واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وکلای بین المللی در گفت وگو با ایرنا عنوان کردند: نقض حقوق بشر یک معضل خاورمیانه / افق حقوق بشر در مصر تاریک است لندن - ایرنا- سه تن از وکلا بین المللی و فعالان حقوق بشری ضمن ابراز نگرانی از نقض گسترده حقوق بشر در مصر، عنوان کردند که بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله بحرین هم اینک با این معضل مواجه هستند.
این وکلا و فعالان حقوق بشری عصر پنجشنبه درحاشیه یک نشست مطبوعاتی در لندن در خصوص مساله حقوق بشر در مصر، به خبرنگار ایرنا گفتند که برخی از کشورهای غربی به رغم انتقاد از وضعیت حقوق بشر در این کشور، در عمل به آن به عنوان یک شریک منطقه ای نگاه می کنند.
"توبی کدمن" وکیل بین المللی در امور جنایات جنگی، تروریسم و حقوق بشر، به خبرنگار ایرنا گفت: افق برقراری حقوق بشر در مصر بسیار تاریک است و این موضوع اساسا به میزان پاسخگو بودن دولت قاهره در برابر جامعه جهانی برمی گردد.
وی افزود ما تلاش می کنیم تا از ظرفیت سازمان هایی همچون دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد و یا دادگاه بین المللی جنایی در راستای برقراری حقوق بشر در مصر استفاده کنیم اما متاسفانه کشورهایی هستند که در استمرار حضور دیکتاتورها در منطقه، ذینفع می باشند.
کدمن افزود: تنها کشور عربی منطقه که توانست از بحران خارج شود، تونس بود که با برگزاری یک انتخاباتی دموکراتیک امکان برقراری حکومت مذهبی در منطقه را بدون حاشیه، ثبت نمود.
این وکیل انگلیسی با بیان این که تنها راه برقراری حقوق بشر در مصر، ارسال پیامی محکم و شفاف جامعه جهانی به دولت این کشور است، افزود: می بایست به دولت مصر نشان داده شود که جامعه جهانی در زمینه حقوق بشر بیکار و بی تفاوت نبوده و احتمال اعمال تحریم بین المللی نیز در صورت ضرورت وجود دارد.
کدمن وضعیت کنونی مصر را حلقه ای از نابسامانی های اجتماعی توصیف کرد که در آن دولت این کشور برای بقاء خود حقوق شهروندی را نقض کرده است.
وی افزود: اخیرا در مصر قانونی به اجرا درآمده است که نیروی مسلح با توسل به آن می توانند موسسات دولتی و آموزشی را تحت کنترل خود در آورند و دولت این کشور می تواند افراد و یا جریانات مخالف را مورد مجازات قرار دهد.
این وکیل در ارتباط با مواضع کشورهایی همچون انگلیس و آمریکا در رابطه با نقض حقوق بشر در مصر، اظهار داشت: این کشورها موضع خود را در حاشیه گزارش حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو ابراز داشتند اما در خصوص سیاست های اجرائی کماکان سطحی از پشتیبانی از سوی این دولت ها نسبت به دولت ژنرال السیسی وجود دارد .
وی گفت : مصر در ارتباط با بحران غزه، سوریه و عراق به عنوان شریک کشورهای یاد شده ایفای نقش نمود؛ لذا نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که دولت السیسی نسبتی با دموکراسی ندارد و بر این اساس نباید مورد مشارکت جامعه جهانی قرار گیرد.
"روجر سوهاتا" وکیل در امور بین الملل، نیز در همین ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: مساله حقوق بشر در کشورها موضوعی در هم تنیده با سایر موضوعات اجتماعی است و نمی توان به عنوان یک عنصر منفرد به آن توجه نمود و این مساله در مورد مصر نیز صدق می کند.
وی با بیان اینکه نقض حقوق بشر در خاورمیانه و فقدان ثبات اجتماعی، از معضلات کل منطقه است، افزود: با توجه به اینکه مصر از نظر اقتصادی، وابستگی زیادی به کمک های غرب دارد، این موضوع می تواند اهرم خوبی باشد تا دول غربی دولت قاهره را به منظور تغییر سیاست های اجتماعی، رعایت حقوق بشر و سیاست های سرکوبگرانه اش تحت فشار قرار دهند.
این وکیل بین المللی عنوان کرد: دولت مصر لازم است بداند که در صورت عدم تمکین دربرابر این خواست جامعه بین الملل، باید با عواقب آن مواجه شود.
"مها اعظم"، عضو شورای انقلابی مصر نیز دراین خصوص به ایرنا گفت: برقراری حقوق بشر در مصر با توجه به وضعیت این کشور بسیار دشوار است بویژه زمانی که نظارتی نیز برای اجرای قانون وجود ندارد.
وی اظهار کرد که طبیعت رژیم السیسی بر مبنای مبارزه با جریانات مخالف - اسلام گرا و چه غیر اسلام گرا- است و لذا دولت این کشور از هر اهرمی برای سرکوب جریانات مخالف استفاده می کند.
وی در خصوص موضع دولت های غربی همچون انگلیس و آمریکا در قبال نقض حقوق بشر در مصر اظهار داشت : با توجه به منافع این دولت ها در مصر، می بایست این مساله بدقت مورد توجه قرار گیرد که این منافع در راستای حمایت از دولت مصر مورد استفاده قرار نگیرد.
دکتر مها اعظم تصریح کرد: زمانی که سازو کار دولت مصر در قالب مقابله با آزادی سیاسی تبیین شده، هرگونه حمایتی می تواند در راستای تقویت این دولت مورد سوء استفاده قرار بگیرد.
وی با اشاره با تشابه وضعیت حقوق بشر در مصر با دیگر کشور های منطقه از جمله بحرین گفت: این یک معضل فراگیر در منطقه خاورمیانه است که مدت هاست گریبانگیر ملت های منطقه است.
شماری از وکلا و مدافعان حقوق بشر عصر روز پنجشنبه در یک نشست خبری در لندن، از آنچه آن را "نقض گسترده" حقوق بشر در مصر و ادامه سرکوبی مخالفان و دانشجویان و دانش آموزان از سوی دولت این کشور، خواندند، انتقاد کردند.
این کنفرانس خبری توسط "ائتلاف بین المللی آزادی و حقوق" ( ای سی اف ار) و با هدف بررسی مساله حقوق بشر در مصر از زمان برکناری محمد مرسی رییس جمهور منتخب مردم این کشور توسط نظامیان در سوم ژوئیه 2013 میلادی گذشته، برگزار شد.
اروپام** 3** 1552 **1917
23/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]