واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۲۵ب.ظ)
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت خبر داد: اجراي برنامه خدمات سلامت بانوان ايراني در راستاي اجراي طرح تحول نظام سلامت مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، زنان را اصلي ترين الگوي آموزش و ترويج شيوه سالم زندگي به نسل بعدي خود عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمد اسماعيل مطلق در حاشيه برگزاري سمينار آموزشي سرطان هاي زنان با اشاره به اين که يک سوم جمعيت کشور را ميانسالان تشکيل مي دهند، گفت: چهره سلامت و بيماري در گروه ميانسالان متفاوت با ساير گروه هاي سني است.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، با اشاره به اين که زنان و مردان ميانسال مباحث مشترکي در امر سلامت دارند، افزود: زنان به دليل شرايط طبيعي و فيزيولوژيک در ميانسالي با مشکلات ويژه اي روبرو هستند که خود يکي از علت هاي مهم در مرگ و مير و ناتواني زنان محسوب مي شود.
وي يکي از مشکلات زنان در ميانسالي را دوره گذار يائسگي يا سال هاي پاياني باروري بيان کرد و گفت: اين دوره به سبب کاهش هورمون استروژن در زنان ايجاد مي شود که به دنبال خود منجر به بروز مشکلات متعددي مثل نارسايي هاي ادراري-تناسلي، رواني-اجتماعي، قلبي-عروقي، عضلاني-اسکلتي و اعصاب مي شود.
دکتر مطلق همچنين در ادامه زنان را محور سلامت خانواده عنوان کرد و افزود: زنان علاوه بر مديريت سلامت اعضاي خانواده، الگوي اصلي آموزش و ترويج شيوه سالم زندگي به نسل بعدي خود نيز هستند.
وي با اشاره به اين که زنان در همه گروه هاي سني، جمعيت بيشتري را به خود اختصاص داده اند و عمر متوسط و اميد به زندگي آنها بيشتر از مردان است، افزود: متأسفانه بار معلوليت و ناتواني زنان بالاتر و کيفيت زندگي آنها پايين مي باشد که با بيماري هاي مزمن ناتوان کننده قابل پيش گيري بيشتري مواجه مي شوند.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس همچنين، از اجراي برنامه خدمات سلامت بانوان ايران براي دوران يائسگي در راستاي اجراي طرح تحول نظام سلامت خبر داد و افزود: برنامه خدمات سلامت زنان در دوران يائسگي با همکاري اداره سلامت ميانسالان دفتر سلامت جمعيت و خانواده و اعضاي کميته علمي سلامت ميانسالان و مشاورين اجرايي تدوين شده است.
دکتر مطلق با اشاره به اين که برنامه خدمات سلامت زنان در دوران يائسگي، به منظور ارتقاي شيوه زندگي، کنترل عوامل خطر و پيشگيري از بيماري ها و ناتواني ها در زنان طراحي شده است، گفت: از آنجا که اين برنامه تاکنون در 26 شهرستان به طور موفق اجرا شده است، لازم است همه دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور در جهت برنامه ريزي سريع و همه جانبه اين برنامه اقدام کرده تا در ساير شهرهاي کشور اجرايي شود.
وي در ادامه، اجراي برنامه خدمات سلامت در دوران يائسگي را در گروه سني 45 تا 59 سال و شامل سه بخش شيوه زندگي سالم، سلامت باروري و سلامت عمومي عنوان کرد.
دکتر مطلق در تشريح برنامه خدمات سلامت در دوران يائسگي گفت: در بخش شيوه زندگي سالم، وضعيت وزن، چاقي شکمي، تغذيه، انجام فعاليت بدني و استعمال دخانيات مورد بررسي قرار مي گيرد.
وي گفت: در بخش سلامت باروري، زنان به لحاظ عوارض يائسگي، مورد معاينه پستان، معاينه ژنيکولوژي، عفونت هاي آميزشي و عوامل خطر سرطان هاي شايع مورد بررسي قرار مي گيرند.
به گفته مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس، در بخش سلامت عمومي برنامه خدمات سلامت در دوران يائسگي نيز سوابق بيماري هاي اولويت دار، داروهاي مصرفي، انجام آزمايشات قند ناشتا، کلسترول، تري گليسريد و فشار خون مورد بررسي قرار مي گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]