محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843290013
سایه شوم شبکه های ماهواره ای بر جامعه و خانواده ایرانی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
سایه شوم شبکه های ماهواره ای بر جامعه و خانواده ایرانی
یک جامعه شناس گفت: جوان ایرانی دنبال الگو می گردد، ما اگر در داخل کشور الگوسازی نکنیم، الگوی فرهنگ غربی جایگزین الگوی ایرانی_ اسلامی خواهد شد.
سیدپویان حسین پور جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در خصوص آسیب ها و معضلات استفاده از ماهواره گفت: یکی از دلایلی که آسیب شناسی را تاثیرگذار می کند، این است که به جای اینکه شبکه های تلویزیونی ماهواره ای را آسیب شناسی کنیم، بیشتر به سراغ جریان شناسی می رویم.
این جامعه شناس در همین خصوص گفت: وقتی یکی از شبکه های ماهواره ای را مورد بررسی قرار می دهیم، بیشتر تاکید بر این است که مالکیت فلان شبکه ماهواره ای برعهده کیست، این موارد مهم است ولی وقتی که حرف از خطرناک بودن و آسیب زا بودن فلان شبکه می گوییم، این آسیب به واسطه مالکیت آن شبکه نیست، بلکه آسیب به واسطه تکنیک هایی است که آن شبکه استفاده می کند.
وی در ادامه با بیان اینکه باید آسیب شناسی را با تحلیل تکمیل کنیم، افزود: اگر فلان شبکه ماهواره ای تاثیرگذار بوده، باید دید که این تاثیرگذاری بر چه موار و اصولی اتفاق افتاده است. از چه تکنیک و مولفه های موثر بر تاثیرگذاری بر افکار عمومی و مخاطبان استفاده کرده است.
حسین پور در ادامه افزود: باید مدلهای تاثیرگذاری را پیدا کنیم، این مدل ها و تکنیک ها را ارزیابی کنیم و باید دید که چه خلائهایی در جامعه وجود دارد و برای این مدل ها و خلاءها چاره ای بیندیشیم.
این جامعه شناس با اشاره به آمارهای موجود در خصوص تعداد شبکه های ماهواره ای تلویزیونی بیان کرد که بیش از 8000 شبکه تلویزیونی ماهواره ای در ایران قابل دریافت است که از این تعداد بیش از 400 کانال موزیک وجود دارد که عمدتا موزیک هایی ساختار شکن و ناهنجار و مغایر فرهنگ ایرانی_ اسلامی می باشد و یا اینکه حدود 210 کانال در حوزه کودک و نوجوان قابل دریافت می باشد که با مضمون مولفه های فرهنگ غربی که در زمینه روابط آزاد دختر و پسر بیشتر توجه داده می شود.
وی با بیان این مطلب که بیش از 80 کانال در حوزه سبک زندگی و مصرف گرایی وجود دارد، افزود: یکی از مهمترین دغدغه های امروز ما، تعلیق سبک زندگی غربی است که در دنیای امروز مهمترین بحث می باشد.
حسین پور در ادامه با اشاره به تحلیل یکی از استراتژیست های آمریکایی در خصوص روش مواجهه آمریکا با کشورهای مقابل و مخالفش گفت: به گفته این استراتژیست با ترویج سبک زندگی آمریکایی با مخالفان خود می جنگیم و هرکجا سبک زندگی آمریکایی حاکم شد، در واقع ما بر آن جامعه تسلط پیدا کردیم که لزوما دیگر نیاز به حمله نظامی نیست.
این جامعه شناس افزود: یکی از مهمترین ابزار برای ترویج سبک زندگی غربی، شبکه های تلویزیونی ماهواره ای می باشد که مولفه های برهنگی فرهنگی فرهنگ غرب را ترویج می دهد. بحث سبک زندگی مهمترین بحث اصل فرهنگ ماست.
وی ادامه داد: وقتی ما در بحث سبک زندگی ضعیف کار کرده باشیم، دیگران برای جامعه ما سبک زندگی الا ظاهر شیک را ترویج می دهند و این نوع سبک زندگی غربی جایگزین سبک زندگی ایرانی_ اسلامی و سنتی جامعه را ما می شود و متاسفانه همین امر در حال حاضر در شبکه های تلویزیونی ماهواره ای در حال رخ دادن است.
حسین پور در ادامه افزود: این مدل سبک زندگی غربی در جامعه ما موثر هم خواهد شد، چرا که غربی ها بر جامعه شناسی مخاطب کار می کنند و خوب درک کرده اند که جمعه ایرانی دارای چه مولفه هایی است و جامعه ایرانی را یک جامعه سنتی و مذهبی که در واقع رو به مدرن شدن است، توصیف می کنند.
این جامعه شناس اظهار داشت: غرب از طریق شبکه های تلویزیونی ماهواره ای آن زندگی سنتی و زیبای ایرانی را مورد حمله قرار می دهد. در خانواده های ایرانی که پدر از دست داده اند و یا به نوعی پدر حذف شده باشد، مادر نقش اول را دارد و محوریت خانواده بر مادر است.
امکان حفظ خانواده هست، ولی در خانواده هایی که مادر از دست می دهند، خیلی به ندرت استوار و سرپا می ماند و دچار آسیب های جدی می شود و خیلی اوقات خانواده از هم گسیخته می شود.
وی اضافه می کند: پس جایگاه مادر در خانه و خانواده یک مسئله سنتی می باشد و به همین خاطر شبکه های تلویزیونی ماهواره ای معاند جمهوری اسلامی، بر این جایگاه تاثیر می گذارند و سعی بر این دارند که مادر را به نقشی غیر از مادری و همسری بکشانند و فرهنگی را به او تحمیل کنند که به غیر از فرهنگ سنتی ایرانی_ اسلامی ماست.
حسین پور اظهار داشت: در سالهای اخیر برنامه ها و فیلم هایی که از طریق شبکه های تلویزیونی ماهواره ای پخش می شوند، بعضا یک خانواده مذهبی را نمایش می دهد که کلماتی نظیر ان شاء الله و ماشاءالله از زبانشان نمی افتد، اما رفتارشان رفتار اسلامی نیست، نماز می خوانند، روزه می گیرند اما رابطه نامحرم و ربا هم در بین این خانواده ها مانند سریال های ترکیه ای دیده می شود.
این جامعه شناس با اشاره به مورد هجمه قرار گرفتن دو بال سنت و مذهب افزود: این هجمه که صورت گرفت، آرام آرام بر خانواده تاثیر می گذارد. مثلا وقتی سریالی پخش می شود در ابتدای سریال مادر یا خانم خانه خطایی را مرتکب نمی شود، بلکه مسیر طولانی طی می شود تا مادر یا خانم خانه دچار خطا شود و متاسفانه مادر یا خانم ایرانی هم که دچار مشکلات و آسیب هایی در نزدگی خود است، با دیدن چنین سریال هایی در ابتدا آن خانم بازیگر برای او تبدیل به قهرمان می شود، بعد آرام آرام رفتار او تبدیل به رفتار الگو می شود و الگوسازی هم صورت می گیرد.
وی افزود: طبق آمار، ظرف 5 سال گذشته بیش از 40 درصد افزایش شمار طلاق در کشور را داشتیم که از این 40 درصد بعضا گفته می شود که بیش از 60 درصد این طلاق ها در دادگاه های خانواده به طلاق های ماهواره ای مشهورند، یعنی همان سریال هایی که در شبکه های تلویزیونی ماهواره ای که باعث نابود شدن خانواده ها می شد، نمایش داده می شود.
حسین پور در ادامه اظهار داشت: ماهانه بیش از 12 هزار طلاق توافقی در کشور داریم، وقتی با بعضی از این خانواده های طلاق مصاحبه می کنیم و این مورد را مورد بررسی و بحث قرار می دهیم، از تاثیر شبکه های ماهواره ای تلویزیونی اطلاع پیدا می کنیم.
این جامعه شناس با بیان اینکه طلاق منفورترین حلال در نزد خداوند است، عنوان کرد:متاسفانه در جامعه ما جشن طلاق برگزار می شود که این امر برگرفته از فرهنگ غربی است و این اتفاق رو به رشد هم می باشد.
این از آثار و پیامدهای استفاده از شبکه های تلویزیونی ماهواره ای در زندگی و جامعه اکنون ماست، که البته بخاطر خلاء داخلی می باشد.
حسین پور با اشاره به اینکه در جامعه ضعف کار فرهنگی و ترویجی داریم، بیان کرد: که در 6 سا گذشته تمرکز اصی شبکه های ماهواره ای در حوزه جوانان، خانواده و حوزه های مختلف می باشد که با توجه به شناخت از جامعه ایرانی برنامه می سازند که عمل می کند و پوشش می دهند که تاثیرگذار هم می باشد، یعنی برای از هم پاشیدن خانواده ایرانی چنین آثاری را تولید می کنند.
وی گفت: همه جامعه شناسان معتقدند که خانواده نماد و رکن اصلی تشکیل دهنده اجتماع است و وقتی که خانواده از هم گسیخته م شود، به راحتی جامعه از هم می پاشد (هم متلاشی می شود).
این جامعه شناس افزود: در حوزه جوانان سریال های مربوط به شرق آسیا در حال پخش می باشد که جوانان عمدتا نقش های اصلی را بازی می کنند، جوانانی که با فرهنگ زندگی غربی ایفای نقش می کنند.
وی ادامه داد: ما یک پیش زمینه مثبت از زندگی شرق آسیا داریم و بعضا شبکه های تلویزیونی ماهواره ای فرهنگ آسیای شرقی را به عنوان فرهنگ معیار جامعه ایده آل و دارای اقتصاد قوی نشان می دهند و از طرفی جامعه ایرانی_ اسلامی را ترغیب می کنند که از آن جامعه مورد نظر خودشان مثلا در امر اقتصادی الگوبرداری کنند، در صورتی که چنین نیست و قصد تحمیل فرهنگ آنان را دارند.
حسین پور ادامه داد: جوان ایرانی دنبال الگو می گردد، ما اگر در داخل کشور الگوسازی نکنیم، الگوی فرهنگ غربی جایگزین الگوی ایرانی_ اسلامی خواهد شد.
این جامعه شناس اظهار داشت: متاسفانه جذابیت و آیتم گمشده بسیاری از آثار سینمایی و تلویزیونی می باشد که این برنامه ها مخاطبین را جذب نمی کنند.
وی با اشاره به راهکارهای موجود افزود: 2 راه حل وجود دارد: سواد رسانه ای: مردم را به سلاح سواد رسانه ای مجهز کنیم که هر محتوایی مناسب تان نیست و بدانید محتوایی که در اختیارتان قرار می گیرد آسیب هایی را می تواند به همراه داشته باشد؛ باید آسیب ها را به مردم بگوییم که متاسفانه سواد رسانه ای در کشور ما ناشناخته است.
حسین پور در ادامه افزود: در دنیا سواد رسانه ای به عنوان یکی از اولویت های اول شناخته می شود؛ در اتحادیه اروپا این امر به عنوان اولویت قرن حاضر تعریف شده است، یعنی بیشترین بودجه ها و برنامه ها برای این موضوع در نظر گرفته می شود، متاسفانه در کشور ما هیچ برنامه ای برای سواد رسانه ای وجود ندارد.
این جامعه شناس با اشاره به راه حل دوم اضافه کرد: باید در تولیدات رسانه ای داخل کشور ایجاد تنوع و جذابیت کنیم، این اتفاق نو از لحاظ کمیت در حال انجام است، ما در تلویزیون خودمان به شدت سریال تولید و پخش می کنیم ولی این آثار کیفیت جذاب و متنوع ندارند. اگر آنان سعی بر این دارند که دیندارها را در سریال هایشان مسخره کنند، ما چرا در آثارمان دیندارها را افرادی که از نظر اقتصادی عاجزند معرفی می کنیم.
وی افزود: ما باید به کیفیت و ایجاد تنوع خیلی دقت کنیم. نگاه مردم را از شبکه های تلویزیون های ماهواره ای به تلویزیون خودمان برگردانیم، خیلی از خانواده ها به تلویزیون خودمان اعتماد ندارند، باید دوباره اعتماد ایجاد کنیم.
حسین پور اضافه کرد: باید توجهمان را نسبت به محصولات رسانه ای غرب، خصوصا شبکه های تلویزیونی ماهواره ای از آن حالت بسته و گنگ که وجود دارد خارج کنیم، اینکه صرفا فقط به جریان شناسی، خط مشی ها نپردازیم که این موارد هم از واجبات است، ولی باید قاعده تاثیرگذاری را بیان کرد، مصادیق موثر را معرفی کنیم که تاثیر این کار به مراتب بیشتر هم خواهد بود/
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر که ما در حوزه آسیب شناسی فعالیت می کنیم، این را باید آسیب شناسی ای جامع کنیم و ناظر بر خلاءهای داخلی خودمان هم باشیم؛ ما موفق نمی شویم جلوی شبکه های تلویزیونی ماهواره ای را بگیریم الا اینکه تلاش کنیم بنیان های فرهنگی داخلی خودمان را تقویت کنیم.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۴:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]
صفحات پیشنهادی
سایه شوم شبکههای ماهوارهای بر جامعه و خانواده ایرانی
سایه شوم شبکههای ماهوارهای بر جامعه و خانواده ایرانی یک جامعه شناس گفت جوان ایرانی دنبال الگو می گردد ما اگر در داخل کشور الگوسازی نکنیم الگوی فرهنگ غربی جایگزین الگوی ایرانی اسلامی خواهد شد سیدپویان حسین پور جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشرئیس بسیج جامعه زنان در گفتوگو با فارس: «غریبهها» بیانگر آسیبهای شبکههای اجتماعی برای خانوادهها
رئیس بسیج جامعه زنان در گفتوگو با فارس غریبهها بیانگر آسیبهای شبکههای اجتماعی برای خانوادهها استرئیس بسیج جامعه زنان گفت فیلم ویدیویی بلند غریبهها که از تولیدات بسیج جامعه زنان کشور است به بررسی آسیبهای اینترنت و شبکههای مجازی برای فرزندان و خانواده ها میپردازد مینو انگاهی به جدیدترین مستند شبکه المنار؛ «از حسین آموختیم»؛ راوی راز جامعه مقاومت لبنان/روایتی از خانواد
نگاهی به جدیدترین مستند شبکه المنار از حسین آموختیم راوی راز جامعه مقاومت لبنان روایتی از خانوادهای شهیدپرور عکساز حسین آموختیم جدیدترین مستند شبکه المنار است که به گفته کارگردان آن پاسخی مستقیم به سوال همیشگی از راز جامعه مقاومت است به گزارش خبرنگار فرهنگی فارس فیلم مستند اپایان تلخ بهشتفروشی یک شبکه ماهوارهای به زن ایرانی!
پایان تلخ بهشتفروشی یک شبکه ماهوارهای به زن ایرانی مدیر نمایندگی یک شبکه ماهوارهای با وعده وارد شدن یک زن به بهشت اقدام به کلاهبرداری ۳۰۰ میلیون ریالی از او کرد روزنامه ایران نوشت اقدامات پلیسی برای به دست آوردن ردی از این مدیر کلاهبردار به دنبال اعلام شکایتی از سوی شوهر ایفرمانده سپاه نظرآباد: شبکههای ضد اسلامی اساس خانواده را هدف گرفتهاند
فرمانده سپاه نظرآباد شبکههای ضد اسلامی اساس خانواده را هدف گرفتهاندفرمانده سپاه شهرستان نظرآباد گفت شبکههای ضد اسلامی و ضد انقلابی ماهوارهای در رویکردی تازه اساس خانواده در جهان اسلام را هدف قرار دادهاند علی کوهخیل امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در نظرآباد اظهار داشتکم درآمدترین و پردرآمدترین خانواده های ایرانی چقدر هزینه می کنند؟ |اخبار ایران و جهان
کم درآمدترین و پردرآمدترین خانواده های ایرانی چقدر هزینه می کنند خانواده های کم درآمد برای پوشاک و کفش خود تنها ۱۲۶ هزار تومان هزینه کردند در حالی که خانوارهای ثروتمند در همین مدت چهار میلیون و ۲۴۸ هزار تومان هزینه کرده اند یا خانواده های ثروتمند بیش از 21 میلیون تومان هزینهروزانه 480 شبکه ماهواره ای فارسی زبان به داخل کشور برنامه پخش می کنند -
سردارابوحمزه روزانه 480 شبکه ماهواره ای فارسی زبان به داخل کشور برنامه پخش می کنند همدان – خبرگزاری مهر فرمانده سپاه انصار الحسین ع استان با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری با درایت تدبیر و هوشمندی توانستند توطئه دشمنان را خنثی کنند گفت روزانه 480 شبکه ماهواره ای فارسی زبشکایت ۵۰ سینماگر از ۲۰ شبکه ماهوارهای
شکایت ۵۰ سینماگر از ۲۰ شبکه ماهوارهایتاریخ انتشار پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۹ ۵۰ ۵۰ سینماگر که در میان آنها رخشان بنیاعتماد داریوش مهرجویی جهانگیر کوثری مجید مجیدی رضا میرکریمی کامبوزیا پرتوی و مهناز افضلی هم هستند علیه شبکههای ماهوراهای به دادگاه اقامفرنگ رفتن سران قاجار و فلاکت جامعه ایرانی
سفرهای پیدر پی مظفرالدین شاه قاجار و پدرش از جمله دلائل مؤثر در فروپاشی نظام اقتصادی کشور فقر و فلاکت جامعه و یکی از عوامل اصلی در ناراضی شدن مردم ایران بود این نارضائی که ریشه شکلگیری نهضت مشروطه بود بحرانی را در سالهای آغازین قرن بیستم میلادی به وجود آورد که به سرعت توانستسوگواری ایرانیان در قاب شبکه شما
سوگواری ایرانیان در قاب شبکه شما تاریخ انتشار دوشنبه 5 آبان 1393 ساعت 01 26 | شماره خبر 1696442132105212133 تعداد بازدید 0 پ پ شبکه شما از امروز برنامههای متنوعی برای ایام محرم تدارک دیده که شامل سخنرانی پخش فیلمهای تلویزیونی نوا و نما با پخش نواهای محلی با موضوع عاشوراراهی برای تبدیل تهدید به فرصت کتاب «عاشورا و شبکههای ماهوارهای» منتشر شد
راهی برای تبدیل تهدید به فرصتکتاب عاشورا و شبکههای ماهوارهای منتشر شدکتاب عاشورا و شبکههای ماهوارهای راهی برای تبدیل تهدید به فرصت به همت مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسید به گزارش خبرگزاری فارس از قم کتاب عاشورا و شبکههای ماهوارهای راهکارهای مواجهه رسانه با شبزرشناس«جوهر رمان در نسبت با جامعه و انسان ایرانی» را روایت میکند -
زرشناس جوهر رمان در نسبت با جامعه و انسان ایرانی را روایت میکند شهریار زرشناس موسسه شهرستان ادب با موضوعسخنرانی میکند به گزارش خبرگزاری مهر پنجمین نشست از سلسله نشستهای گروه داستان موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب با عنوان جوهر رمان در نسبت با جامعه و انسان ایرانی با حضور شهگزارش فارس از ترویج «شایعه ارتباط اسیدپاشی با بدحجابی» در شبکههای اجتماعی از انتقاد خبرنگار BBC به
گزارش فارس از ترویج شایعه ارتباط اسیدپاشی با بدحجابی در شبکههای اجتماعیاز انتقاد خبرنگار BBC به مخالفان قصاص تا پاسخ کاربران ایرانی به شایعهسازان اسیدیطی چند روز اخیر با شایعه سازی رسانههای بیگانه پیرامون عاملان جنایت اسیدپاشی در اصفهان کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی باکم درآمدترین و پردرآمدترین خانوادههای ایرانی چقدر هزینه میکنند؟
کم درآمدترین و پردرآمدترین خانوادههای ایرانی چقدر هزینه میکنند خانوادههای کمدرآمد برای پوشاک و کفش خود ۱۲۶ هزار تومان هزینه میکنند حال آنکه خانوارهای ثروتمند در همین مدت چهار میلیون و ۲۴۸ هزار تومان هزینه کردهاند تابناک در گزارشی نوشت مدتی است در کشور ما خط فقر برونمايي از کشف خانواده جديد ميکروارگانيسم ايراني
۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۱ق ظ توسط جهانگيري انجام گرفت رونمايي از کشف خانواده جديد ميکروارگانيسم ايراني معاون اول رئيس جمهور از بخشهاي مختلف مجتمع تحقيقاتي شهداي جهاد دانشگاهي بازديد کرد و در جريان فعاليتها و پژوهشهاي اين مجتمع قرار گرفت به گزارش خبرگزاري موج اسحاق جهانگيري صبح امرآمار خانواده های ایرانی/ ۴ نفره ها بیشتر از همه، ده نفره ها کمتر از همه!
آمار خانواده های ایرانی ۴ نفره ها بیشتر از همه ده نفره ها کمتر از همه بر اساس آماری که بانک مرکزی منتشر کرد بیشترین خانوارهای ایرانی ۴ نفره هستند و سه نفره ها و دونفره ها در رده های بعدی قرار دارند خانواده های ده نفر به بالا نیز ۲ دهم درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند &nbکم درآمدترین و پردرآمدترین خانواده های ایرانی چقدر هزینه می کنند؟
کم درآمدترین و پردرآمدترین خانواده های ایرانی چقدر هزینه می کنند در سال گذشته خانواده های کم درآمد برای پوشاک و کفش خود تنها 126 هزار تومان هزینه کردند در حالی که خانوارهای ثروتمند در همین مدت چهار میلیون و 248 هزار تومان یعنی کمی کمتر از چهل برابر این مبلغ برای پوشاک و کفش خود-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها