تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيد بن خالد جُهَنى: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله از هيچ نمازى به نماز ديگر مشغول...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855516162




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رابطه یک قدرت جهانی با یک قدرت منطقه ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رابطه یک قدرت جهانی با یک قدرت منطقه ای تهران- ایرنا- روزنامه «دنیای اقتصاد» امروز -شنبه- طی یادداشتی به قلم «محمود شوری» کارشناس مسائل روسیه، نوشته است: روابط ایران و روسیه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از اهمیت ویژه‎ای برخوردار شده است؛ اما برای بررسی این روابط چند نکته را همواره باید مدنظر داشت؛ نخست اینکه انتظار ایران از روسیه مطابق با واقعیت نیست.


در ادامه این یادداشت آمده است: در واقع انتظار ایران این است که روسیه در مقام یک شریک استراتژیک با ایران برخورد کند در حالی که این کشور یک قدرت بزرگ جهانی است که اهداف و منافع خاص خود را دارد؛ اما ایران یک قدرت منطقه‎ای است. لذا رابطه یک قدرت جهانی با یک قدرت منطقه ای، تعریف و شکل خاص خود را دارد و ما نمی توانیم به عنوان نمونه انتظاری را که از سوریه یا عراق داریم از روسیه نیز داشته باشیم. نکته مهم دیگر این است که ایران باید بداند روس‎ها تا چه میزان قابل اعتماد هستند. سوابقی که از همکاری‎های میان دو کشور وجود دارد مانند بحث ساخت نیروگاه بوشهر و تحویل سیستم موشک های ضدهوایی اس 300 و برخی خلف وعده‎های روس ها در این موارد، این پرسش را مطرح می کند که آیا اکنون می توانیم روابط با روسیه را بر مبنای یک رابطه برابر یا همکاری تنظیم کنیم؟! تصور من این است که روسیه یا هر قدرت بزرگ دیگر، اهداف و منافع بزرگ و پیچیده ای دارند و ایران نیز یکی از طرف‎های روسیه است. در این میان روسیه نمی‎تواند از زاویه همکاری با ایران عمل کند، زیرا این کشور علاوه بر ایران باید رابطه‎اش با غرب، اروپا و دیگر مسوولیت‎های بین المللی‎اش را نیز پوشش دهد.
بعد از اتفاقات چند ماه اخیر یعنی تحولات اوکراین، تنش میان روسیه و غرب و نیز اعمال تحریم‎هایی علیه این کشور، تمایلات روس ها برای گسترش روابط با ایران افزایش یافت. در این مدت نیز مجموعه رفت‎و‎آمدهای دیپلماتیکی میان دو کشور انجام گرفت که در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
این رفت و‎آمدها نشان دهنده تحول در روابط تهران- مسکو است؛ البته بخشی از این تحول به این خاطر است که روسیه در موقعیت تحریم است و می خواهد روابطش را با کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران که می‎داند وارد بازی تحریم‎ها نخواهند شد، به شکل جدیدی تنظیم کند.
در همین راستا بود که دو ماه پیش الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در راس هیاتی به ایران آمد و مجموعه ای از تفاهم نامه‎های همکاری اقتصادی بین دو کشور امضا شد. در نتیجه بحران اوکراین، یکی از دلایل نوع نگاه جدید روسیه به ایران است.
دلیل دیگر نیز تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت حسن روحانی است. رویکرد دولت جدید ایران باعث شد که روس ها تمایل بیشتری برای همکاری با تهران از خود نشان دهند.
اما در این شرایط، مقامات ایران فارغ از اینکه روسیه چقدر قابل اعتماد است باید به این نکته توجه کنند که این کشور تا چه حد می‎تواند منافع ما را تامین کند. باید توجه کنیم که در رابطه با بحث نیروگاه بوشهر هرچند که روس‎ها با تاخیر توافق‎شان را اجرایی کردند، اما اگر روسیه نیز همکاری نمی‎کرد اکنون از این توانایی برخوردار نبودیم و به این دستاورد نرسیده بودیم. در واقع این پیشینه منفی را تمام کشورها نزد ایران دارند و حتی غرب بیشتر از روسیه در این زمینه سابقه دارد. بنابراین مسوولان ایران باید کمک‎ها و همکاری‎های روسیه را با وجود برخی خلف وعده‎ها از یاد نبرند.
همچنین نگاه دیگری که نسبت به گسترش روابط و همکاری‎های ایران و روسیه وجود دارد، این است که در صورت همکاری های بیشتر تهران با مسکو، ممکن است روابط تهران و غرب تحت تاثیر قرار گیرد. برخی متصورند که در پی گفت وگوهای هسته‎‎ای، در آینده نزدیک روابط ایران و غرب تغییر خواهد کرد، اما باید بدانیم که چنین امری در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.
البته جدای از این مسائل، ایران به عنوان یک کشور مستقل باید این هنر را داشته باشد که هم از منافع همکاری با روسیه بهره ببرد و هم از منافع همکاری با سایر کشورها به خصوص کشورهای غربی. اگر تهران روابطش را بر پایه یکی از این قطب‎ها تنظیم کند، اقدام درستی نیست، بلکه یک کشور مستقل باید به دنبال تامین منافعش باشد. برقراری روابط متوازن با روسیه و غرب بهترین حالتی است که می‎توان تصور کرد در غیر این صورت، ایران هم باید به روسیه امتیاز بدهد و هم به غرب.
در نهایت این مساله را نیز باید در نظر داشت که روسیه، همسایه ایران است و دو کشور در بسیاری موارد، منافع مشترک و همکاری‎هایی دارند که در این حوزه، غرب نمی‎تواند نقشی داشته باشد. در بسیاری از حوزه ها، روس‎ها ظرفیت ها و امکاناتی را در اختیار ایران می‎گذارند که غرب قادر به ارائه آنها نخواهد بود.
در نتیجه ایران نباید تمام تخم مرغ هایش را در سبد یکی از طرفین بچیند؛ یعنی نباید تمام اتکا و اعتماد خود را در سبد روسیه بگذاریم؛ به گونه ای که اگر روس‎ها خلف وعده کردند دچار مشکل شویم، بلکه باید تعدد گزینه داشته باشیم تا بتوانیم انتخاب استراتژیک انجام دهیم. بنابراین باید با در نظرداشت تصورات منفی از روسیه، بنای آینده روابط را بر اساس منافع تنظیم کنیم تا به این طریق بیشترین بهره را از روابط‎مان با این کشور ببریم.
منبع: دنیای اقتصاد
اول**1368**


24/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن