محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854584352
از اولین منبر تا رویارویی با معلم کلاس اول/کتهای که موجب مؤاخذه شد!
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چند سطر با ابوذر انقلاب/7
از اولین منبر تا رویارویی با معلم کلاس اول/کتهای که موجب مؤاخذه شد!
برادر دیگرم آقای باقری هم بعد از اینکه من آمدم و طلبه شدم خیلی علاقهمند بود درس علوم دینی بخواند، ولی پدرم به کارش نیاز داشت و مانع وی شد. برادرم آقای باقری به تقوا معروف بود، با اینکه 17، 18 سال بیشتر نداشت، اهالی کن او را عادل میدانستند و میگفتند که ما حاضریم پشت سر آقا مهدی نماز بخوانیم. یادم است در همان سن 18سالگی که ایشان در کن بود، در محافل که مینشستند وقتی مردم غیبت کسی را میکردند و پشت سر کسی بد میگفتند بلافاصله دستش را روی گوشهایش میگذاشت که نشنود.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، به هفتمین بسته از گزارش خاطرات «آیتالله مهدویکنی» رسیدیم.
در این قسمت، آیتالله مهدوی از علاقه برادرش به طلبگی میگوید. از این که برای نسوختن غذایش، مورد مؤاخذه مرحوم برهان قرار گرفت!
بالاخره طلبه شدم و در تهران و قم دروس طلبگی را تا شرح لمعه و قوانین خواندیم. یک سال ماه محرم در حسینیه کن به تشویق آقایی به نام «سید ابوالعلا» منبر رفتم، او میگفت برو منبر؛ اگر حالا منبر بروی و خراب هم بکنی، مردم میگویند این طلبه تازهکار است و درس نخوانده، بنابراین اشکال ندارد، ولی اگر پس از سالها تحصیل، منبر بروی و منبر را خراب کنی دیگر توجیهپذیر نیست. من در آن شب یک منبر هشت دقیقهای رفتم ابتدا مسئلهای گفتم و بعد فرازی از فرمان حضرت امیر(ع) به مالک اشتر را خواندم و ترجمه کردم و روضهای هم خواندم و از منبر به زیر آمدم. پیرمردی که با فاصله دو سه نفری از من نشسته بود، به من گفت: فلانی! مرا میشناسی؟ گفتم: نه. گفت: من همان معلم کلاس اولت هستم؛ یادت هست آن روز به تو گفتم که ملا میشوی؟
به این ترتیب نشانههایی که دلالت بر روحانی شدن من در آینده میکرد از کودکی وجود داشت. خلاصه مجموعه عواملی دست به دست هم داد تا در خانواده ما که اصلا روحانی نبود، علاقه به تحصیل علوم دینی پیدا شد که نه تنها من، بلکه برادر بزرگترم آقا مهدی نیز روحانی شد.
تحصیلات مقدماتی
بعد از شهریور 1320 ه. ش که رضاخان سقوط کرد و روحانیت تا حدی توانست نفس بکشد. چون مدرسههای دینی در تهران از جمله مدرسه «مروی» تعطیل شده بود. حتی کتابهای مدرسه مروی را به وزرات معارف آن زمان منتقل کرده و مدرسه تبدیل به هنرستان شده بود.
مدرسه سپهسالار قدیم که در جنب مدرسه مروی است نیز تعطیل شده بود. راهی بین مدرسه مروی و سپهسالار باز کرده و بعضی از حجرهها را خراب کرده بودند و مسجد آن به صورت کارگاه درآمده بود.
بعد از رفتن پهلوی به تدریج مدرسههای علوم دینی در تهران راه افتاد که یکی از آنها مدرسه «لرزاده» بود که مرحوم حجتالاسلام «برهان» نخستین استاد ما تأسیس کرد. این همان مسجد لرزاده است و حجرههایی داشت که مرحوم حجتالاسلام برهان ساخته بود که الان جناب آقای «عمید زنجانی» آنجا نماز میخوانند. تقریبا نزدیک یدان خراسان بود و اطرافش هم در آن زمان بیابان و زمینهای کشاورزی اهالی دولاب بود.
به دلیل اینکه در دوران رضاخان بسیاری از مدارس علمی بسته شد و محدودیتها و مشکلات بسیاری از سوی حکومت رضاخانی علیه روحانیت به وجود آمده بود؛ شمار روحانیون کاهش یافت، از این رو نیاز به روحانی به شدت احساس میشد. به همین جهت بعد از شهریور 1320 که مدارس دینی دیگر بار آغاز به کار کرد؛ مرحوم پدرم با اینکه اهل علم نبود، به دلیل آنکه به روحانیت علاقه داشت و دوست داشت که در خانوادهاش فردی از اهل علم باشد، بعد از دوران رضا شاه که تحصیل علوم دینی رونق گرفت، بنده را برای انجام این وظیفه انتخاب کرد.
