واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون شرکت مهندسی آبفا: 60هزارمیلیارد ریال برای احداث مجتمع های آبرسانی روستاهای کشور نیازاست قشم - ایرنا - معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور گفت: افزون بر 60 هزار میلیارد ریال اعتبار برای احداث یک هزار و 400 مجتمع آبرسانی در روستاهای کشور نیاز است که از این تعداد 940 مجتمع از اولویت برخوردار هستند.
به گزارش ایرنا، علی اصغر قانع روز سه شنبه در آیین گشایش پانزدهمین همایش سراسری رشد آب و فاضلاب روستایی کشور در سالن آئینه مدیریت ویژه فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم افزود: برای تامین بخشی از این اعتبار، افزون بر سه هزار میلیارد ریال در ردیف منابع بودجه امسال اختصاص یافته که این میزان با رقم مورد نیاز تفاوت بسیاری دارد.
وی با تاکید بر ضرورت اندیشیدن تدبیر مناسب برای مواجهه با این کمبود بودجه تصریح کرد: بدیهی است اگر شرکت های آب و فاضلاب روستایی استان ها در اجرای وظایف خود تدبیر لازم به خرج ندهند اثربخشی فعالیت های آنها در سطح کشور بسیار پایین خواهد بود.
به گفته وی، حادث شدن پدیده هایی مانند خشکسالی، کاهش منابع آبی زیرزمینی، کاهش بارندگی و امثال آنها گرچه زنگ خطر را برای متولیان تامین آب کشور به صدا درآورده ولی این شرایط یک دستاورد مثبت نیز داشته و آن تبدیل شدن موضوع کمبود آب در یکی دو سال اخیر به مساله اول کشور است.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفا بهره برداری از این فضای ایجاد شده را هنر متولیان تامین آب کشور بخصوص در بخش روستایی دانست و گفت: قدر این فرصت استثنایی را همه ما باید بدانیم و با اطلاع رسانی درست، بموقع و تاثیرگذار نهایت استفاده را از آن برای پیشبرد طرح ها و برنامه های خود ببریم.
قانع با اشاره به فعالیت های شرکت مهندسی آبفای کشور برای استفاده از این فرصت یادآور شد: به جرات می توان گفت که افزون بر 90 درصد مباحث نمایندگان مجلس مربوط به روستاهاست و حداقل دو طرح دوفوریتی در ارتباط با تامین آب روستاهای کشور در مجلس مطرح است که همه اینها نتیجه اطلاع رسانی ها، فعالیت ها و رایزنی های متولیان آب کشور است.
وی همچنین دغدغه اصلی وزیر نیرو را بحث آب کشور دانست و گفت: در صورت تصویب این دو طرح در مجلس افزون بر 500 میلیون یورو و 20 هزار میلیارد ریال فقط برای روستاهای کشور تخصیص خواهد یافت که می تواند سیمای روستاهای کشور را تغییر دهد.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور در بخش دیگری از سخنان خود اولویت بندی پروژه ها را در روستاها یک مبحث مهم و اساسی خواند و از مدیران شرکت های آب و فاضلاب روستایی استان ها خواست با تدبیر، کار علمی و استفاده از شاخص های مناسب این اولویت ها را تعیین کنند.
وی همچنین حل مشکلات آب و فاضلاب روستاها را با فرآیندهای سنتی غیر ممکن خواند و بر ضرورت اتخاذ شیوه ها و روش های جدید برای حل این مشکلات تاکید کرد.
بر اساس این گزارش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان هرمزگان نیز در این همایش با ارائه گزارشی از ظرفیت های اقتصادی این استان ترکیب جمعیتی آن را متشکل از 50 درصد روستایی و 50 درصد شهری اعلام کرد و گفت: مهم ترین عامل کمبود آب شرب در روستاهای این استان، استفاده غیراصولی از آب است که در صورت اطلاع رسانی و فرهنگسازی می توان به میزان قابل توجهی از هدررفت آب در این روستاها جلوگیری کرد.
عبدالحمید حمزه پور جلوگیری از حفر چاه های غیرمجاز و اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی را دو نمونه از راهکارهای جلوگیری از هدر رفت آب در روستاهای استان اعلام کرد و افزود: وجود سازه های شور و گنبدهای نمکی در 50 درصد از گستره های استان باعث شده که منابع آب شیرین در این سازه ها وجود نداشته باشد و استمرار خشکسالی طولانی مدت نیز به مشکلات کمبود آب در این استان دامن زده است.
وی با تاکید بر توجه خاص دولت یازدهم به مقوله آب شرب روستاها از اجرای پروژه های مختلف در روستاهای این استان خبر داد و گفت: افزون بر 400روستای این استان با کمبود آب شرب مواجه هستند که با تکمیل و راه اندازی مجتمع های آبرسانی و آب شیرین کن های مختلف این مشکل حل خواهد شد.
به گفته وی، راه اندازی آب شیرین کن روستای کووه ای جزیره قشم که بخش عمده ای از جمعیت روستایی این جزیره را پوشش خواهد داد، یکی از مهم ترین پروژه های شرکت آب و فاضلاب روستایی استان هرمزگان است.
حمزه پور همچنین به استقبال خوب سرمایه گذاران برای تاسیس آب شیرین کن در استان هرمزگان اشاره کرد و خواستار حل مشکل قیمت گذاری آب تولیدی در این آب شیرین کن ها شد.
به گزارش ایرنا، علی اکبر شعبانی فرد سرپرست منطقه آزاد قشم و عزت کمال زاده فرماندار شهرستان قشم نیز در این همایش با تشریح ظرفیت های اقتصادی و اجتماعی جزیره قشم بر ضرورت حل مشکل دیرینه کمبود آب شرب روستاهای این جزیره تاکید کردند.
پانزدهمین همایش سراسری رشد آب وفاضلاب روستایی کشور با محوریت مباحثی مانند تکمیل مجتمع های آبرسانی روستایی، اجرای روش های جدید و بازتعریف شاخص های بهره مندی با حضور مدیران و کارشناسان شرکت های آب و فاضلاب روستایی استان های سراسر کشور به مدت دو روز در قشم برگزار می شود.ک/2
1871/668
20/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]