تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ما اهل بيت، وعده‏هاى خود را براى خودمان، بدهى و دِين حساب مى‏كنيم، چنانكه رسول اكر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846314398




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسکن مهر تهدید جدید شهرها در زمان زلزله/ یک پژوهشگر زلزله: تصویر درستی از آنچه باید انتظارش را بکشیم نداریم


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: مسکن مهر تهدید جدید شهرها در زمان زلزله/ یک پژوهشگر زلزله: تصویر درستی از آنچه باید انتظارش را بکشیم نداریم جامعه > شهری - یک دانشیار پژوهشکده زلزله شناسی تهدید حال حاضر برای شهرهایی مثل تهران را پدیده مسکن مهر می داند و معتقد است اگر تا چند سال دیگر روند ساخت و ساز به همین صورت پیش برود خسارات زلزله دوچندان خواهد شد.

طهورا شهبازی: عده ای پیش بینی زمان دقیق زلزله در تهران را فاقد مبنای علمی دانستند. از این کار حذر کردند و خواسته آنها از دیگران نیز غیر از این نبود. عده ای اما اولویت را بر اطلاع رسانی دادند، هرچند غلط و تن تهران و ساکنان پایتخت را لرزاندند.

حالا درمیان این گفتن ها و نگفتن ها آنچه بیش از همه می تواند یاری رسان باشد بالا بردن تاب آوری شهر ها به خصوص تهران در برابر این پدیده طبیعی است. حال آنکه با گذر زمان نه تنها فکری در این زمینه نشده بلکه بافت های فرسوده جدیدی چون مسکن مهر نیز باری شدند روی دوش شهرها.

