واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۳ (۲۰:۲۷ب.ظ)
فعاليت شركت مس به صورت هلدينگ، موجب خروج از انحصارگرايي است معاون وزير و رئيس هيات عامل ايميدرو گفت: فعاليت شركت ملي صنايع مس به صورت هلدينگ، موجب خروج آن از انحصارگرايي شده و توسعه اين صنعت را به همراه دارد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل زروابط عمومي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران، مهدي كرباسيان در جريان بازديد از شركت مس سرچشمه با بيان اين مطلب اظهار داشت: تبديل شركت ملي صنايع مس به 2 شركت زيرمجموعه (مس سرچشمه و مس آذربايجان) و فعاليت به صورت هلدينگ، سياستي كاملا منطقي و درست است كه با هدف افزايش كارايي و بهره وري و نيز جلوگيري از هزينه هاي مازاد، اتخاذ شده است؛ روشي كه اغلب شركت هاي بزرگ بين المللي براي ماندگاري خود به كار مي برند.
وي افزود:2 شركت ياد شده، با مديريت كارا و مستقل و در چارچوب سياستگذاري و نظارت به عنوان سهامدار عمده در هلدينگ شركت مس فعاليت خواهند كرد و در زمان مناسب وارد بورس مي شوند. اين امر، سبب جلب سرمايه هاي مردم منطقه براي خريد سهام شركت خواهد شد كه در نهايت، تزريق منابع مالي جديد به طرح هاي توسعه را به دنبال خواهد داشت.
رئيس هيات عامل ايميدرو تكميل طرح هاي نيمه تمام در مس با بهره گيري از توانمندي ها و تجربه هاي موجود را به عنوان يكي ديگر از برنامه هاي دولت بر شمرد و تصريح كرد: با توجه به محدوديت منابع مالي دولت در كنار پروژه هاي وسيع مس، نياز به سرمايه گذاران جديد داريم و معتقديم كه بهره برداري سريع تر پروژه هاي مس به دليل نقش مهم آن در اقتصاد، ايجاد اشتغال و رشد توليد ناخالص ملي، يك وظيفه ملي است.
وي افزود: اكنون طرح تجهيز معادن درآلو و چاه فيروزه در مرحله فراخوان قرار داشته و در آينده، طرح هاي ديگري براي مناقصه عرضه خواهد شد.
به گفته كرباسيان، آمارها حاكي از رشد صنعت مس در كشور است و اين صنعت در حال حاضر، روند مثبتي را در اقتصاد طي مي كند.
در اين جلسه، احمد مراد عليزاده، مدير عامل شركت ملي صنايع مس نيز درباره طرح هاي توسعه شركت مس كرمان توضيح داد: اين شركت متشكل از 2 شركت مس سرچشمه و شهر بابك است و در آينده واحدهايي همچون معادن دره زار، چاه فيروزه و درآلو كه 100 درصد تحت مالكيت شركت ملي مس ايران هستند، به زيرمجموعه شركت مس كرمان در مي آيند و چنانچه به «شركت پروژه» تبديل شوند، در قالب شخصيت حقوقي مستقل اداره خواهند شد.
وي ادامه داد: اكنون باطله برداري معادن درآلو، دره زار و چاه فيروزه به اتمام رسيده و ماشين آلات بخش خردايش اين معادن خريداري شده و طرح احداث كارخانه معادن درآلو و دره زار تا 15 روز آينده به مناقصه مي رود و نيز مناقصه معدن چاه فيروزه حداكثر تا 3 ماه آينده برگزار مي شود.
مراد عليزاده با اشاره به طرح افزايش ظرفيت كارخانه ذوب خاتون آباد از 80 به 120 هزار تن، گفت: در جوار اين كارخانه، كارخانه اسيد براي جلوگيري از آلايندگي احداث مي شود. همچنين اكنون، پالايشگاهي به ظرفيت 200 هزار تن در حال احداث است كه فاز نخست آن به ظرفيت 100 هزار تن در اوايل سال آينده به بهره برداري مي رسد.
وي ادامه داد: در مجتمع سرچشمه، واحد توسعه جديد كارخانه تغليظ با ظرفيت سالانه 7 ميليون تن آماده راه اندازي است. كارخانه ذوب آند با ظرفيت 280 هزار تن و با تكنولوژي فلش، 76 درصد پيشرفت دارد كه همزمان با آن كارخانه 650 هزار تني اسيد تا پايان سال آينده راه اندازي مي شود.
مرادعليزاده اعلام كرد: با توجه به مطالعات انجام شده در قالب شركت مس كرمان، با اجراي يك برنامه دراز مدت تا سال 97، ظرفيت توليد مس به حدود 400 هزار تن، افزايش مي يابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]