محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846617180
از آرزوی پدر تا نصیحتهای حاج رجبعلی خیاط/ چلوکبابی که در راه خدمت باید خورده شود!
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چند سطر با ابوذر انقلاب/8
از آرزوی پدر تا نصیحتهای حاج رجبعلی خیاط/ چلوکبابی که در راه خدمت باید خورده شود!
پدرم دوست داشت که من خطم خوب شود. نزد معلمی به نام «زرینقلم» در خیابان ناصرخسرو کلاس خط میرفتم. آقای «برهان» متوجه شدند که من روزها از مدرسه بیرون میروم. از من پرسیدند که شما چرا بیرون میروید؟ گفتم میروم خط بنویسم. گفت: نه! نه! بیرون نروید؟ زیرا نگران بودند مبادا محیط ما را آلوده کند. ایشان خیلی مواظب بودند که طلاب جواب معاشرتهایشان محدود باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، به هشتمین بسته از
گزارش خاطرات «آیتالله مهدویکنی» رسیدیم.
در این قسمت، آیتالله مهدوی از هجرت به قم میگوید؛از نصیحتهای جالب حاج «رجبعلی خیاط» و آرزوی پدر، اینکه دوست داشت وی خط خوبی داشته باشد.
آرزوی خط خوش
پدرم دوست داشت که من خطم خوب شود. نزد معلمی به نام «زرینقلم» در خیابان ناصرخسرو کلاس خط میرفتم. آقای «برهان» متوجه شدند که من روزها از مدرسه بیرون میروم. از من پرسیدند که شما چرا بیرون میروید؟ گفتم میروم خط بنویسم. گفت: نه! نه! بیرون نروید؟ زیرا نگران بودند مبادا محیط ما را آلوده کند. ایشان خیلی مواظب بودند که طلاب جوان معاشرتهایشان محدود باشد. البته شاید اینگونه تربیت را بعضیها نپسندند، ولی من همیشه ایشان را در شبهای احیا و یا برخی منبرهایم یاد میکنم. عکس ایشان را هم در دفترم دارم، به خاطر اینکه اگر کمی آثاری از معنویات هست، من آن را از ایشان میدانم. واقعا نفس ایشان و روش تربیتشان در افرادی که با ایشان ارتباط داشتند خیلی مؤثر بود. غالبا طلبههای ایشان که به قم میرفتند، انگشتنما بودند؛ یعنی نشان میدادند که اینها طلبههای برهان هستند، زیرا هم اخلاقشان، هم درسشان خوب بود و رفتارشان با طلبههای دیگر فرق داشت. این آثار بود که ایشان گذاشت. واقعا هم تعداد زیادی از طلاب را تربیت کرد که بعضی از آنها الان در قید حیات هستند. آقای مجتهدی از همانهاست که ایشان هم روش آقای برهان را در جهت درس و تربیت تا حدودی تعقیب میکند. مرحوم برهان تا سالها بعد از اینکه ما به قم مهاجرت کردیم آثار خوبی در جهت تربیت طلاب داشتند. دیگر از طلاب ایشان مرحوم حاج «شیخ علی آقا پهلوانی» معروف به «سعادتپرور» و برادر ایشان آقای حاج شیخ حسن پهلوانی بودند و دیگر از شاگردانشان آقای حاج «سید عبدالله تهرانی» است که در حال حاضر در قم جلسات و برنامههای مرحوم سعادتپرور را پیگیری میکنند.
یکی از روشهای تدریس ایشان این بود که طلبهها را وادار به تدریس کتابهای سالهای پیش میکرد. میگفت این سبب میشود که هم خودش بهتر درس بخواند و هم به دیگران کمک کند. لذا من اول بار که به آنجا رفتم، نزد طلبههای سالهای پیش درس میخواندم.
ایشان طلبههای مدرسه را به طور دستهجمعی به عتبات مقدسه برد. در این سفر که دو ماه طول کشید، برنامهی ویژهای برای ما گذاشت؛ ده شب در مسجد کوفه بیتوته و اعتکاف کردیم. در نجف برنامهآش این بود که هر روز ما را به دیدار یکی از علما و مراجع میبرد. این سفر، برای ما از نظر معنوی، سفر بسیار خوبی بود.
