واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اقدامات لازم برای احیای دریاچه ارومیه انجام می شود مراغه - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: اقدامات لازم در احیای دریاچه ارومیه به عنوان یکی از اولویت های اصلی دولت تدبیر و امید انجام می شود.
به گزارش ایرنا، حمید قاسمی روز شنبه در کارگروه مدیریت و مخاطرات زیست محیطی عجب شیر افزود: اقدامات و تلاش های مسوولان این دولت برای رفع بحران دریاچه ارومیه و ساماندهی مسائل مربوط به خشکسالی از جمله مدیریت سدها و مصرف صحیح آب ادامه دارد.
وی، از توسعه نوار فضای سبز در اطراف دریاچه ارومیه خبر داد و اظهار کرد: با توجه به لزوم اهتمام بیشتر برای جلوگیری از استفاده بی رویه از منابع طبیعی، باید همه مسوولان و مدیران در کنار بهره برداران و مردم، در راستای مقابله با کاهش روزافزون وسعت منابع طبیعی از جمله جنگل ها، مراتع و حوزه های آبخیزداری تلاش کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در سال 93 هیچ گونه مجوزی برای برداشت نمک در حاشیه دریاچه ارومیه صادر نشده، ادامه داد: برداشت نمک از این دریاچه در سال های گذشته انجام می شد و موجب بروز برخی مشکلات در این منطقه شده است.
قاسمی، از راه اندازی ایستگاه های سنجش گرد و غبار نمک دریاچه ارومیه در استان خبر داد و یادآوری کرد: برای کنترل ریزگردها در منطقه ایستگاه های سنجش گرد و غبار در شهرستان های عجبشیر و تبریز راه اندازی می شود.
وی، با اشاره به اینکه محل دفن زباله عجب شیر اصلا مورد تایید محیط زیست نیست، گفت: برای دفن زباله این شهرستان باید مکان یابی جدیدی از طریق کارشناسان انجام شود و محوطه فنس کشی شده و زباله ها به صورت اصولی و بهداشتی دفن شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه با کارخانجات صنعتی که موجب آلایندگی منطقه می شود به جد برخورد می شود، افزود: نیروگاه برق از جمله واحدهای صنعتی آلاینده منطقه است که به مقامات قضایی معرفی و پرونده حقوقی برای آن تشکیل شده است.
قاسمی، با بیان اینکه با پیگیری های استاندار آذربایجان شرقی و وزیر نفت، سهمیه گاز استان افزایش می یابد، اظهار کرد: با افزایش سهمیه گاز، نیروگاه های آلاینده محیط زیست استان از سوخت گاز بهره مند می شود.
وی، با اشاره به اینکه دستگاه زباله سوز بیمارستان عجب شیر غیربهداشتی بوده و مورد تائید سازمان محیط زیست نیست، گفت: مسولان بهداشتی این شهرستان باید هر چه سریع تر پیگیر استاندارد سازی این زباله سوز باشند.
وی ادامه داد: پادگان عجب شیر دارای مشکل دفع غیر بهداشتی فاضلاب بوده و با توجه به مکاتبات انجام شده، باید در آن تصفیه خانه ایجاد شود یا فاضلاب پادگان به شبکه فاضلاب عجب شیر وصل شود.
فرماندار عجب شیر نیز در این جلسه خواستار ساماندهی کارخانجات آلاینده منطقه، رفع مشکل فاضلاب پادگان این شهرستان و جلوگیری از ریختن پساب کارخانه کاوه سودا به دریاچه ارومیه شد.
ابراهیم طاهری، با بیان اینکه روزانه به طور میانگین 17 تن زباله در شهر عجب شیر تولید می شود، افزود: محل دفن زباله این شهر، ارزیابی زیست محیطی نداشته و محیط زیست شهر را تهدید می کند.
وی بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه از اولویت های اصلی دولت تدبیر و امید است، افزود: اگر ما بتوانیم زراعت حاشیه این دریاچه را مدیریت کرده و با بهره گیری از نیروی مردم و مشارکت کشاورزان، آنان را به سمت آبیاری های نوین هدایت کنیم، بسیاری از مشکلات منطقه رفع می شود.
شهرستان عجب شیر با حدود 85 هزار نفر جمعیت در 98 کیلومتری جنوب غرب تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
7485/590/245
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]