واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: "حکمتیار" در آستانه مصالحه با دولت وحدت ملی افغانستان تهران- ایرنا- به گزارش روزنامه «جمهوری اسلامی»، «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی افغانستان، در پی میانجیگری افراد نزدیک و بعضی از متنفذان قومی و جهادی موافقت کرده که دست از مبارزه مسلحانه علیه دولت وحدت ملی بردارد و با دولت جدید صلح کند.
این روزنامه امروز -سه شنبه- به نقل از خبرگزاری "صدای افغان" افزود، رهبر حزب اسلامی افغانستان از آمادگی خود برای صلح با دولت وحدت ملی خبر داد و گفت: به زودی مبارزه مسلحانه را کنار می گذارد.
میانجیگری برای برقراری صلح میان "حزب اسلامی" و دولت جدید افغانستان پس از اعلام نتایج انتخابات آغاز شده اما مشخص نیست که این میانجیگری ها به ابتکار و پیشنهاد چه کسی بوده و دولت وحدت ملی چگونه حاضر به چنین تعاملی با گلبدین حکمتیار شده است.
در زمان حکومت قبلی نیز بارها از سوی دو طرف، تلاش هایی برای برقراری صلح صورت گرفت و این تلاش ها با فراز و نشیب های نیز همراه بود اما هرگز جامه عمل نپوشید. اما محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان، در طول مبارزات انتخاباتی خود، مورد حمایت افراد نزدیک به حزب اسلامی حکمتیار قرار داشته است.
انتظار می رود حکمتیار در پایان سال پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان، به کابل برگردد.
پیش از این نیز به دنبال برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، یکی از رهبران حزب اسلامی گفته بود که حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار در حال مذاکره با عبدالله عبدالله و اشرف غنی برای یافتن گزینه ای برای همکاری های آینده از جمله پیوستن به دولت جدید است. در آن زمان نیز شماری از تحلیلگران، این خبر را نشانه تمایل حکمتیار به ترک مخاصمه و بازگشت به مبارزه مسالمت آمیز سیاسی تعبیر کردند.
یکی از شرایط مهم حزب اسلامی برای مذاکره و پیوستن به دولت وحدت ملی خروج کامل نیروهای خارجی و عدم امضای توافقنامه امنیتی میان افغانستان و آمریکا اعلام شده بود شرایطی که از سوی دولت وحدت ملی نادیده گرفته شد و رئیس جمهور افغانستان یک روز پس از مراسم تحلیف پیمان امنیتی با آمریکا را امضا کرد.
براساس پیمان ها و موافقتنامههایی که میان آمریکا و افغانستان و همچنین افغانستان و ناتو امضا شده، بعید به نظر میرسد که نیروهای نظامی خارجی به صورت کامل این کشور را ترک کنند.
نیروهای خارجی مستقر در افغانستان 9 پایگاه بزرگ را در 9 نقطه حساس این کشور در اختیار خواهند داشت و افزون بر آن از مصونیت های گسترده ای در زمینه های قضایی برخوردار هستند.
با این وجود، این پرسش یکبار دیگر مطرح می شود که حکمتیار بر پایه چه توافقی با دولت وحدت ملی در کابل، قرار است به مبارزه مسالمت آمیز روی آورد و مهم تر از آن اینکه جایگاه او و حزب وی در دولت وحدت ملی چه خواهد بود؟
حکمتیار پیش از این بارها از طریق نمایندگان و سخنگویان خود اعلام کرده است که یکی از خواسته های آنان اصلاح و تغییر قانون اساسی کنونی افغانستان است. اما دولت افغانستان همواره تأکید کرده اند که مخالفان باید قانون اساسی این کشور و حقوق زنان را بدون هیچ قید و شرطی بپذیرند و در غیر این صورت هرگونه مذاکره بی نتیجه خواهد بود.
منبع: جمهوری اسلامی
اول**1368**
20/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]