از آنجا که گرایش زیادی به طلبه شدن در بین مردم وجود نداشت، ایشان سعی میکرد همان تعداد کم را نگه دارد. یادم میآید که در عید غدیر من به دست مرحوم برهان لباس روحانیت پوشیده و معمم شدم، من در آن موقع عوامل ملا محسن را میخواندم. آقای برهان بسیار مایل بودند که طلبهها فوراً معمم شوند و در کسوت روحانیت درآیند. چون در آن زمان طلبگی در بین مردم جاذبه نداشت، زیرا در اثر ناراحتیها و فشارهایی که از سوی دولت پهلوی به علما وارد شده بود به جز اندکی از خانوادههایی که متدین بودند بقیه فرزندان خود را به حوزههای علمیه نمیآوردند. در مورد معمم شدن خودم به ایشان عرض کردم من لباس ندارم. ایشان گفتند من لباس خودم را به شما عاریه میدهم، چون ایشان قدش کوتاه بود، گفت من قبا و عبایم را میدهم به شما. شما فقط عمامه بخر. من به پدرم گفتم که استادمان آقای برهان میگوید معمم بشوید! پدرم گفت که پسرم آخر تو سواد نداری! اگر معمم بشوی و مردم مسئلهای از تو بپرسند نمیتوانی جواب بدهی. گفتم نمیدانم آقای برهان این جوری میگوید. در اثر اصرار من بالاخره پدرم تسلیم شد و ما رفتیم بازار و یک عمامه خریدیم و روز عید غدیر معمم شدیم. آنجا طلبهها به عنوان تبریک و شادی نقل شاباش کردند و بر سر من ریختند.
عصر همان روز آمدم بیرون مدرسه در خیابان خراسان، من نوجوانی در سن 14 یا 15 سالگی بودم. مردم تا مرا میدیدند گفتند اَشیخ کوچولو، آشیخ کوچولو، هنگامی که سوار اتوبوس شدم بروم منزل اخوی بزرگ، مردم طور دیگری مرا نگاه میکردند و برخی نیز تشویق میکردند.
این را هم عرض کنم که وقتی که خواستم لباس عاریهی مرحوم برهان را پس بدهم پدرم پارچهای خرید و من به راهنمایی یکی از طلاب مدرسه (جناب آقای حاج سید رضا ابطحی که اکنون در قید حیاتند) نزد مرحوم «شیخ رجبعلی خیاط» برای دوخت لباس رفتم. گفته میشد که ایشان از اوتاد زمان است و مرحوم «حکیم الهی قمشهای» با اینکه شخص ملایی بود به ایشان ارادت داشت، هر چند مرحوم شیخ، ملا نبود، ولی مؤمنین خیلی به او علاقهمند بودند. من پارچهام را که برای لباس روحانیت در نظر داشتم نزد ایشان بردم. در آن زمان تقریباً در سن 14، 15 سالگی بودم. به منزل ایشان رفتم و در اتاق کار ایشان نشستیم. از من پرسید میخواهی چه بشوی؟ گفتم: طلبه. گفت: میخواهی طلبه بشوی یا آدم بشوی؟ من از این حرف متعجب شدم که چرا یک کلاهی به یک معمم این جوری حرف میزند، گفت: ناراحت نشو، طلبگی خوب است منظور از این جمله این است که باید در این مسیر به آدم تبدیل شوی. وی نکتهی اخلاقی دیگری به این مضمون به من گفت که طوری زندگی کن که تمام کارهایت برای رضای خدا باشد سپس توضیح داد و گفت هر چند زندگی دنیا از مسائل مادی و لذات دنیوی خالی نیست، ولی سعی کن هدف زندگی را رضای خداوند قرار دهی و همواره به کارهایت صبغهی خدایی بزن و خلاصه کارهایت رنگ الهی داشته باشد. حتی اگر چلوکباب هم خوردی به این قصد بخور که نیرو بگیری که در راه خدا عبادت و خدمت کنی. این مطلب را در تمام عمرت به یاد داشته باش. من این جمله را از آن مرحوم- مرحوم اَشیخ رجبعلی- به یاد دارم و متأسفانه بیشتر از دوبار ایشان را زیارت نکردم. فقط میشنیدم که مرحوم الهای به منزل ایشان میروند و ارادت و علاقهای به ایشان دارند.
مرحوم برهان، از شاگردان مرحوم آیتالله «سید ابوالحسن اصفهانی» و مرحوم آیتالله آقای «سید محمود شاهرودی» بود. مردی وارسته بود و تا رسائل و مکاسب تدریس میکرد؛ البته نظر علمی، نسبت به علمای بزرگی که در آن زمان در تهران بودند، شاخص نبود.
