واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در جریان نشست خبری در لندن صورت گرفت: انتقاد از نقض گسترده حقوق بشر توسط دولت مصر لندن – ایرنا - شماری از وکلا و مدافعان حقوق بشر عصر روز پنجشنبه در یک نشست خبری در لندن، از آنچه آن را "نقض گسترده" حقوق بشر در مصر و ادامه سرکوبی مخالفان و دانشجویان و دانش آموزان از سوی دولت این کشور، خواندند، انتقاد کردند.
به گزارش ایرنا، این کنفرانس خبری توسط "ائتلاف بین المللی آزادی و حقوق" ( ای سی اف ار) و با هدف بررسی مساله حقوق بشر در مصر از زمان برکناری محمد مرسی رییس جمهور منتخب مردم این کشور توسط نظامیان در سوم ژوئیه 2013 میلادی گذشته، برگزار شد.
دکتر "مها اعظم"، عضو شورای انقلابی مصر در این نشست با اشاره به موارد گسترده نقض حقوق بشر در مصر از زمان برکناری محمد مرسی، از بازداشت های خودسرانه، نبود آزادی تجمعات و آزادی بیان، وجود شکنجه در زندان ها و نقض نظام مند حقوق بشر به عنوان نمونه از این موارد نام برد .
این عضو نهاد مدنی موسوم به "شورای انقلابی مصر"، برقراری دمکراسی و اجرای قوانین مطابق با قانون اساسی مصر را تنها راه حل برای برون رفت از وضعیت فعلی این کشور عنوان کرد.
وی با بیان این که جامعه جهانی باید بیدار شده و به صورت متحد در مقابل وقوع این فجایع در مصر بایستند،"گفت :تنها راه برون رفت از این بحران بازگشت دمکراسی و اعمال قانون در مصر است.
مها اعظم در ارتباط با فعالیت گروه های افراطی در کشورهای منطقه از جمله در مصر، افزود: برقراری دمکراسی همچنین بهترین راه برای مقابله با افراط گرایی و گروه های تروریستی از جمله القاعده است.
شماری از مصری های مقیم خارج از این کشور، در مخالفت با سرنگونی دولت مرسی و روی کار آمدن دولت عبدالفتاح السیسی، تشکلی تحت عنوان" شورای انقلابی ضد نظام کودتایی مصر" را در شهر استانبول ترکیه تشکیل داده اند.
"روجر سوهاتا" وکیل بین المللی و فعال در زمینه حقوق بشر نیز در این نشست با اشاره به دیدارهایی که با وکلای مصری در جریان سفر اخیرش به قاهره داشته است، اظهار کرد: امکان ارتباط با محمد مرسی رییس جمهوری برکنار شده مصر وجود نداشته و طبق اخبار واصله ، خود وی نیز در جریان روند محاکماتش جز در مواقع خاص نبوده است.
وی همچنین درمورد وضعیت حقوق بشر در مصر از زمان روی کار آمدن دولت " السیسی" افزود: احزاب مخالف دولت و شماری از گروه ها و تشکل های مذهبی که مورد حمله دولت بوده اند، در حال حاضر امکان فعالیت ندارند.
سوهاتا گفت که پس از اتفاق ژوئیه 2013 در مصر، وضعیت حقوق بشر در این کشور تضعیف شده و بسیاری از اعضای جریانات مخالف رژیم مورد شکنجه قرار گرفته اند و این درحالی است که سیاسیون مصری این ادعاها را رد می کنند.
این وکیل بین المللی با اشاره به وابستگی اقتصادی و نظامی مصر به غرب بویژه آمریکا، ادامه داد : این مساله می تواند اهرم مناسبی برای دولت های غربی باشد تا با اعمال فشار از طریق سازمان های حقوق بشری به دولت قاهره ، در ایجاد ثبات و ارتقای دمکراسی در مصر گام بردارند.
"مایکل المن" وکیل بازنشسته و مشاور حقوق بشر، با اشاره به بروز دوستگی در جامعه مصربا توجه به تحولات اخیر دراین کشور گفت: انقلاب مصر در سال 2011 میلادی نمونه ای تحسین برانگیز از اتحاد مردم این کشور بود که در آن جریانات سیاسی با هم یکصدا شدند و علیه حکومت مبارک به مبارزه برخاستند.
وی نکته حائز توجه در انقلاب مصر را وحدت ارتش مصر با مردم بر شمرد و افزود: این موضوع توانست منجر به اجرای نیت و خواست برحق مردم این کشور شود.
"المن" در ادامه سخنانش، انتخابات سال 2012 میلادی مصر را گونه ای از استقرار دموکراسی محدود در این کشور بر شمرد و افزود: در جریان این انتخابات تنها شمار معدودی از احزاب سیاسی توانستند نامزدهای خود را معرفی کنند.
وی در ادامه ضمن بر شمردن محاسن و معایب سیاست های محمد مرسی در طول مدت ریاست جمهوری اش ، مهمترین ضعف دولت وی را عدم سازگاری ارتش و حزب فاتح (اخوان المسلمین) نامید که نتوانست در جامعه ایجاد وحدت نماید.
این مشاور حقوق بشر در پایان سخنان خود وضعیت حقوق بشر در مصر را اسفبار توصیف کرد و اذعان داشت، در دوره حکومت السیسی وضعیت حقوق بشر دراین کشور بسیار بدتر شده است.
"توبی کدمن" وکیل حقوقی در امور جنگی، تروریسم و حقوق بشر نیز در سخنانی افق وضعیت حقوق بشر در مصر را تاریک و مبهم توصیف کرد.
وی اظهار داشت : اعمال فشارهای دیپلماتیک و یا تحریم های اقتصادی دو موضوع قابل طرح در تقویت وضعیت حقوق بشر در مصر بشمار می آیند.
نیروهای نظامی در سوم ژوئیه 2013 میلادی گذشته، محمد مرسی را که مردم این کشور در تاریخ 17 ژوئن 2012 میلادی و در اولین انتخابات دمکراتیک پس از وقوع انقلاب 2011 میلادی و برکناری حسنی مبارک ، به عنوان رییس جمهور برگزیده بودند، برکنار کرد.
دولت مصر اخیرا به سبب عملکردش در زمینه حقوق بشر، در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو مورد انتقاد قرار گرفت.
از زمان انقلاب مردم مصر علیه رژیم حسنی مبارک در سال 2011، این نخستین باری است که کارنامه حقوق بشر این کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل مورد بررسی قرار گرفته است.
گفته می شود از زمان برکناری محمد مرسی، صدها نفراز مخالفان در مصر کشته و بیش از 22 هزار نفر ازجمله شماری از روزنامه نگاران و فعالان دانشجویی بازداشت شده اند.
اروپام ** 4** 1552 **1917
23/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]