واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
حکم دادگاه فدرال آمریکا درباره دامنه های اینترنتی ایران
چند وکیل صهیونیست به بهانه حمایت ایران از حماس، به دادگاه فدرال آمریکا شکایت کردند و قصد داشتند دامنه های اینترنتی ir را مصادره کنند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، با وجود تلاش های صهیونیست ها، یک دادگاه فدرال در پایتخت ایالات متحده آمریکا، حکم داده که نمیتوان دامنههای اینترنتی ایران را مصادره یا واگذار کرد. دلیل صدور چنین حکمی در دادگاه آمریکایی این بوده: "آیکان" که مدیریت اختصاص دامنههای کشورها را در اختیار دارد در پاسخ به دادگاه فدرال آمریکا گفته بود که این دامنهها دارایی کشورها نیستند که بتوان آنها را ضبط کرد. دامنههایی مانند ir. و ایران. که در پس آدرس وبسایتهای اینترنتی میآیند.
دامنههای اینترنتی هر کشوری کدی مشخص است که تنها برای آن کشور است و وبسایتهای رسمی مانند نهادهای دولتی از آن استفاده میکنند. این حکم بر اساس پروندهای صادر شده است که عده ای از وکلای اسرائیلی باز کرده بودند و در آن خواهان مصادره دامنههای اینترنتی ایران شده بودند. به نوشته سایت انگلیسی بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) شاکیان این پرونده، گروهی از بازماندگان قربانیان حملههایی بودند که متهم آنها، گروههای نزدیک به ایران یا مورد حمایت آن هستند؛ از جمله حزبالله لبنان و گروه فلسطینی حماس.
حمله یک بمبگذار انتحاری در بیتالمقدس در سال ۱۹۹۷ میلادی که به مجروح شدن چهار آمریکایی منجر شد یکی از این موارد است. استدلال مضحک دادگاه برای محکومیت ایران این بود: در سال ۲۰۰۱ میلادی این پرونده به دادگاه رفت و از آنجا که حماس مسئولیت آن حمله را به عهده گرفت و ایران حامی این گروه فلسطینی شناخته میشود، ایران به در دادگاه به پرداخت ۱۰۹ میلیون دلار غرامت محکوم شد. قصد وکلا برای تصرف دامنههای اینترنتی ایران هم بخشی از تلاش برای کسب این غرامت است که ایران آن را نمیپذیرد و در مورد آن حتی نظر هم نمیدهد. سایت آمریکایی رادیو فردا (RADIOFARDA) نوشته است: سایت رسمی آیکان (شرکت اختصاری نامها و شمارههای اینترنتی) نیز این خبر را در سایت خود تایید کرده است. پیش از این شرکت اینترنتی آیکان که مدیریت اختصاص دامنههای کشورها را در اختیار دارد، اعلام کرده بود که امکان توقیف دامنههای کشورهای فوق امکان پذیر نیست.
جان جافری، دبیرکل آیکان، در این زمینه گفت: «خرسندیم که دادگاه، نظر ما مبنی بر دارایی نبودن دامنهها را تایید کرد. این رای دادگاه نشان میدهد که درک تکنیکی درستی از سیستم ثبت دامنهها وجود دارد.» به نوشته این سایت وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا، چون ایران در جریان دادرسی پرونده در مقام دفاع از خود بر نیامد، دادگاه در سال ۲۰۰۳ به نفع شاکیان پرونده رای صادر کرد و خواستار پرداخت غرامت ۱۰۹میلیون دلاری توسط تهران شد. اما مشکل شاکیان در بیش از ده سال گذشته عدم توانایی در مصادره اموال دولت ایران در خاک آمریکا بود. تنها دارایی که به نفع شکایان مصادره شد یک باب منزل مسکونی در لوباک تگزاس به ارزش ۴۰۰ هزار دلار بود که پیش از این متعلق به محمدرضا شاه پهلوی بود. به غیر از این مورد، هیچ اموال دیگری متعلق به دولت ایران در خاک آمریکا شناسایی نشده است. شاکیان حتی تلاش کردند تا اشیای فرهنگی به نمایش گذاشته شده در موزههای دانشگاه هاروارد و شیکاگو را به نفع خود توقیف کنند که به نتیجهای نرسیدند. با توجه به رای دادگاه مبنی بر عدم امکان توقیف دامنههای ایران، دیگر عملا مورد دیگری برای مصادره در خاک آمریکا وجود ندارد و طبیعتا پرونده در آینده نزدیک بسته خواهد شد. 444
۲۴/۰۸/۱۳۹۳ - ۰۷:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]