در مدرسهی لرزاده طلبهای بود به نام آقا «کاظم مستفید»، که معمم نبود، نزد ایشان کتاب «انموذج» را خواندم. ایشان متأسفانه از طلبگی بیرون رفت و در رشتهی طب تحصیل کرد و به نام دکتر مستفید پزشک اطفال شد. او فرد متدینی است و بعد از انقلاب گاهی من او را میدیدم.
از طلاب مرحوم برهان، مرحوم آقای «شیخ جواد آزاده» بود که مردی بسیار خوب و متدین بود. نزد ایشان صرف میر را تلمذ کردم. یادم میآید که در آن زمان حافظهام تا حدودی خوب بود. به عنوان نمونه وقتی انموذج را مباحثه میکردم حرکات و سکنات استاد را کاملاً به یاد داشتم و بیان میکردم.
قسمتی از سیوطی و مغنی را نزد مرحوم حجتالاسلام استاد «سلماسی» که شیخ کهنسال، ملا و ادیب خوبی بود خواندم و قسمتی از سیوطی را هم نزد مرحوم قاضی، امام جمعهی سابق دزفول خواندم، مرحوم «قاضی» در نجف با آقای برهان دوست بودند و به دلیل گرمای تابستان خوزستان، به تهران تشریف میآوردند و مهمان آقای برهان بودند. از جمله اساتیدی که من همیشه به یاد دارم و فراموش نمیکنم و آنها را دعا می کنم این سه بزرگوارند: مرحوم برهان و مرحوم قاضی و مرحوم سلماسی.
وقتی که ما استاد نداشتیم نزد خود آقای برهان درس میخواندیم. چون ایشان وقت نداشت و خیلی گرفتاری داشت قبول کردیم که بعد از اذان صبح در مسجد لرزاده قبل از اینکه نماز جماعت شروع بشود نیم ساعتی را نزد ایشان درس بخوانیم تا بعد مردم بیایند و نماز برپا شود. ما در همان فاصله قسمتی از باب اول مغنی را نزد مرحوم برهان خواندیم. ایشان برای دیگران، رسائل و مکاسب درس میدادند ولی برای من و چند نفر دیگر از طلاب مغنی را تدریس میکردند.
هجرت به قم
در سال 1368 ه.ق یا 1327 ه. ش در هفده سالگی برای ادامهی تحصیل به حوزهی علمیهی قم مهاجرت کردم. در آن زمان آیتالله بروجردی در قم تشریف داشتند و آیتالله «سید ابوالحسن اصفهانی» از دنیا رفته بودند.
اول به مدرسهی فیضیه و سپس به مدرسهی حجتیه رفتم. در تهران، تا مطول خوانده بودم، از این روی در حوزهی قم از همانجا به تحصیل ادامه دادم. بخشی از معالم را نزد استاد «جعفر سبحانی» و بخشی دیگر را نزد مرحوم حاج «سید جواد حسینی» – خدا بیامرزدش- خواندم. ایشان از شاگردان مرحوم برهان و فردی فاضل بود که زودتر از ما به قم آمده بود.
بعد ما شنیدیم که آقای حاج «شیخ نعمتالله صالحی نجفآبادی» مطول میگویند. چون ادبیات ایشان خوب بود قسمتی از مطول را نزد ایشان قسمتی را هم نزد مرحوم «آسید رضا صدر» خواندم. به درس مرحوم آیتالله «شیخ عبدالجواد سدهی» هم میرفتم. مکاسب و کفایه و قسمتی از رسائل را نزد ایشان و مرحوم آیتآلله مجاهدی خواندم. قوانین را نزد «آشیخ یوسف شاهرودی» فرا گرفت، قسمتی از کفایه را هم نزد آیتالله سلطانی و قسمتی از آن را نزد مرحوم آیتالله مرعشی نجفی تلمذ کردم. بیان مطول را هم نزد آیتالله «مشکینی» و قسمتی از شرح تجرید را نزد آیتالله شهید «مطهری» خواندم.
فلسفه را بیشتر از محضر علامه «طباطبایی» استفاده کردم. و در حوزهی درس مرحوم آیتالله «آسید ابوالحسن رفیعی» در قم و قزوین و تهران اسفار اربعه را ادامه دادم و در درس شرح منظومهی سبزواری آیتالله «منتظری» نیز حاضر میشدم. اینها اساتید سطح من بودند. البته اساتید دیگری نیز داشتیم. من در سال ششم، تحصیلات سطح را تمام کردم. سپس به درس خارج فقه و اصول راه یافتم. اولین درس خارجی که رفتم درس امام و درس آیتالله بروجردی بود. البته درس آقایان دیگر هم رفتم اما درس امام و آیتالله بروجردی در حدود سال 1330 ه. ش بیش از دیگر کلاسها مرا به خود جذب نمود.
هم مباحثهایها
با آقای امامی رسائل و مکاسب را مباحثه میکردیم. قبل از آن با آقای شیخ «حسین راستی»، درس مکاسب آقای سلطانی را در قم مباحثه میکردیم که بعد ایشان به نجف راستی، درس مکاسب آقای سلطانی را در قم مباحثه میکردیم که بعد ایشان به نجف مهاجرت کردند. قسمتی را هم با آقای شیخ علی تهرانی که خدا هدایتش کند مباحثه میکردیم.
منبع: کتاب خاطرات آیتالله مهدویکنی
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
عابدزاده: جای مایلیکهن، مرا به زندان ببرند!/حاجی مربی و معلم ما بود، معلم یعنی پدر آقای دایی
عابدزاده جای مایلیکهن مرا به زندان ببرند حاجی مربی و معلم ما بود معلم یعنی پدر آقای دایی عقاب آسیا می گوید انتظار نداشته باشید که عقاب آسیا به کمیته انضباطی برود و التماس کسی را بکند آفتاب حبیب افتخاری احمدرضا عابدزاده به قدری از صدور حکم زندان محمد مایلیکهن ناراحت است کهحاجیپور دیدار پرسپولیس - راه آهن را قضاوت میکند
اسامی داوران مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی حاجیپور دیدار پرسپولیس - راه آهن را قضاوت میکند کمیته داوران اسامی داوران قضوت کننده در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی را اعلام کرد به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران یکشنبه 4 8 93پرسپولیس – راه آهن ساعت 16 40 در ورزشگاه تختیالبرز حاراه زندگی را پدر کامبیز برایش انتخاب کرد
راه زندگی را پدر کامبیز برایش انتخاب کرد پسر بزرگ خانواده بود و همیشه آرزو داشت پای در جای پدر قدرتمندش بگذارد پدری با اعتبار و محبوب داشت چرا که پدر کامبیز در آن زمان به خیر و برکت کارگاهی که داشت به 12 خانواده روزی میرساند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس حوادثعاشورا مانعی بزرگ بر سر راه دشمنان قسم خورده اسلام است
مسئول هیئت دانش آموزی خمین در گفت و گو با پانا عاشورا مانعی بزرگ بر سر راه دشمنان قسم خورده اسلام است خبرگزاری پانا مسئول هیئت دانش آموزی روستای رباط مراد خمین گفت عاشورا می تواند مانعی بزرگ بر سر راه دشمنان قسم خورده اسلام باشد و توطئه های آنان را نیز خنثی نماید ۱۳۹۳ يکشنبهپدر شهید احمدیروشن: ادامه راه احمدیروشنها شیشه عمر استکبار را میشکند
پدر شهید احمدیروشن ادامه راه احمدیروشنها شیشه عمر استکبار را میشکندپدر شهید احمدیروشن گفت استکبار از راه امثال شهید احمدیروشنها هراس دارد و باید با ادامه دادن راه این شهدا شیشه عمر استکبار را شکست به گزارش خبرگزاری فارس از شاهرود به نقل از روابط عمومی سپاه این شهرستان ردختر شهیدی که تنها آرزویش داشتن عکسی با پدر بود +تصاویر
دختر شهیدی که تنها آرزویش داشتن عکسی با پدر بود تصاویر شهيد سید نورالله محمدی در سال 1339 در روستای كچب كلوای شهرستان آمل متولد شده و پس ازاعزام به جبهه در سال 1365 به مقام والای شهادت می رسند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس مقاومت جام نیوز مصاحبه اي با دختر شهیددعایی که «شیخ رجبعلی خیاط» بر خواندن آن مداومت داشت
دعایی که شیخ رجبعلی خیاط بر خواندن آن مداومت داشت در میان مناجاتهای پانزدهگانه امام سجاد ع رجبعلی خیاط بر خواندن مناجات مفتقرین خصوصاً و مناجات مریدین تأکید داشت و میگفت هر یک از این پانزده دعا یک خاصیت دارد به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران به شیخ رجبمعاون راهداری ادارهکل راه و شهرسازی گلستان خبر داد بهکارگیری 70 دستگاه مختلف برای خدمترسانی به مردم در جاده
معاون راهداری ادارهکل راه و شهرسازی گلستان خبر دادبهکارگیری 70 دستگاه مختلف برای خدمترسانی به مردم در جادههامعاون راهداری ادارهکل راه و شهرسازی گلستان از بهکارگیری 70 دستگاه انواع خودروهای سنگین نیمه سنگین و سبک در محورهای مختلف استان بخصوص محورهای کوهستانی خبر داد به گزگفتگوی خانوادگی مرتضی پاشایی به همراه پدر و مادرش
گفتگوی خانوادگی مرتضی پاشایی به همراه پدر و مادرش به گزارش نامه نیوز به نقل از موسیقی ایرانیانخاطرم نیست دقیقا کی بود اما یادم هست که یک خبر تلخ ماه ها پیش دهان به دهان چرخید و مرتضی پاشایی را به صدر اخبار کشاند خبری که شوک بزرگی برای هواداران این خواننده بود و موجب بهت اهالپیشخوان خدمت سرمایهگذاری در شهرداری قم راهاندازی میشود -
دلبری پیشخوان خدمت سرمایهگذاری در شهرداری قم راهاندازی میشود قم - خبرگزاری مهر شهردار قم از راهاندازی پیشخوان خدمتی برای تکریم سرمایهگذاران در شهرداری قم خبر داد به گزارش خبرنگار مهر محمد دلبری صبح یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اقدامات شهرداری در دهخدمت اجباری، راهکار فوری برای رهایی از داعش
خدمت اجباری راهکار فوری برای رهایی از داعش گروه های ملی و سیاسی عراق بر ضرورت اجرای قانون خدمت اجباری در ارتش با هدف تقویت وحدت ملی در این کشور تاکید دارند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر گروه های مختلف ملی و سیاسی عراق با گرایش هایی متفاوت با هدف تقویت وحدت ملی عراقآمادگی کامل راهداران کرمانشاه برای خدمت رسانی به مردم/ استقرار ۵۵ اکیپ راهداری در استان -
فدایی در گفتگو با مهر مطرح کرد آمادگی کامل راهداران کرمانشاه برای خدمت رسانی به مردم استقرار ۵۵ اکیپ راهداری در استان کرمانشاه - خبرگزاری مهر مدیر کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه از آمادگی کامل راهداران استان برای خدمت رسانی به مردم در فصل سرما خبر داد و گفت ۵۵ اکیپ راهداری بتوضیحات عسگرپور درباره میهمان خانواده حاج ابراهیم
سهشنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۹ نشست فیلم سینمایی میهمان داریم عصر روز گذشته - 5 آبان ماه - در مرکز همایش های بینالمللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی با حضور پرویز پرستویی محمد مهدی عسگرپور منوچهر محمدی محمد و مهدی صادقی بازیگران فیلم برگزار شد به گزارش ایسنا پس از نمایش این فیمترو تبریز اولویت مسئولان، آرزوی شهروندان/ کاهش 20 درصدی ترافیک با راه اندازی خط یک قطار شهری -
مترو تبریز اولویت مسئولان آرزوی شهروندان کاهش 20 درصدی ترافیک با راه اندازی خط یک قطار شهری تبریز- خبرگزاری مهر راه اندازی کامل خطوط مترو تبریز به عنوان یکی از پروژه های مهم شهری و یکی از راهکارهای اصلی ساماندهی وضعیت ترافیکی کلانشهر تبریز در حالی به یکی از آرزوهای دیرینه مردمهشدار دولت درباره تغيير اجباري محل خدمت کارمندان
هشدار دولت درباره تغيير اجباري محل خدمت کارمندان هشدار دولت درباره تغيير اجباري محل خدمت کارمندان به گزارش آخرین نیوز به نقل از روزنامه خراسان بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير دولت به دستگاه هاي اجرايي تاکيد شده است که با توجه به اينکه در قانون رسيدگي به تخلفات اداري تغيير محل جغرابرگزاری سمینار بین المللی نقشه راه سلامت در شیراز از پنجم آذر برگزار می شود -
لنکرانی خبر داد برگزاری سمینار بین المللی نقشه راه سلامت در شیراز از پنجم آذر برگزار می شود شیراز - خبرگزاری مهر رئیس مرکز تحقیقات سلامت فارس از برگزاری سمینار بین المللی نقشه راه سلامت در شیراز خبرداد وگفت این سمینار از تاریخ پنجم آذر ماه به مرمت سه روز در شیراز برگزار می شودهشتمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در مشهد برگزار میشود -
نورآقایی هشتمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در مشهد برگزار میشود مشهد- خبرگزاری مهر رئیس کانون راهنمایان ایران از برگزاری هشتمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور و با حضور یک هزار نفر در مشهد خبر داد آرش نور آقایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت یکی از اهداف گردهمایی ر-
سیاسی
پربازدیدترینها