تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هيچ شفيعى براى زن نزد پروردگارش نجات بخش تر از رضايت شوهرش نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843414763




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گذر از نفي به تعداد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۲ آبان ۱۳۹۳ (۹:۱۲ق.ظ)
شرق: گذر از نفي به تعداد
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه شرق چنين نوشت:
فرآيند مذاکرات هسته اي ايران و شش قدرت جهاني در حدود يک سال اخير، رشد چشمگيري را نشان مي دهد و مي توان به حصول توافق جامع هسته اي خوشبين بود. آنچه از خبرها، منابع نزديک به مذاکرات و نقل قول مقامات شرکت کننده در گفت وگوها به دست مي آيد اين است که برخلاف گذشته، بحث بر سر رسيدن به درک مشترک نيست؛ بلکه نوعي درک مشترک ميان طرفين حاصل شده است. اين به آن مفهوم است که طرف مقابل، خواهان برچيده شدن برنامه هسته اي ايران نيست و پذيرفته که ايران مي تواند نوعي برنامه هسته اي داشته باشد. بيانيه اخير مشترک آمريکا و فرانسه، ناظر بر همين مساله بود. ايران تاکيد کرده که درصدد استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي است و طرف مقابل هم تا حد زيادي اين واقعيت را تاييد مي کند و اين، نکته مهمي است. ديدگاه افراطي سال هاي گذشته اين بود که ايران به اتهام غيرقابل اعتمادبودن، هيچ نوع برنامه هسته اي را نبايد دنبال کند و سران رژيم اسراييل هنوز هم دنبال احيا و تقويت چنين ديدگاهي در جامعه بين المللي هستند؛ اما تلاش «تل آويو»، تقريبا هيچ خريداري در جهان ندارد. در سمت ايران هم پذيرش واقع بينانه اي در دولت جديد شکل گرفته که نمي توان بدون جلب رضايت جامعه جهاني و تفاهم و تعامل، برنامه هسته اي را پيش برد و انتظار داشت همه کارهاي کشور هم بدون وقفه، به پيش رود. اين نکته در جمله تاريخي آقاي روحاني در ايام تبليغات انتخاباتي وجود داشت که «سانتريفيوژ ها بايد بچرخد اما چرخ زندگي مردم هم بچرخد». نگاه تند اوليه و حتي مانورهاي «دلواپسان» کاهش يافته و مخالفت هاي رسانه هاي تندرو نيز کاسته شده است چرا که سمت وسوي تصميم مجموعه نظام به سمت حل وفصل مساله است.
«درک مشترک» طرفين مذاکره سبب شده تا موضوع محل اختلاف، به کميت و تعداد غني سازي و سانتريفيوژها، خلاصه شود که البته موضوع مهمي است اما در قياس با گذشته که هر يک از طرفين، بيانيه سياسي خود را مي خواند و مذاکرات را ترک مي کرد، تفاوت رفتار بسيار معنا داري را نشان مي دهد. آنطور که گفته شده تقريبا مسايل فيمابين به رشته تحرير درآمده و جاي اعداد خالي است که بايد روي آنها توافق نهايي صورت گيرد. در اين مرحله که اکثر مسايل، موانع و راه حل ها مورد بحث و بررسي قرار گرفته است، نياز به يک تصميم سياسي مانده که نياز به شجاعت همه طرف ها دارد. برداشت نگارنده اين است که اگر با مذاکرات فعالانه برخورد شود و کشورهاي ديگر به ايفاي نقش موثر تري بپردازند، رسيدن به توافق امري ناگزير است که نمي توان اين مهم را ناديده گرفت. حتي مقامات سياسي کشورهاي مذاکره کننده مقابل ايران صراحتا اعلام مي کنند که نمي خواهند به پيش از مذاکرات بازگردند.
بيشينه خواست ايران، حفظ تعداد سانتريفيوژ فعلي است و گرنه نياز لازم براي رسيدن به توليد صنعتي با توجيه اقتصادي، بيش از اعداد فعلي است. به لحاظ سياسي، دموکرات هاي ايالات متحده به دنبال کسب حداکثر امتياز در قبال حداقل هزينه هستند. افکارعمومي ايران هم توقعات مشابهي دارند و امتياز کسب شده در فرآيند 12ساله هسته اي، حساسيت قابل درکي را براي ايرانيان پديد آورده است. سخنان ديروز رييس جمهور نيز ناظر بر همين مساله است که غيرمستقيم به آمريکا مي گويد، مسايل حاصل از انتخابات اخير «کنگره» و «سنا» را در درون خودشان حل کنند و ايران ملزم نيست تا پيامد رقابت هاي سياسي داخلي آمريکا را متقبل شود. اصل حل مساله و رفع تحريم ها پيروزي بسيار بزرگي براي ايران خواهد بود و اگر توافقي در چارچوب منافع ملي به دست آيد، جامعه بدون هيچ تبليغي، با ديده بسيار مثبت به آن مي نگرد. البته رييس جمهور در سخنان روز گذشته تاکيد داشتند که ايران تعديل هاي لازم را در درخواست هاي خود صورت داده است و در فضاي بعد از توافق احتمالي مي توان نياز هسته اي واقعي را مورد بررسي قرار داد و براساس آنچه به دست مي آيد برنامه ريزي کرد.
نويسنده:احمد شيرزاد













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن