واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران هشدار داد مازندرانی ها در حال گذر از خط قرمز ابتلا به دیابت قرار دارند ساری - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ازافزایش ابتلای مردم استان به بیماری خاموش دیابت خبرداد و گفت: هم اکنون ابتلا به این بیماری در مازندران به مرحله هشدار و گذر از خط قرمز رسیده است.
![مازندرانی ها در حال گذر از خط قرمز ابتلا به دیابت قرار دارند](http://img7.irna.ir/1393/13930824/81386832/81386832-6077300.jpg)
" محسن اعرابی" روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از چاقی بعنوان اصلی ترین عامل بروز بیماری دیابت نوع دو نام برد و افزود: اندازه دور کمر بیشتر از 88 سانتی متر در زنان و 120 سانتی متر در مردان یکی ازپارامترهای اندازه گیری اضافه وزن در افراد به شمار می رود .
وی تغییر سبک زندگی و مصرف غذاهای فست فودی را عامل تاثیر گذار بر روند افزایش وزن مازندرانی ها دانست و ادامه داد : 54 و چهار دهم درصد جمعیت 15 تا 64 سال مازندران دچار اضافه وزن و چاقی هستند که ازاین نظر استان برتر کشور به شمار می رویم .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران شیوع چاقی در قشر جوان و نوجوان نیز بعنوات تهدیدی برای سلامت جامعه آینده نام برد و گفت: براساس آمار منتشر شده وزارت بهداشت در سال 1392 از نحوه توزیع منحنی رشد کشوری، چاقی و اضافه وزن در نوجوانان مازندرانی هفت و هفتم درصد است در حالی که متوسط کشوری آن پنج و نه دهم درصد است که مازندران در این ارتباط جزء 10 استان برتر از نظر چاقی و اضافه وزن نوجوانان است.
اعرابی با اشاره به اینکه عامل 47درصد مرگ و میرهای زیر 60 سال جهان بر اثر دیابت است ، ادامه داد : تنظیم وزن، مصرف سبزی ، میوه و پرهیز از خوردن مکرر و زیاد غذاهای فست فودی و پرچربی می تواند در کنترل وپیشگیری ازاین بیماری تاثیر گذار باشد .
وی اجرای دو مرحله طرح غربالگری دیابت در جمعیت بالای 30 سال روستاهای مازندران را بعنوان بخشی از فعالیت های کنترل روند این بیماری نام برد و گفت : با اجرای این طرح در سال های 83 و 87 12 هزار و 286 بیمار دیابتی و شش هزار و 224 بیمار در معرض خطر دیابت شناسایی شدند .
اعرابی با اشاره به اینکه شیوع بیماری دیابت در شهرها دو برابر روستاها است ، ادامه داد : مرحه سوم طرح غربالگری دیابت در شهرها هم اجرا خواهد شد و پزشکان خانواده با بیماران دیابتی زیر پوشش خود برای بررسی روند بیماری تماس تلفنی می گیرند .
وی افزود: به همین منظور پزشکان خانواده به عنوان متولیان مرحله سوم اجرای طرح غربالگری دیابت پس از تماس تلفنی با بیماران دیابتی زیرپوشش خود ، معاینات بیشتر و کنترل روند این بیماری را انجام می دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به سطح بندی پزشکان برای ارجاع بیماران دیابتی ، گفت : در سطح نخست پزشکان خانواده معاینه اولیه این بیماران را انجام می دهند و پس از تشخیص میزان عوارض دیابت ، بیماران براساس نوع و میزان عارضه بر اعضای بدنشان به پزشکان متخصص موردنظر ارجاع داده می شوند.
وی افزود : معاینه پزشکان متخصص و اعلام نظر درباره روند بیماری دیابت به پزشک خانواده اعلام و یا در صورت نیاز به پزشکان فوق تخصص ارجاع داده خواهد شد.
براساس آمار رسمی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از جمعیت دو میلیون و 641 هزار نفری زیر پوشش این نهاد بیش از یکصد هزار بیمار دیابتی شناسایی شده است .
مازندران دارای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل است.
دیابت نوع یک (وابسته به انسولین) به طور معمول قبل از 30 سالگی ظاهر شده و علت اصلی بروز آن نیز فقدان یا کمبود انسولین می باشد.
دیابت نوع دو (غیر وابسته به انسولین) نیز بیشتر در بزرگسالان (سنین بالای 40 سال) دیده می شود و به طور معمول دو سوم افراد مبتلا به این نوع دیابت اشخاص چاق می باشند.
دیابت نوع سه یا دیابت دوران بارداری است .
چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد "فردریک بانتینگ" کاشف انسولین، اولین بار در سال 1991با همکاری بنیاد بین المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است.
همچنین در ایران 20 تا 26 آبان هفته دیابت نام دارد.ک/3
7329/608
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]