمی فاقد منطق اقتصادی است، محاسبه نرخ ارز برای سال آینده برای جلوگیری از نوسانات پر شتاب ارزی که تجربه تلخ آن را پیش از این داشته ایم، باید همراه با در نظر داشتن میزان درآمدهای ارزی کشور، کاهش مزیت نسبی واردات کالا و ترجیح تولید داخلی و نگاه به ارز به عنوان سرمایه ملی و یک کالای قابل معامله که نمی تواند فارغ از تورم عمومی داخلی و درآمد ناخالص ملی بهای غیرواقعی و دستوری داشته باشد، تعیین شود و سنجش ارزش پول ملی صرفا با نرخ برابری آن با ارز خارجی و بدون درنظر داشت سطح عمومی تورم و تولید ثروت در کشور، فاقد منطق اقتصادی و نوعی ارزان فروشی به نفع بازار واردات است که می تواند به شدت در خطر نوسانات پرشتاب قرار گیرد. یادمان نرود که تثبیت دستوری نرخ ارز و جهش قیمتی ناگهانی و چند صد درصدی آن، چه به روز اقتصاد ملی آورد.
2ـ سر و سامان بخشی به توزیع یارانه های نقدی و کاهش فشار هزینه ای دولت در این بخش، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. شناسایی دهک های نیازمند و قطع یارانه انرژی طبقات برخوردار با توجه به اختیاری که مجلس به دولت داده است، از جمله اقدامات ضروری دولت در سال آتی است.
3ـ اجرای مراحل بعدی قانون هدفمندی و کاهش یارانه منابع انرژی و تجدیدنظر در نوع پرداخت یارانه ها از جمله ضروریات اقتصاد مقاومتی است. به هرحال باید نیک دانست که سطح مصرف انرژی در ایران، هیچ نسبتی نه با عدالت دارد و نه با اقتصاد مقاومتی.
4ـ مقابله همه جانبه با فساد و قطع شریان هایی که خون آلوده در مجاری اقتصاد تزریق می کنند و منابع و منافع ملی را به خطر می اندازند، مطالبه همگانی است. دولت تدبیر و امید با وجود همه گلایه هایی که از اقتصاد پنهان، عدم شفافیت در بازار پولی و بانکی و فرار مالیاتی و وجود رانت و فساد دارد، در عمل اقدامات لازم برای اصلاح ساختاری این رفتار و رویه غلط را در حد انتظار صورت نداده و بیشتر اظهار گلایه کرده است.
5 ـ با این نظام مالیاتی راه به جایی نخواهیم برد. حتی در نظام کهنه مالیاتی حقوق و دستمزد
که دم دستی ترین و آسان ترین راه دریافت مالیات است؛ تغییری که صورت گرفته، هم با عدالت ناهمخوان است و هم با شعار دولت در زمینه افزایش درآمد مالیات. پیش از آن در بخش خصوصی مالیات از حقوق در ردیف هایی تا 30 درصد هم افزایش داشت و همین مسأله اعتراض بحق آنها را به دنبال داشت که چرا حقوق های کلان در بخش خصوصی تا 30 درصد هم مشمول مالیات می شود و در بخش دولتی تنها 10 درصد است و دولت به جای آنکه همین قانون را مشمول حقوق های بالای دولتی کند، یکسان سازی را با کاهش مالیات بخش خصوصی اصلاح کرد.
6ـ دولت در قانون بودجه سال آینده باید در هزینه های جاری خود سخت گیری بیشتری داشته باشد. بسیاری از ردیف های بودجه را حذف و یا مشمول کاهش کند و در یک کلام باید از هرگونه خوش بینی درآمدی پرهیز و تنها به درآمدهای واقعی اندیشه داشته باشد و از هرگونه افزایش هزینه ها و یا تن دادن به افزایش مطالبات و توقعات بپرهیزد. سال آینده سالی سخت برای دولت است، اما این سختی ما را به انضباط بیشتر، تلاش بیشتر، انتظارات کمتر و ریخت و پاش و بی تدبیری و بی ملاحظگی کمتر وادار می کند و این ثمره شیرینی خواهد بود تا ما را از آفت وابستگی به درآمدهای نفتی و زندگی به سبک بچه پولداری ملی دور دارد.
سختی و تلخی قناعت و صبوری و تحمل دشواری ها اگر ما را سختکوش تر، مستقل تر و محکم تر کند، ثمری بس شیرین دارد.
منبع: اطلاعات
اول**1368**


25/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن