واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ آبان ۱۳۹۳ (۱۹:۴ب.ظ)
قائم مقام وزير صنعت: توسعه متوازن استان ها از طريق آمايش ملي صورت مي گيرد قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت افزود: بايد بر روي ظرفيتهاي منحصر به فردي که استانهاي مختلف را از يکديگر متمايز مي کند تمرکز کنيم چرا که با باروري آنها، ظرفيتهاي رقابتي منطقه رشد خواهد کرد.
به گزارشخبرگزاري موج، خسروتاج در نشست روساي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها در سنندج افزود: توسعه و رشد متوازن که امروز دنيا بر روي آن تاکيد مي کند به مزيتهاي اساسي که بايد در يک طرح آمايش ملي در استانها ظرفيتها رصد شود مربوط است.
وي همچنين تعامل با دنياي خارج و گسترده کردن بازارها را براي توسعه توليد و صادرات غير نفتي ضروري دانست.
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت به برنامه ريزي براي صادرات 13 ميليارد دلار در بخش پتروشيمي اشاره کرد و گفت: اين برنامه با هدفگذاري کمي صورت گرفته و براي توسعه کشور، اين هدفگذاري کمي لازم است.
خسروتاج همچنين با اشاره به گزارشي کالاهاي قاچاق از 17 استان و نقاط مرزي کشور افزود: بوروکراسي سر راه واردات کالا از مبادي رسمي کشور، افزايش سود عوارض گمرکي، محدوديت ساکنان مناطق مرزي، فرآيند دشوار اخذ مجوز و پايين بودن کيفيت بعضي از اقلام توليد داخل از دلاليل قاچاق کالا محسوب مي شود.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عمده کالاهاي قاچاق وارداتي گفت: پوشاک، پارچه، لوازم خانگي، سيگار، لوازم آرايشي و بهداشتي، کفش و تلفن همراه است از جمله کالاهاي قاچاق وارداتي محسوب مي شوند که به زودي راهکارهاي لازم را براي جلوگيري از اين امر اتخاذ خواهيم کرد.
قائم مقام وزير در امور تجارت تصريح کرد: بايد بر روي ظرفيتهاي منحصر به فردي که استانهاي مختلف را از يکديگر متمايز ميکند تمرکز کنيم تا ظرفيتهاي رقابتي منطقه رشد يابد.
خسروتاج با بيان اينکه بايد همه استانها بايد بر روي ويژگي و مشخصه بارز استان خود تمرکز داشته باشند، گفت: امروز تحليل فضاي رقابتي بسيار مهم است و شناسايي نقاط قوت و ضعف بسيار مهم است و بايد فرصتها را مشخص کنيم.
وي با بيان اينکه در رشته هاي مختلف در استانها ميتوان فرصتهايي را براي توسعه آنها فراهم کرد گفت: در بخش تجارت براي خروج از رکود و رونق اقتصادي، بخش تجارت نقش مهمي دارد.
قائم مقام وزير در امور تجارت و معاون توسعه بازرگاني داخلي گفت: در شرايطي که سياستهاي ضد توورمي در کشور دنبال شده و چندان نمي توان به افزايش نقدينگي پرداخت بايد با ايجاد تقاضا براي صادرات غيرنفتي حرکتي را در بخش صنعت به وجود آوريم.
خسروتاج تصريح کرد: آمار 6 ماهه سال جاري نشان مي دهد کار دشواري براي رونق صادرات غيرنفتي نداريم.
وي اظهار کرد: در بخش بازرگاني داخلي و در راستاي شفاف سازي و روانسازي نظام توزيع در طي چند ماه گذشته نشست هايي با واحدهاي صنفي داشتيم.
خسروتاج اظهارکرد: يکي از برنامه هاي ما تعيين حد مجاز مبادله از توليد تا مصرف است و براي گروههاي کالايي در تهران در حال نهايي کردن اين موضوع هستيم.
قائم مقام وزير در امور تجارت و معاون توسعه بازرگاني داخلي اظهار کرد: اتحاديه ها و تشکلها به شکلي نيستند که بتوانند در راستاي ارتقاي کيفي کالا حرکت کنند، لذا تعداد زيادي پروژه را با همکاري اتحاديه ها دنبال مي کنيم تا آنها در راستاي ارتقاي خدمات به مردم و ارتقاي کيفيتي فعاليت کنند.
وي با اشاره به اينکه اين موضوع در استانها نيز بايد با شناخت از اتحاديه هاي هر منطقه دنبال شود، گفت: ارتقاي ظرفيت تشکلها و خدمات رساني به آنها نکته مهمي است که بايد به آن توجه شود.
اين مقام مسؤول در ادامه گفت: طي چند ماه گذشته با تدابير صورت گرفته تلاش شده است برنامه توليد به گونه اي برنامه ريزي شود تا از آرامش در حوزه توليد و مصرف برخوردار باشيم.
وي افزود: در بخش اقلام اساسي که جزو گروه هاي يک و دو بوده است کالاي مختلف صنعتي و شيميايي رصد و تلاش شده که سياستهاي توليد تا مصرف در بازار، مشخص شود.
خسروتاج با بيان اينکه امروز در بسياري از کالاهاي اساسي، کنترل بازار و ذخيره سازي انجام مي شود تصريح کرد: با کمک خود تشکلها در مواقع لزوم تنظيم بازار صورت ميگيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]