مهدی زارع دانشیار پژوهشکده زلزله شناسی تهدید حال حاضر برای شهرهایی مثل تهران را پدیده مسکن مهر می داند و معتقد است اگر تا چند سال دیگر روند ساخت و ساز به همین صورت پیش برود خسارات زلزله دوچندان خواهد شد. گفت و گوی خبرآنلاین با دانشیار پژوهشکده زلزله شناسی در حاشیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در غرفه گروه رسانه ای خبر انجام شد.
وضعیت حال حاضر زلزله در تهران به چه صورت است؟ تهران از لحاظ ریسک، پرریسک ترین شهر ایران است. البته نکته مهم این است که تهران از دیگر شهرهای کشور مطالعه شده تر است و وقتی لقب پرریسک ترین به آن می دهیم به دلیل جمعیت زیاد است. ما در واقع در ایران نقشه های ریسک نداریم اما در تهران یک مقدار داریم به مفهوم اینکه نقشه مخاطره و نقشه آسیب پذیری داریم اما نقشه ارزیابی تاب آوری نداریم با توجه به اینکه در جاهای دیگر ایران معمولا نقشه آسیب پذیری هم نداریم.
این نقشه ها چه کمکی در زمینه کاهش خسارات زلزله خواهد کرد؟ این نقشه ها کمک می کند که بدانیم وضعیت آن شهر چگونه است. شهریورماه وزیر مسکن اعلام کرد ما 54هزار هکتار بافت فرسوده داریم و 56هزار هکتار بافت حاشیه نشین که درمجموع 110 هزار هکتار می شود. حالا اگر در هر هکتار 300نفر زندگی کنند چیزی حدود 33میلیون جمعیت این بافت ها خواهد بود یعنی حدود 42 درصد جمعیت ایران است. اما این ارزیابی ها خیلی کلی است و جزئی نیست. ولی مثلا در کتاب های گزارش سازمان ملل می بینیم در هند در هرهکتار 15برابر این تعداد هم است و جمعیت خیلی ریز و دقیق در آمده است. ولی این تعداد خیلی با جزئیات برای تهران و شهرهای دیگر در نیامده است و تا این اعداد به درستی معلوم نشود ما تصویر درستی از آنچه که باید انتظارش را بکشیم نداریم.
یعنی اطلاعات دقیقی در دسترس نیست تا بر اساس آن برنامه ریزی های درست و به موقع انجام دهیم؟ ولی واقعیت این است که تا همین جایی هم که می دانیم وضعمان، خوبی نیست. یعنی کشوری که 78 میلیون نفر جمعیت دارد و بدون تردید حدود 40 درصد از جمعیت آن در معرض آسیب پذیری بسیار بالا هستند که اصلا خبر خوبی نیست و نشان می دهد ایران یکی از آسیب پذیرترین نقاط دنیاست. بعضی از شاخص ها نیز می گوید از نظر میزان تلفات ایران یکی از کشورهایی است که بدترین رکورد را دارد یعنی در اوج بدترین ها قرار دارد. بنا براین کشوری که دارای چنین ویژگی هایی است باید برای آینده آن نگاه دیگری کرد. اولا برای همان اطلاعاتی که در اختیار داریم باید تدبیر کرد. نکته دوم اینکه بافت فرسوده نباید به آن اضافه کرد. منظور از بافت فرسوده ساختمان های مسکن مهری است که در خیلی از شهرهای ایران می سازند که در حال حاضر یک نوع اضافه کردن بافت فرسوده است. سوال مهمی که مطرح است و تا به حال به جواب آن نرسیدیم این است که چند هزار هکتار مسکن مهر ساخته شده است و چند هکتار آن بافت فرسوده است. از الان تا 5سال دیگر یک درصد مهمی داریم به بافت های فرسوده مان اضافه می کنیم تا مردم رااز خانه های روستایی و حاشیه ها بیرون آورده و آنها را به آپارتمان های فرسوده بیاوریم. اگر اتفاقی نیز بیفتد قبلا یک خانه ویلایی یک طبقه خراب می شد در حالی که الان تخریب یک آپارتمان پیش روست.
با این وجود ساختمان های ضد زلزله می توانند تاثیرگذار باشند؟ اگر واقعا این ساختمان ها وجود داشته باشند و کیفیت آنها خوب باشد خیلی می توانند تاثیرگذار باشند ولی شاید این مساله ای که داریم می گوییم 10 درصد ماجرا باشد. 90 درصد ماجرا به صورتی است که یا روی آنها برآوردی نداریم یا در واقع خبرهایی که داریم خبرهای بدی است مثلا در بازدیدی که در مورموری ایلام از مسکن مهر این شهر داشتیم و واقعا زلزله ای نبود، ولی مسکن مهر خراب شده بود. یعنی ساختمان های معمولی و ویلایی مردم آسیب ندیده بود ولی مسکن مهرها آسیب جدی دیده بود و مردم در شهریور ماه ساکن خیابان شده بودند.
پس ساختار می تواند در خرابی ها تاثیر های به سزایی داشته باشد؟ درست است مخصوصا در ساختارهای فرسوده ای که به آن اضافه می کنیم. ما الان سوال هایی داریم که واقعا باید برای جلوگیری از آسیب ها جواب های آنها را پیدا کنیم.
پژوهشگاه زلزله یا هر سازمان مربوطه نمی توانند راه حل های مفیدی را برای کاهش آسیب ها و ریسک ها به سازمان هایی که به حوزه ساخت و ساز مربوط می‌شوند ارائه کنند؟ برای راهکار ارائه کردن باید هزینه کرد الان ما تقریبا از لحاظ بودجه تحقیقاتی در بدترین وضعیت هستیم و برای پروژه بزرگی سرمایه گذاری نمی شود.
پس طبق معمول همکاری سازمان های دیگر را می طلبد؟ سازمان های دیگر هم در صورتی می آیند همکاری می کنند که طرح ها به خودشان اختصاص پید اکند. الان خیلی از طرح هایی که ما مطرح می کنیم طرح های کلان ملی هستند ولی دولت باید سرمایه گذاری کند تا این کار انجام شود. ما از لحاظ مقاله ممکن است 20 درصد از ترکیه کمتر مقاله داشته باشیم اما از لحاظ سرانه تحقیقاتی ترکیه 8برابر ما هزینه می کند. باید سرمایه گذاری کرد تا این کارها به انجام برسد و در نتیجه جواب سوال های مهمی که در زمینه زلزله داریم از دل همین پژوهش ها بیرون بیاید. یک واقعیت هم این است که اینگونه خبرها چون خبرهای ناخوشایندی است خیلی مطلوب نیست. ضمن اینکه هزینه ای که معمولا برای پیشگیری در دنیا می شود خیلی کمتر از بازسازی است. بازسازی هفت برابر پیشگیری هزینه دارد که این میزان هم برای کشورهایی است که برای پیشگیری برنامه دارند و هزینه می کنند نه کشور ما که در زمینه پیشگیری هم هیچ اقدام و هزینه ای را انجام نمی دهد. 47233

کلید واژه ها: حوادث غیر مترقبه - زلزله -




شنبه 24 آبان 1393 - 15:34:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن