واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای اقتصاد در یک نگاه تهران- ایرنا- «آینده دور و نزدیک نفت» و «هشدار روحانی به 5+1» سر خط خبرهای روزنامه دنیای اقتصاد در روز پنجشنبه است.
این روزنامه تیتر یک را به عنوان آینده دور و نزدیک نفت اختصاص داد و نوشت: در شرایطی که برخی تحلیل ها افت قیمت نفت در بازارهای جهانی را عاملی برای کاهش قدرت چانه زنی ایران در مذاکرات هسته ای می دانند، اما در مقابل نظریاتی وجود دارد که براساس آن مذاکرات نه برمبنای قیمت نفت بلکه کاملا براساس قدرت دیپلماتیک ایران و ظرفیت های قابل توجه آن به خصوص در مدت یک سال گذشته استوار است. «یان برمر»، رئیس گروه اوراسیای رویترز معتقد است ایران در یک سال اخیر از منظر اقتصادی و سیاسی به ثبات رسیده که همین ثبات اثرگذاری افت بهای نفت را به حداقل رسانده است. این موضوع در مورد روسیه نیز صادق است؛ به طوری که براساس این تحلیل ها روسیه نیز از ظرفیت های جایگزین نفت همچون سرمایه های خارجی می تواند استفاده کند و اثرات منفی ناشی از کاهش بهای نفت را جبران کند. این در حالی است که در رابطه با قیمت نفت نیز دو چشم انداز کوتاه و بلندمدت مشاهده می شود که بر اساس آن باید گفت سطح تولید در کوتاه مدت به نظر نمی رسد با تغییرات چندانی روبه رو شود و به همین دلیل نوسانات افزایشی در قیمت نفت کمتر محتمل است، با این حال کاهش تولید نفت شیل و کاهش سرمایه گذاری ها در صنعت نفت در بلندمدت می توانند زمینه های رشد قیمتی را فراهم کنند.
روزنامه دنیای اقتصاد با بازتاب عنوان هشدار روحانی به 5+1 نوشت: مذاکرات هسته ای سه روزه ایران و گروه 1+5 در حالی در فضای مثبت هتل بوستان مسقط به پایان رسید که قرار است گام پایانی آن سه شنبه هفته آینده در هتل کوبورگ وین برداشته شود. آن طور که دیپلمات ها از جمله معاون وزیرخارجه روسیه می گویند، چگونگی لغو تحریم ها همچنان از پرانتزهای اختلافی میان طرفین در کمتر از 12 روز مانده به پایان ضرب الاجل 3آذر (24 نوامبر) است.
این روزنامه به بازتاب عنوان ورود بورس به فاز اصلاحی پرداخت و نوشت: شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته بعد از 10 روز رشد مداوم وارد فاز اصلاحی شد و با 118 واحد کاهش رقم 76 هزار و 589 واحد را ثبت کرد. این در حالی است که از منظر کارشناسان، بازار سهام قابلیت رشد تا مرز 80 هزار واحد را نیز دارد؛ به شرط آنکه در کنار مولفه های بنیادین، اخبار هسته ای مناسب بورس را تقویت کنند. در این میان بررسی ها نشان می دهد در روز گذشته گروه هایی همچون بانک ها و خودرو که بیشترین تاثیر را از نتایج مذاکرات می پذیرند با کاهش روبه رو شده اند.
روزنامه دنیای اقتصاد با درج عنوان انحراف از مسیر تورم تک رقمی؟ نوشت: عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد شریف با اشاره به وضعیت چند ماه گذشته، نسبت به خطر افزایش تورم در ماه های آتی هشدار داد. به اعتقاد علی مدنی زاده، برخی از سیاست های پولی اجرا شده همراستا با کاهش تورم نیست و با رویکرد پیشین دولت در این زمینه متفاوت است. وی با بیان اینکه «فرصت طلایی برای کاهش تورم، نفس های آخر خود را می کشد»، تاکید کرد: «برای بازگشت به مسیر کاهشی تورم، باید حرکتی دوباره آغاز شود و پارادایم سیاست پولی در کشور تغییر کند که مقدمه آن، استقلال بانک مرکزی است.»
م.ش**9131
22/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]