تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى گيرد، در سينه اش بى قرارى مى كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847740327




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از سیر تا پیاز گیاهخواری


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: از سیر تا پیاز گیاهخواری
چند روز پیش در یک مهمانی دوستانه، متوجه شدم 3 نفر از دوستانم، رژیم گیاهخواری دارند البته رژیم‌های هر کدام از آنها با دیگری متفاوت بود؛ مثلا یکی فقط گوشت قرمز و سفید نمی‌خورد، دیگری لب به دوغ، ماست و غذاهای حاوی تخم‌مرغ هم نمی‌زد و از همه اینها افراطی‌تر، دوستی بود که ژله را هم به‌خاطر منشأ حیوانی داشتن مصرف نمی‌کرد.
به گزارش نامه نیوز، با دکتر سعید حسینی، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران گفت‌وگو كرده‌ایم تا ببینیم که خوب و بد رژیم‌های گیاهخواری مختلف چیست و افرادی که چنین رژیم‌هایی دارند، باید چه نکته‌هایی را در نظر بگیرند.

 
اولین مشکلی که رژیم‌های گیاهخواری برایمان ایجاد می‌کنند، چیست؟

اولین مشکلی که برای گیاهخوار به وجود می‌آید، کاهش دریافت یکی از منابع خوب پروتئین که همان پروتئین‌های حیوانی باشد، است. البته افراد گیاهخواری که فقط گوشت‌ها را از برنامه غذایی خود حذف می‌کنند اما تخم‌مرغ و لبنیات می‌خورند، مشکل چندانی از نظر دریافت پروتئین‌های حیوانی نخواهند داشت و بیشترین آسیب، متوجه گروهی می‌شود که تمام منابع حیوانی را از برنامه غذایی خود حذف می‌کنند.
 
مگر منابع گیاهی نمی‌توانند پروتئین مورد نیاز بدنمان را تامین کنند؟

منابع گیاهی هم می‌توانند بخشی از پروتئین موردنیاز بدن را تامین کنند اما کیفیت پروتئین‌های گیاهی و حیوانی باهم متفاوت است و انواع حیوانی آن کیفیت بالاتری دارد. به‌طور کلی، پروتئین‌ها برای تامین اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن، لازم و ضروری هستند. بخشی از اسیدهای آمینه ضروری در بدن ساخته نمی‌شوند و باید از طریق مصرف خوراکی‌ها وارد بدن شوند و بخشی دیگر از این اسیدهای‌آمینه با دریافت پروتئین کافی در بدن ساخته می‌شوند.

زمانی آمینواسیدها به‌صورت کامل در بدن ساخته می‌شوند که هم منابع گیاهی و هم منابع حیوانی پروتئین‌ها را مصرف کنیم. اگر بخواهیم با رژیم‌های گیاهخواری مطلق، پروتئین مورد نیاز بدن را فقط از طریق گیاهان به دست بیاوریم، به‌طور حتم در دریافت اسیدهای آمینه دچار مشکل خواهیم‌شد مگر اینکه رژیم غذایی‌ با دقت بسیار زیاد، تنظیم و برنامه‌ریزی شود.
 
مهم‌ترین عارضه‌های ناشی از کمبود دریافت پروتئین چیست؟

پروتئین‌ها مانند چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها، جزو درشت‌مغذی‌ها محسوب می‌شوند. کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها، هم به عنوان منابع سوخت در بدن کاربرد دارند و هم در کارکرد ساختمانی بدن، نقش ایفا می‌کنند. کمبود پروتئین در بدن می‌تواند باعث ایجاد اختلال در ساخت بافت عضلانی و تولید آنزیم‌ها و هورمون‌های بدن شود. به عبارت ساده‌تر، ساختار بدن افرادی که با سوءتغذیه ناشی از کمبود پروتئین مواجه هستند، دچار اشکال و اختلال می‌شود.
 
آیا درست است که بیشتر گیاهخواران یا خام‌خواران با کمبود ویتامین‌های گروه B مواجه هستند؟

بله، معمولا بیشتر گیاهخواران و خام‌خواران، با کمبود ویتامین‌های گروه B، به‌خصوص ویتامین B12 و عوارض ناشی از آن مواجه‌اند، به همین دلیل در بیشتر موارد، مجبور به استفاده از مکمل‌های گروه B و ویتامین B12 می‌شوند.
 
