واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مقاومتها در برابر اجراي طرح تحول سلامت آغاز شده است
وزير بهداشت آخرين اقدامات و جزئيات طرح تحول سلامت را در غرفه «جوان» تشريح كرد و گفت: براي رسيدن به اهداف طرح تحول نظام سلامت كشور هنوز فاصله زيادي باقي مانده با اين حال مقاومتها در مقابل اجرايي كردن اين طرح آغاز شده است.
سيد حسن هاشمي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در بازديد از غرفه «روزنامه جوان» در بيستمين دوره نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها در گفتوگو با خبرنگار «جوان» با اشاره به بحث نظارت بر طرح تحول سلامت گفت: گفته ميشود از نظر مالي وزارت بهداشت تزريق بزرگي انجام شده است، من معني بزرگ را نميدانم و شما هم حق داريد به خاطر اينكه دائم در مطبوعات اخباري در زمينه تزريق منابع مالي شنيده ميشود اما بايد گفت از مجموعه اعتباراتي كه قرار بوده دريافت كنيم، حدود 32 درصد اعتبار را به اين وزراتخانه دادهاند بنابراين ما اولا ولخرجي نكرديم و در عين حال نظارت دقيقي هم در هزينه كرد منابع صورت ميگيرد.
هاشمي در خصوص چگونگي ابزارهاي نظارتي افزود: روند طرح تحول سلامت از مسيرهاي مختلف تحت نظارت قرار ميگيرد و غير از دستگاه نظارتي بازرسي كل كشور، ساير دستگاههاي نظارتي نيز گزارشات محرمانهاي را ارائه ميدهد و اين در حالي است كه همچنين ديوان محاسبات رياست جمهوري نيز مستقيما گروههايي براي تهيه گزارش به استانها اعزام ميكنند.
وي تصريح كرد: با اين حال در وزارتخانه بخش ديدهباني يا نظارت را تعريف كردهايم كه از ائمه جماعات نظر سنجي ميشود، البته اين امر در يك نوبت صورت گرفت و مقرر شده هر شش ماه يكبار اين موضوع پيگيري و رصد شود. در اين زمينه از استانداران، نمايندگان و مردم هر استان نيز به تفكيك گزارش عملكرد در حوزه وزارت بهداشت صورت ميگيرد. در كل ميتوانم بگويم مسئله نظارت بيحساب و كتاب نيست به خاطر اينكه ما متوجه هستيم وقتي توقعي را در مردم ايجاد ميكنيم بايد حتما به سمت انجام وعدهها گام برداريم. در عين حال اگر مطالبهاي را در حمايت از حقوق مردم بر عهده داريم بايد پاسخگو باشيم كه هزينهها به چه نحوي در اين مسير صرف ميشود.
هاشمي تاكيد كرد: نظارت انجام ميشود و ما از اين روند راضي هستيم. با اين حال در مرحله سوم طرح سلامت كارمان بسيار سخت است اين مرحله از چند روز پيش آغاز شد، بنابراين بايد تا پايان سال همه همتمان در بخش نظارت به كار گيريم.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه گفته ميشود وزير بهداشت چون پزشك است از پزشكان بيش از بيمار حمايت ميكند، گفت: مديريت اين وزارتخانه پزشك محور است و هميشه اين اشكال مطرح بوده، مديريت وزرات بهداشت بايد با مشاركت صاحبنظران حوزه اقتصادي همراه باشد، در بسياري از كشورهاي دنيا حوزه سلامت مديريتش با مشاركت و همراهي اين افراد هدايت ميشود. بنده از ابتدا از آقاي دانشجعفري به دليل تخصصهايي كه در حوزه اقتصاد داشتند، خواهش كردم در اين حوزه با ما همكاري داشته باشند. همچنين معاون توسعه و منابع انساني پزشك نيستند ما را در اين مسير همراهي ميكنند.
دكتر هاشمي با اشاره به اينكه تغيير در حوزه سلامت سخت است، افزود: مهم اين است كه ما اهل تغيير هستيم و در اين مسير قدم برميداريم و اكنون مقاومتها شروع شده است. تا زماني كه هزينه ميشود تعريف و تمجيد صورت ميگيرد، با اين حال درصدد افزايش رضايت بخشهاي مختلف همچون نيروهاي ستادي، پرستاران و پيراپزشكان و ساير بخشها هستيم و گام بعدي ما به سوي جبران پرداختها و كارانهها عقب افتاده است.
وي در ادامه افزود: آن تغيير و تحولي كه برخي منتظر بودند، هنوز انجام ندادهايم و البته كار راحتي هم نيست چون رقم زيادي را مشمول ميشود و اين روند تحول در حوزه سلامت نبايد به اين وزير و اين دولت ختم شود چرا كه توقعي ايجاد ميشود كه بايد استمرار داشته باشد.
هاشمي در خصوص ارائه خدمات در مناطق محروم نيز گفت: اگر در بخش مناطق محروم آمار گرفته شود بالاترين سطح رضايتمندي در اين مناطق حاصل شده است. با اين حال لازم مراكز درماني احداث و تجهيز شود و بايد تاكيد كنم كه در ارائه خدمات و تجهيزات هنوز كار بسياري باقي مانده است؛ چرا كه ابتدا بايد نيروهاي متخصص و لازم به اين مناطق اعزام شود و پس از آن به دنبال جبران ساير كمبودها باشيم.
وي اضافه كرد: حدود 1500 پزشك راهي مناطقي شدهاند كه اصلا پزشك نداشته است و در عين حال بيش از 4 هزار متخصص در مناطق محروم توزيع شده است و براي ماندگاري آنها رقم زيادي هزينه شده است و به دنبال آن هستيم تا در شيفت شب حتما در مراكز درماني اين مناطق پزشك داشته باشيم تا بتوانيم به بهترين شكل ممكن ارائه خدمت كنيم.
وزير بهداشت در خصوص حمايت از بيماران گفت: داروهاي تحت پوشش از 51 قلم به 350 ارتقا پيدا كرده است. دو هزار خانههاي بهداشتي در حال بازسازي و نوسازي است و البته اين خدمات به اين معني نيست كه كارهاي مورد علاقهمان را در حد كمال انجام دادهايم بلكه هنوز خيلي فاصله با اهداف مورد نظرمان داريم كه بايد در اين زمينه گام برداريم در عين حال اينطور هم نيست كه توجه نكرده باشيم مثلا در تهران يك ريال بابت دستگاه جديد هزينه نكرديم و يك نفر را استخدام نكردهايم. بنابراين اولين هدفگيري ما مناطق محروم و شهرهاي زير 20 هزار نفر است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]