واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بی اعتمادی به اولاند - وعده های محقق نشده تهران- ایرنا- "فرانسوآ اولاند" در حالی در نیمه راه دوران ریاست جمهوری خود قرار دارد که با گذشت دو سال و نیم از دوره پنجساله ریاست جمهوری وی ، رسانه های فرانسوی هر روز اخبار و آمار منفی تری از عملکرد او منتشر می کنند.
به گواه نظرسنجی ها، بی اعتمادی گسترده فرانسویان به اولاند که در نتیجه عدم تحقق وعده های انتخاباتی وی به وجود آمده، همچنان ادامه دارد.
تازه ترین نظرسنجی ها نشان می دهد که سه چهارم فرانسویان به وعده تازه رییس جمهوری کشورشان مبنی بر افزایش نیافتن مالیات ها تا سال 2017 میلادی، اعتقادی ندارند.
به این ترتیب بیشتر فرانسویانی که در نظرسنجی مورد سووال قرار گرفتند، گفت وگوی تلویزیونی اولاند را در مورد مسائل اقتصادی و مالی کشور، فاقد اعتبار می دانند.
این در حالی است که "معکوس کردن منحنی بیکاری" به عنوان مهمترین وعده و شعار انتخاباتی اولاند در انتخابات ریاست جمهوری نیز محقق نشده و هر روز بر جمعیت بیکاران این کشور افزوده می شود.
هم اکنون سه میلیون و 432 هزار و 500 فرانسوی هیچ گونه فعالیت اقتصادی ندارند. این تعداد در کنار آمار مربوط به شاغلین پاره وقت و یا افرادی که با درآمد اندک، جمعیت جویای کار را در فرانسه به پنج میلیون و 128 هزار و 200 نفر می رساند.
پایگاه اطلاع رسانی "فرانس ت. و. انفو" در گزارشی اولاند را رکورد دار بی اعتمادی مردمی، بیکاری و بدهی عمومی خواند و افزود: اولاند در مقایسه با سایر اسلاف خود در بدترین وضعیت در افکار عمومی قرار دارد. به طوری که انتشار آمار مربوط به عملکرد اولاند، احتمال انتخاب مجدد وی را به عنوان رییس جمهوری بیش از پیش ضعیف می کند.
این گزارش میزان اعتماد فرانسویان را به اولاند 13 درصد اعلام کرد و افزوده است: از سال 1978 میلادی تاکنون، هیچکدام از روسای جمهوری فرانسه با این میزان بی اعتمادی مواجه نبوده اند. در سپتامبر سال 2014 میلادی، تنها 13 درصد از فرانسویان اعلام کردند که به رییس جمهوری کشورشان برای حل مشکلات فعلی فرانسه اعتماد دارند. تاکنون کمترین میزان اعلام شده از اعتماد مردمی به رییس جمهوری 16 درصد بود که در ژوئیه سال 2006 میلادی و دوران ریاست جمهوری "ژاک شیراک" اعلام شد.
این گزارش با اشاره به ناکامی رییس جمهوری فرانسه در همراه کردن اکثریت نمایندگان مجلس ملی، می افزاید: در 16 سپتامبر، نخست وزیر معرفی شده از سوی اولاند تنها توانست رای اعتماد 269 نماینده از 577 نماینده مجلس ملی را از آن خود کند.
پایگاه اطلاع رسانی "اسلت" در این باره نوشت: این برای دومین بار در تاریخ جمهوری پنجم فرانسه بود که نخست وزیر منتخب رییس جمهوری به مجلس آن هم در صورتی که بیشترین کرسی های این نهاد به حزب او تعلق داشت، رای اکثریت را به دست نیاورد. پایین ترین رای اعتماد مجلس به "ژرژ پومپیدو" تعلق داشت که در آوریل سال 1962 میلادی، 259 رای از 551 رای را از آن خود کرد.
هم اکنون 289 نماینده مجلس فرانسه سوسیالیست هستند اما به تازگی گروهی از سوسیالیست ها که با سیاست های اولاند و "مانوئل والس" نخست وزیر مخالف هستند، توانسته اند با تشکیل جنبشی حدود 30 نفر از نمانیدگان سوسیالیست را متقاعد کنند تا به برنامه های رییس جمهوری رای ندهند.
همین امر سبب شد تا اولاند در موفقیتی شکننده بتواند برنامه بودجه سال 2015 میلادی خود را تنها با 266 رای مثبت در برابر 245 رای منفی به تصویب مجلس برساند.
این گزارش با بیان این که بدهی عمومی فرانسه در دوران ریاست جمهوری اولاند برای نخستین بار از مرز دو هزار میلیارد دلار فراتر رفت، افزود: در سه ماهه دوم سال 2014 میلادی، میزان بدهی های عمومی این کشور دو هزار و 23 میلیارد و 600 میلیون یورو معادل 95.1 درصد تولید ناخالص داخلی، اعلام شد.
این گزارش با بیان این که اولاند نتوانسته است از سال 2012 روند افزایش بدهی های عمومی را متوقف کند، اضافه کرد: البته نمی توان اولاند را تنها مسبب این افزایش دانست. همانطور که میزان بدهی عمومی فرانسه از سال 2002 تا 2012 میلادی دو برابر شده است.
یکی دیگر از شواهد مشکلات متعدد اولاند در اداره فرانسه آماری است که نشان می دهد از سال 2012 تاکنون 26 نفر از کارکنان کاخ ریاست جمهوری "الیزه" از کل 50 نفر، این مکان را ترک کرده اند. این در حالی است که این تغییرات در دوران روسای جمهوری سابق فرانسه تا این اندازه نبوده است.
میزان نارضایتی از عملکرد فرانسوآ اولاند او را با کابوس استعفا مواجه کرده است. به تازگی در فرانسه جنبش هایی تشکیل شده که آشکارا استعفای او را خواستارند. روز 11 نوامبر (2 آبان) در تازه ترین اقدام مخالفان علیه سیاست های رییس جمهوری، یک فروند هواپیمای گردشگری همزمان با برگزاری مراسم یکصدمین سالگرد آغاز جنگ جهانی اول، در آسمان پاریس به پرواز درآمد که پارچه نوشته بزرگی را با عنوان "اولاند استفعا بده" با خود حمل می کرد.
"داوید وان املریک" (David van Hemelryck) از فعالان مخالف اولاند در پستی در توئیتر مسوولیت این اقدام را بر عهده گرفت و اعلام کرد: تنها 13 درصد فرانسویان از اولاند حمایت می کنند و این در حالی است که جمهوری فرانسه باید توسط فردی برخوردار از محبوبیت مردمی اداره شود.
وی که به تازگی و به همراه موافقان طرح خود پایگاه اطلاع رسانی" اولاند استعفا" را راه اندازی کرده است، تنها مطالبه خود و این گروه را استعفای رییس جمهوری عنوان کرد.
اروپام ** 9053 **5981
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]