واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مهجورماندن علم و فناوری در مطبوعات و رسانه ها تهران- ایرنا- درحالی که یکی از راه های گسترش گفتمان علم و فناوری در کشور استفاده از قدرت رسانه هاست؛ اما هنوز جای خالی اخبار علمی - فناوری در رسانه ها بسیار زیاد است.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، برخی از کارشناسان فعال در عرصه رسانه در بیستمین نمایشگاه مطبوعات ، خبرگزاری ها و پایگاههای اطلاع رسانی می گویند: یکی از مهمترین معیارهای رشد کیفی و کمی کشور علم و فناوری است، اما عملیاتی ساختن این شعار استراتژیک در بین بسیاری از رسانه های مکتوب و تصویری هنوز کم رنگ و نامحسوس است.
برخی این امر را به دلیل طیف کم مخاطبان عرصه علم و فناوری می دانند و برخی می گویند که عرصه علم و فناوری نیزمانند دیگر حوزه ها سیاست زده شده است.
دکتر سعید پورعلی، مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران در حاشیه برگزاری بیستمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی در این باره به خبرنگار علمی ایرنا گفت: حوزه علم و فناوری یکی از مهجورترین بخش های خبری است و این درحالی رخ می دهد که اخبار علمی هم جذابیت ها و کارایی های لازم را دارد.
وی با بیان اینکه برخی رسانه ها فکر می کنند که این بخش مخاطبان خاص خود را ندارد گفت: به نظر من اگر به بخش علم و فناوری توجه مناسب شده و یک پرداخت مناسب متناسب با سطح عمومی در فضای رسانه داشته باشد بخش علمی می تواند مخاطب خاص خود را داشته باشد.
***دشوار بودن اخبار حوزه علمی؛ سختی کار خبرنگار علمی
مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران خاطرنشان کرد: تربیت یک خبرنگار علمی فرآیند دشواری دارد، زیرا اخبار علمی درک دشواری دارد و باید ابتدا خبرنگار خود به عنوان یک کارشناس به مفاهیم علمی مسلط باشد تا بتواند موضوعات دشوار علمی را به شکل عام فهم دراختیار عموم جامعه قرار دارد، در صورتی که این امر در حوزه های دیگر به مراتب راحت تر و روان تر است.
وی اضافه کرد: گستردگی حوزه علم و فناوری باعث می شود تا خبرنگار فعال در حوزه علم و فناوری زمان بیشتری برای آمادگی خود بگذارد.
پوراکبر از دیگر ابعاد خبرنگاری علمی و فناوری را فهم دقیق زبان دانشمندان و فعالان حوزه علم و فناوری عنوان کرد و گفت: پرداخت این زبان هم البته دشوار است و انتقال آن به مردم کاری دشوارتر.
*** رسانه های کشور سیاست زده اند
اما سید وحید موسوی، دبیر سرویس فرهنگ خبرگزاری مهر در این زمینه معتقد است که مهجور بودن تنها مختص فعالیت های گروههای دانش و فناوری نیست؛ بلکه حتی امور دیگر خبری نیز از این ماجرا مبرا نیستند.
وی دلیل اصلی این امر را نگاه عمدتا سیاسی رسانه ها دانست و گفت: در بسیاری از رسانه ها نوع نگاه به پدیده های مختلف حتی پدیده های علمی با غرض های سیاسی دنبال می شود.مثلا تاکنون بسیار شاهد بوده ایم که برخی امور ورزشی نیز از دیدگاه سیاسی تحلیل شده است. این در حالی است که در بسیاری از کشورها برای توسعه نفوذ رسانه این روند معکوس است.
اکثر کارشناسان رسانه ای براین موضوع اتفاق نظر دارند: اگر بخواهیم گفتمان علمی متناسب با توسعه علمی کشور و شعار الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت رشد یابد سرمایه گذاری بیشتری در حوزه های علمی و تقویت رسانه های فعال دراین زمینه به منظور عمومی کردن گفتمان علم و فناوری انجام گیرد.
بیستمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی در روزهای 17 تا 23 آبان ماه در مصلی امام خمینی"ره" برگزار شد.
علمی(5)**9190**1599
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]