واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رییس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران درگفت وگو با پانا مطرح کرد: سرمایه گذاری خارجی مشوق می خواهد خبرگزاری پانا : رییس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران با تاکید بر ضرورت اصلاح قانون سرمایه گذاری خارجی گفت: از دیدگاه حقوقی مشوق های کنونی سرمایه گذاری خارجی ، درواقع دوپینگ های کوتاه با اثر های کوتاه مدت هستند و به پایداری و دوام اینها خوشبینی وجود ندارد، چون ما با عوامل باز دارنده ی بیشتری در سرمایه گذاری خارجی مواجه هستیم و برای به تحقق رساندن آن باید همین عوامل باز دارنده برای جذب را از بین برد.
۱۳۹۳ جمعه ۲۳ آبان ساعت 09:03
ضیاء الدین خرمشاهی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا اظهار کرد: سرمایه گذاری خارجی نیاز به یک زمینه ی مستحکم دارد تا سرمایه گذار با امنیت روانی در این فضا حضور پیدا کند.
وی افزود: صرفا به خاطر داشتن یک قانون مشوق، برای جذب سرمایه گذار کافی نیست. آنچه برای انجام این طرح لازم است، ایجاد قوانین پایدار در این خصوص است و ما در کشور آن را نداریم.
رییس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران عنوان کرد: تا وقتی قانون ممنوعیت استملاک اتباع بیگانه وجود داشته باشد، هیچ سرمایه گذاری خاصی در کشور توسط سرمایه گذاران خارجی صورت نمی گیرد. چون به موجب قانون سال 1316 هرگونه جذب مالکیت و خرید ملک در ایران توسط افراد غیر ایرانی ممنوع است.
خرمشاهی خاطرنشان کرد: یک سرمایه گذار وقتی که برای سرمایه گذاری مراجعه می کند، انتظار دارد تا در آن چیزی که احداث می کند مالکیت داشته باشد.
وی بیان کرد: از دیدگاه حقوقی مشوق های کنونی سرمایه گذاری خارجی ، درواقع دوپینگ های کوتاه با اثر های کوتاه مدت هستند و به پایداری و دوام اینها خوشبینی وجود ندارد، چون ما با عوامل باز دارنده ی بیشتری در سرمایه گذاری خارجی مواجه هستیم و برای به تحقق رساندن آن باید همین عوامل باز دارنده برای جذب را از بین برد.
رییس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از شیعیان ساکن در کشور های حاشیه خلیج فارس وجود دارند که رغبت فراوان برای سرمایه گذاری در ایران را به دلیل تعلقات شخصی و اعتقادی که دارند، می خواهند تا بتوانند مثلا مجتمع های تفریحی و اقامتی در ایران ایجاد کنند ولی تا زمانی که بدانند آن چه را که در آن سرمایه گذاری می کنند به نامشان ثبت نمی شود، از انجام آن صرف نظر می کنند.
وی اضافه کرد: در مجموع اگر بتوانیم موانع جذب سرمایه گذار را برطرف کنیم و آن هارا بررسی کنیم تا بفهمیم مثلا قانون ممنوعیت استملاک اتباع بیگانه در سال 1316 با چه پشتوانه منطقی ایجاد شده است در حالی که مهمترین عامل برای جذب سرمایه گذار همین است و در اصلاحات قانون و همچین در حین ایجاد قانون جذب سرمایه گذار خارجی که در سال 1381 به تصویب رسیده است، چرا این ملاحظات صورت نگرفته است.
خرمشاهی عنوان کرد: گذشته از بحث مالکیت به یک سری قوانین برای ایجاد حمایت از سرمیاه گذار بیگانه وجود دارد. به عنوان مثال اگر یک خارجی در ایران آسیب ببیند در هنگام مراجعه به دادگاه و در خواست برای دادرسی، باید تضمین بسپارد. این سپردن تضمین به معنی بالا بردن هزینه دادرسی است. این از دیگر عواملی که وقتی یک بیگانه با مطالعه در مورد یک کشور، رغبت آنرا از سرمایه گذاری در آن کشور از دست می دهد.
رییس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران گفت : ما به یک باز نگری کلی در مورد قوانین و مقررات مربوط با حوزه ی جذب سرمایه گذاری و انجام اطلاحات در خصوص آن داریم و بررسی این قوانین به صورت نقطه به نقطه نیست بلکه همیه آنها باد در ارتباط باهم بررسی شود. ایجاد بستر این اصلاحات هم دولت است و دولت به عنوان متولی اصلی اقتصاد باید این امور را از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت به انجام برساند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]