درباره عوارض کمبود ویتامین‌های گروه B در بدن هم می‌گویید؟

یکی از مهم‌ترین عوارض کمبود ویتامین‌ B12، افزایش خطر ابتلا به نوعی کم‌خونی به نام کم‌خونی مگالوبلاستیک است. از طرف دیگر، کاهش دریافت ویتامین‌های گروه B، باعث کاهش سوخت‌وساز کربوهیدرات (قند) هم می‌شود و نقشی هم در ریزش مو دارد بنابراین افرادی که رژیم‌های گیاهخواری مطلق دارند و زیرنظر متخصص هم نیستند، در معرض کم‌خونی‌اند.
 
آیا ممکن است پیروی از رژیم‌های گیاهخواری به برخی بیماران برای بهبود شرایطشان توصیه شود؟
برخی افراد، مبتلا به چربی یا کلسترول خون بالا هستند و برخی هم از بیماری کبد چرب رنج می‌برند. همان‌طور که می‌دانید، پروتئین‌های حیوانی مانند انواع گوشت‌ها (به‌خصوص گوشت‌های قرمز)، حاوی چربی‌های اشباع هستند. از طرفی، بدن ما برای دریافت چربی‌های اشباع با محدودیت‌هایی مواجه است.

مثلا می‌توانیم فقط 7 تا 10 درصد از انرژی مورد نیاز روزانه خود را از طریق مصرف چربی‌های اشباع که بیشتر در منابع حیوانی وجود دارند، تامین کنیم. علاوه بر این، از آنجا که معمولا در مصرف گوشت‌ها، به‌دلیل لذیذ بودنشان، افراط می‌شود، افراد مبتلا به کبد چرب یا چربی و کلسترول خون بالا می‌توانند تا زمان بهبود و کنترل بیماری، از رژیم‌های گیاهخواری پیروی کنند. با این حال، رژیم گیاهخواری در هر شرایطی باید زیر نظر متخصص تغذیه برنامه‌ریزی شود و افراد بیمار هم باید بعد از کنترل بیماری خود و گنجاندن دوباره منابع پروتئین حیوانی در برنامه غذایی‌شان، در مصرف آنها حد تعادل را رعایت کنند.
 
توصیه‌تان به افرادی که به‌دلیل اعتقادهای شخصی و نه برای حفظ سلامت، به رژیم‌های گیاهخواری روی می‌آورند؟

برخی افراد برای سالم‌تر بودن رژیم‌های گیاهخواری، به آنها روی نمی‌آورند بلکه بر این باورند که حیوانات هم موجودات زنده‌ای هستند که ما نباید برای رفع گرسنگی‌، آنها را بکشیم و بخوریم و مثلا از شیر یا گوشت آنها استفاده کنیم. چنین افرادی با خوردن گوشت و محصولات دامی، دچار رنجش خاطر می‌شوند و بار روانی سنگینی به دوششان می‌افتد.

اگر این گروه از افراد، با حذف غذاهای دامی از برنامه غذایی خود دچار آرامش خاطر می‌شوند و از آسیب‌های روانی دور می‌مانند، اشکالی ندارد که گوشت و فرآورده‌های دامی نخورند اما باید تحت‌نظر متخصص تغذیه باشند تا جسمشان هم آسیب نبیند.
 
حرف آخر؟

توصیه ما به تمام افراد چاق و لاغر، سالم یا بیمار این است که خودسرانه و به‌خاطر پیروی از مد، به رژیم‌های گیاهخواری، مخصوصا خام‌خواری، روی نیاورند. افرادی که می‌خواهند درست غذا بخورند و الگوهای غذایی خود را اصلاح کنند، باید تمام گروه‌های غذایی را در برنامه روزانه خود داشته باشند و در کنار پروتئین‌های گیاهی، پروتئین‌های حیوانی را هم در حجم متناسب و متعادلی مصرف کنند. در نهایت، بهتر است بدانید که پرهیز از هرگونه افراط و تفریط و حفظ تعادل، تناسب و تنوع در برنامه غذایی، رمز سلامت همه ماست.
 


منبع: عصر ایران


۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن