تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنه ها بركنار نمى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799253515




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثير عدم اجراي تعهدات نظامي روسيه بر جايگاه اين کشور در محيط بين الملل


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۵ آبان ۱۳۹۳ (۷:۵۵ق.ظ)
تاثير عدم اجراي تعهدات نظامي روسيه بر جايگاه اين کشور در محيط بين الملل گروه اقتصاد سياسي خبرگزاري موج،
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، جنگ سرد و ظهور دو ابرقدرت شوروي و ايالات متحده، زمينه رقابت تسليحاتي دو کشور را پديد آورد. تسلط انديشه هاي رئاليستي، منجر به آن شد که مجمتع هاي نظامي- دفاعي و کارخانجات توليد سلاح رونق زيادي بگيرد. رشد سلاح هاي متعارف و غير تعارف، منجر به آن شد که زرادخانه هاي دو ابرقدرت توان چندين بار نابود کردن کل کره زمين را داشته باشند.
فناوري هاي آفند و پدآفند همزمان رشد يافت و حتي عقد قراردادهاي مربوط به کنترل تسليحات و ممانعت توسعه و تکثير هم چندان نتوانست روند رو به توسعه رقابت هاي تسليحاتي را کند کند. در اين ميان، رهبر هر بلوک، براي افزايش توان عملياتي کشورهاي حاضر در گروه خود، آنها را به تجهيزات نظامي مجهز مي کرد. زيرا کماکان در تفکرات سياستمداران کرملين و کاخ سفيد، اين سلاح بود که مانع بروز جنگ و دست اندازي ديگري مي شد.
مفهوم "بازدارندگي" حاصل تحولات اين دوره بود. لکن با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، ميراث چنين انديشه هايي به سلف اين بازيگر، يعني روسيه رسيد. از اين رو روسيه و آمريکا اگرچه نه به مانند دوران صلح مسلح نيمه دوم قرن بيست، در تلاش براي افزايش توان ميليتاريستي بودند، اما درصدد برآمدند کماکان نفوذ خود بر بازارهاي تسليحاتي جهان را حفظ کنند. زيرا درآمد ناشي از صادرات محصولات دفاعي و جنگي در کنار تداوم سلطه آنها بر تصميم گيريهاي کشورهاي کوچکتر از اين طريق، به قدرت صنايع نظامي داخلي در جذب نيروي کار و کسب جايگاه برتر قدرت سخت افزاري کمک شاياني مي کرد.
باتوجه به اين پيشينه است که امروز در رده بندي بزرگترين صادرکنندگان سلاح جهان، آمريکا و سپس روسيه قرار دارند. آمريکا به دليل ماهيت سرمايه داري، قدرت فناوري و رشد مراکز علمي، حفظ نفوذ خود در تداوم روابط با کشورهاي حاضر در بلوک غرب و افزايش شمار آنها، توانسته است بيش از روسيه در امر صادرات جنگ افزار موفق باشد. در اين ميان روسيه با درآمد بيش از 15 ميليارد دلاري سال 2013 از طريق فروش سلاح، بيشترين رابطه تجاري-نظامي را با هند دارد. قابل تامل است که دهلي نو نيز بزرگترين خريدار تجهيزات دفاعي و نظامي جهان است و بيش از 65 درصد بازار اين کشور در دست مسکو مي باشد.
لکن روابط نظامي هند و روسيه اخيرا به خاطر تغييرات مکرر در قيمت هاي مورد توافق سلاح ها و تجهيزات و نيز تاخير در تحويل اين ابزار آلات، دچار نوسان شده است. روسيه در رابطه با شريک ديگر خود دمشق نيز چنين تاخيراتي را دارد. همچنين مسکو در موضوع تحويل اس 300 به ايران نيز به تعهد خود جامه عمل نپوشاند.
از اين رو، مشتريان تجهيزات نظامي روسيه، تلاش مي کندد جايگزين هاي ديگري براي اين کشور بيابند. بر اين اساس بود که هند در سال هاي اخير تمرکز خاصي بر روي روابط با اسرائيل و ايالات متحده دارد.
در مقابل، ايالات متحده پس از عقد قرارداد با کشورها، تنها در صورت وقوع کودتا، از تحويل تجهيزات سرباز مي زنند. همچنين در کمتر باري ديده شده است طرف امريکايي قيمت قرارداد را افزونتر کند.
کرملين، چه به دليل فن آوري نه چندان توسعه يافته اش که باني تاخير در اجراي مفاد عهدنامه ها مي گردد و چه به جهت نوع تصميمات روساي اين کشور، نتوانسته است خود را به عنوان شريک چندان معتمدي در محيط بين الملل نشان دهد. اين کشور همچون زمان حاکميت کمونيست ها از سال 1917 تا 1991، بر اين کشور، قوانين و قراردادها محلي از اعراب در سياست هايشان ندارد.
همچنين مسکو، اميدوار است بتواند نقش متوازن کننده غرب با کشورهايي را بازي کند که امروزه به خاطر سبک سياست هايشان در مقابل سرمايداري قرار گرفته اند. از اين رو بعضا عدم اجراي قراردادها به دليل کسب رضايت غرب به خصوص آمريکا صورت گرفته است.
در اين شرايط، بازنده بزرگ روسيه است که در دوره گذار خود، هنوز نتوانسته نقش با ثباتي در معاملات جهاني داشته باشد.

زهرا سادات حسيني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن