واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۵۰ق.ظ)
معاون وزير جهاد کشاورزي: وزارت جهاد هيچ برنامه اي براي واردات گوشت قرمز ندارد/تنها 4 ميليون تن گندم بايد وارد شود معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزير کشاورزي گفت: مجموع نياز کشور به گندم سالانه 11 ميليون تن است که در سال جاري 7 ميليون تن اين نياز در داخل تامين شده و تنها 4 ميليون تن بايد وارد شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، عبدالمهدي بخشنده در نشست خبري خود با رسانه ها ضمن اعلام اين خبر گفت: در برنامه ريزي هاي انجام شده براي 1 ميليون هکتار اراضي خوزستان، بهبود و توسعه اين زمين ها مورد توجه قرار گرفته است.
وي ادامه داد: برخي از اين اراضي مشکلاتي مانند لب شور بودن دارند که بايد مرتفع شوند که اين مهم جزو برنامه هاي ما در خوزستان است و فکر مي کنيم با انجام برخي اصلاحات، بتوان از هر هکتار 4 ميليون تن برداشت انجام داد.
معاون وزير کشاورزي در مورد واردات گوشت قرمز به کشور نيز چنين گفت: در توليد داخل اين محصول کشاورزي مشکلي وجو ندارد و وزارت کشاورزي هيچ برنامه و سياستي براي واردات گوشت قرمز در سال جاري ندارد.
وي افزود: در 6 ماهه گذشته، 53 هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شده، البته ثبت سفارش اين ميزان واردات در سال گذشته رخ داده و در سال جديد چنين مجوزي صادر نشده است.
بخشنده با تاکيد مجدد بر نبود مشکل در تامين گوشت قرمز از منابع داخلي، تصريح کرد: ما در سال جاري مازاد دتوليد داشتيم که با درخواست توليد کنندگان و موافقت وزير کشاورزي، مجوز صادرات دام سبک صادر شد که تا امروز بالغ بر 500 تن دام سبک به کشورهاي همسايه صادر شده است.
اين مقام مسئول در مورد واردات مرکبات در سال جاري گفت: شخص وزير کشاورزي به معاونت باغباني دستور داده اند تا بررسي هاي ميداني در مورد ميزان توليد و نياز کشور به مرکبات را انجام دهند و نتيجه کار را اعلام کنند که اين مهم در روزهاي آينده به مهندس حجتي اعلام خواهد شد.
در طرح هايي وارد مي شويم که مشکل تامين آب نداشته باشند
معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد کشاورزي در مورد بحث آب گفت: در تمام برنامه هاي تصويب شده در وزارت کشاورزي به اين نکته توجه جدي شده است که منبع آبي آن طرح قبلا ديده شده و توسط وزارت نيرو و کشاورزي نيز مشکلي براي استفاده از آن بيان نشده باشد.
وي ادامه داد: دولت به بخش کشاورزي تاکييد کرده است که تامين آب طرح هاي کشاورزي جديد بايد از فبل انجام شده باشد.
بخشنده در واکنش به سوال يکي از خبرنگاران در مورد احتمال کم شدن حق آبه بخش کشاورزي گفت: آب بخش کشاورزي به هيچ وجه کم نمي شود و اساسا کسي چنين حقي ندارد که بخواهد اين کار را انجام داده و به کشاورزي فشار وارد کند.
معاون وزير جهاد کشاورزي تاکيد کرد: وزارت کشاورزي به دنبال بالا بردن بهره وري مصرف آب در حوزه کشاورزي است و به همين منظور 200 هزار هکتار از اراضي کشاورزي در برنامه کاري وزارت براي تغيير سيستم آبياري قرار گرفته است و اين مهم تا پايان سال انجام خواهد شد.
وي افزود: بر اساس پيش بيني هاي ما در حدود 4 ميليون و 100 هزار هکتار از اراضي کشور پتانسيل تغيير سيستم آبياري را دارند که برنامه آن در حال تدوين است و به دولت نيز اعلام کرده ايم که اگر منابع را تامين کنند سالانه 400 هزار هکتار را مي توانيم که به سيستم آبياري تحت فشار مجهز کنيم و مدت اين برنامه نيز 10 ساله خواهد بود.
تدوين طرح آبخيزداري براي 11 ميليون هکتار از اراضي کشاورزي
بخشنده در مورد فعاليت هاي ديگر وزارت کشاورزي براي کمک به صرفه جويي در مصرف آب، گفت: يکي از مهمترين طرح هاي مهم اجراي آبخيزداري و آبخوان داري در اراضي کشور است که در حال حاضر يک برنامه براي 11 ميليون هکتار از اراضي کشور تدوين شده است که در مدت 3 سال اجرايي خواهد شد.
وي افزود: ما براي انجام طرح هاي گوناگون خود به منابع مالي نياز داريم که در دست نيست و دولت بايد در تامين اين منابع به ما کمک کند.
اين مقام مسئول در حوزه کشاورزي تصريح کرد: مجلس و دولت قول هايي به ما داده اند و اميدواريم در بودجه هاي آتي اين قول ها عملي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]