واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازگشت دوباره به عراق؟ آمریکایی ها خود را به نشنیدن می زنند بغداد - ایرنا - تقلای آمریکایی ها برای زمینه سازی بازگرداندن نیروهای زمینی شان به عراق باردیگر این روزها تشدید شده است.
طرح بازگشت دوباره به عراق از هفته ها پیش توسط ژنرال «مارتین دمپسی» رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا و برخی دیگر از مقامات نظامی و سیاسی این کشور کلید خورد و با ایجاد یک جریان ساختگی مبنی بر سقوط قریب الوقوع بغداد، در صدد برآمدند تا زمینه های قانونی لازم را از طریق دولت عراق فراهم کنند.
در این میان برخی جریان های سیاسی عراق و مقامات محلی در استان «الانبار» بیش از همه هیزم این تنور را تهیه کردند، اما موفقیت های نظامی ارتش و نیروهای مردمی عراق، این طرح را عقیم گذاشت.
جریان ها و سیاستمداران عراقی که این تفکر را نمایندگی می کنند، از سوی بسیاری از عراقی ها به عنوان «بازوی سیاسی داعش» معرفی می شوند و معتقدند که آنان به دنبال اهداف پیدا و پنهانی از جمله ایجاد مانع در مسیر موفقیت های نظامی ارتش و مردم عراق علیه داعش هستند.
مخالفان حضور نظامی دوباره آمریکا در عراق، می گویند سال گذشته همین گروه ها، همسو و همصدا با برخی جریان های جنگ سالار در آمریکا و نیز موسسات تحقیقاتی در این کشور، آنقدر به دولت «نوری المالکی» فشار آوردند تا جلوی عملیات ارتش در فلوجه را گرفتند تا سرانجام این شهر تسلیم داعش شد.
این جریان ها در ماه های گذشته نیز بارها خواستار عدم ورود ارتش به داخل برخی شهرها و مناطقی شدند و نتیجه آن شد که این مناطق تسلیم داعش گردید. جالب اینکه برخی از همان جریان ها از جمله استاندار سابق موصل مدعی بودند که برای پاکسازی این شهر نباید ارتش و نیروهای مردمی وارد عمل شوند و شهر باید به دست مردم موصل آزاد شود.
این نیروهای سیاسی که از نظر صاحبنظران عراقی عملکردی مشکوک در بحران اخیر عراق دارند، حالا نیز تلاش می کنند ضمن مانع شدن از ورود نیروهای مردمی در مناطق مختلف عملیاتی در کمک به ارتش، زمینه لازم را برای بازگشت دوباره نظامیان آمریکایی ایجاد کنند.
اصرار این نیروها در ماه های گذشته باعث شد که نیروهای مردمی به استان «الانبار» اعزام نشوند و ارتش این کشور در موارد متعدد به محاصره نیروهای داعش درآمده و تعدادی از نیروهای آن کشته شوند.
در همین ارتباط گروه های وابسته به «عصائب اهل حق»، «کتائب حزب الله»، «بدر« و «سرایا السلام» که نقش اصلی در جنگ با تروریسم در عراق دارند، بارها با هرگونه حضور دوباره آمریکایی ها در این کشور مخالفت کرده اند.
ارتش عراق با حمایت همین گروه ها در ماه های اخیر پیروزی های بزرگی را در مناطقی مانند «آمرلی»، «طوزخورماتو»، «العظیم»، «جرف الصخر» و اکنون در «بیجی» رقم زده اند و اعتقاد دارند که نیازی به ورود نظامیان خارجی برای جنگ با داعش نیست.
بنابراین جریان به راه افتاده جهت اعزام آمریکایی ها به عراق چه اهدافی را دنبال می کند؟ این سوالی است که آن را باید از دو منظر مورد توجه قرار داد.
**از منظر جریان ها و سیاستمداران متهم
جریان های سیاسی طرفدار بازگشت نظامیان آمریکایی امیدوارند با ورود آمریکایی ها به صحنه زمینی جنگ، روند پیشروی ارتش و نیروهای مردمی عراق با توجه به روحیات ضد اشغالگری در نیروهای «الحشد الشعبی» متوقف شود.
آنها تلاش دارند با ورود نظامیان آمریکایی، چهره جنایتکار و خونریز داعش را ترمیم کنند، چرا که می پندارند حضور نظامیان آمریکایی، داعش را بار دیگر در جایگاه گروه ضد اشغالگری قرار داده و جنایات صورت گرفته توسط این گروه، کم رنگ خواهد شد.
امید به امتیازگیری بیشتر در روند سیاسی عراق، با حمایت آمریکایی ها یکی دیگر از عوامل علاقمندی برخی جریان ها برای حضور آمریکایی ها در عراق است.
امیدواری به درگیر شدن نیروهای مردمی موسوم به «الحشد الشعبی» با نیروهای آمریکایی که انتظار دارند توان این نیروها در جنگ علیه داعش تحلیل برده شود.
**ازمنظر آمریکایی
اول اینکه آمریکایی ها علاقمند به بازگشت دوباره به عراق و ایجاد زمینه تاثیر گذاری در روند سیاسی این کشور هستند.
دیگر اینکه عملیات هوایی آمریکا و 40 کشور عضو ائتلاف آمریکایی ضد داعش نیز جواب نداد، از همین رو آمریکایی ها احساس می کنند در پیروزی ها و موفقیت های جدید کسب شده در جنگ علیه داعش سهمی ندارند.
به این ترتیب، به نظر می رسد، آنها می خواهند در پیروزی های جدید روی زمین نبرد سهم داشته باشند.
در این خصوص نکته مهم آن است که آمریکایی ها که در سه دهه گذشته با اشتباهات استراتژیکی و سیاست های قلدرمابانه خود هزینه های وحشتناکی را بر گرده ملت های منطقه گذاشته اند، به نظر می رسد باردیگر در آستانه یک اشتباه تاریخی دیگر هستند.
بی شک نیروهای مردمی و ارتش عراق در هفته ها و حتی ماه های اخیر ثابت کرده اند که هیچ نیازی به مداخله نیروهای زمینی بیگانه ندارند و بر این نکته «فواد معصوم» رییس جمهوری، «حیدر العبادی» نخست وزیر، «ابراهیم جعفری» وزیر امور خارجه و اکثر نیروهای سیاسی عراق، به کرات تاکید کرده اند، اما به نظر می رسد آمریکایی ها خود را به نشنیدن می زنند.
خاورم*2*1770**1545
22/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]