برادر دیگرم آقای باقری هم بعد از اینکه من آمدم و طلبه شدم خیلی علاقهمند بود درس علوم دینی بخواند، ولی پدرم به کارش نیاز داشت و مانع وی شد. برادرم آقای باقری به تقوا معروف بود، با اینکه 17، 18 سال بیشتر نداشت، اهالی کن او را عادل میدانستند و میگفتند که ما حاضریم پشت سر آقا مهدی نماز بخوانیم. یادم است در همان سن 18سالگی که ایشان در کن بود، در محافل که مینشستند وقتی مردم غیبت کسی را میکردند و پشت سر کسی بد میگفتند بلافاصله دستش را روی گوشهایش میگذاشت که نشنود. بنده که تهران آمدم و مشغول تحصیل شدم، برادرم هم بیمیل نبود که با من به تهران بیاید و مشغول تحصیل بشود، ولی پدرم اجازه نمیداد. ایشان هم به دستورات شرعی متعبد بود، لذا بدون اجازه پدرم حاضر به این کار نشد. یک بار هنگام سربازگیری رئیس نظام وظیفه کن به خاطر اختلافی که با پدرم پیدا کرده بود دستور داد که برادرم را به عنوان سرباز بگیرند. البته برادرهای دیگری هم داشتم که از او بزرگتر بودند، ولی پدرم بیشتر به او تکیه داشت. بالاخره ایشان را برای سربازی بردند و برای دوره آموزشی به تهران فرستادند.
پس از چهار ماه که دوره آموزشی تمام شد او میتوانست به بهانه خرید و امور شخصی دیگر عصرها از پادگان خارج شود، به همین جهت عصرها به مدرسه ما میآمد؛ او از پادگان قصر تا مدرسه لرزاده پیاده میآمد، چون نه پول داشت که با ماشین بیاید و نه مانند امروز ماشین فراوان بود. ایشان با همان لباس سربازی عصرها میآمد درس میخواند و چون باهوش بودند در عرض همان مدت 20 ماه سربازی و تحصیل شبانه، تحصیلات حوزوی را پیگیری کرد و تا حدود مطول و مغنی رسید.
مدرسه سپهسالار
چنانکه قبلا عرض کردم پس از دو سال برای ادامه تحصیل به قم هجرت کردم و چند سالی در حوزه قم مشغول تحصیلات حوزوی بودیم که به امر حضرت آیتالله العظمی «بروجردی» بنا شد گروهی از طلاب جوان برای تبلیغ در خارج از کشور آماده اعزام شوند. در ابتدا مرحوم آقای «محققی» به آلمان اعزام شدند و گروهی از طلبههای جوانتر مانند بنده، مرحوم شهید «مفتح»، جناب آقای «هاشمیرفسنجانی»، آقای حاج شیخ «علی غفوری قزوینی»، اخوی ما، آقای میرزا «علیاصغر کنی»، آقای «طاهریخرمآبادی» و آقای «امامی» و آقای «نوریهمدانی» و عدهای دیگر به تهران اعزام شدیم و برای آمادگی علمی و فرهنگی، تابستانها به مدرسه علوی میآمدیم که زبان و دروس جدید بخوانیم. دوره دبیرستان را ما در مدرسه علوی تمام کردیم. در آنجا مرحوم «روزبه» و دیگران دروس دبیرستان و معلومات ضروری را به ما آموزش میدادند. مدرسه علوی نزدیک مدرسه سپهسالار بود، هر گاه صدای زنگ ساعت این مدرسه میآمد، من ناراحت میشدم. پس از گذشت شاید هفت یا هشت سال هر گاه زنگ مدرسه زده میشد قلبم پر از غم و اندوه میشد. پیش خود فکر میکردم که علت چیست؟ این زنگ چرا برای من غمانگیز است، ولی دیگران این احساس را ندارند؛ خوب که فکر کردم فهمیدم این به خاطر سابقه ناراحتی است که من از این مدرسه و زنگهای مکرر ساعت آن در آغاز تحصیل داشتم که ساعت شماری میکردم تا ظهر شود و من از مدرسه مرخص شوم و به خانه برگردم.
من در سال 1324 ه.ش شروع به تحصیل علوم اسلامی کردم. در همین سال جامعالمقدمات آن را شروع کردم، بعدها که به کتاب عوامل «ملا محسن» نگاه میکردم در حاشیه آن نوشته بودم سال 1325 ه.ش کتاب شرح عوامل را شروع کردهام.
همانطور که قبلا گفته شد؛ من برای تحصیل، ابتدا وارد مدرسه سپهسالار شدم. اولین ستاد من فردی به نام آقای شیخ «حسین کرمانی» بود. من نزد ایشان که فردی ذیصلاح بود و تا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم زنده بود جامعالمقدمات را شروع کردم و مجموعا شاید پانزده روزی در مدرسه درس خواندم.
واسطه آشنایی من با این استاد، برادر بزرگترم به نام «مرتضی قاموس» بود که آن زمان در دانشکده معقول و منقول تحصیل میکرد. ظاهرا برادرم، نزد شیخ حسین کرمانی تحصیل کرده بود و به همین خاطر، مرا نزد ایشان برد که البته اقامت من در این مدرسه دیری نپایید.
مدرسه لرزاده و آقای برهان
در مورد مرحوم برهان باید بگویم که ایشان بعد از شهریور 1320 از نجف به ایران مهاجرت کردند و چون احساس میکرد که باید وقت خود را صرف تربیت و تعلیم طلاب علوم دینی کند، در همان مسجد و مدرسه کوچک به تعلیم و تربیت طلاب مشغول شد. ایشان عالمی عارف، مربی و اهل معنا بودند و از نظر تربیتی روش خیلی خوب و موثری داشتند. ایشان با اینکه از علمای درجه یک تهران نبودند، با دست خالی در آن گوشه تهران، آن وقت مثلا خیابان خراسان که گوشه دورافتاده و به یک معنا خارج از منطقه اصلی تهران بود، چون اطرافش بیابان و دولاب و زمینهای زراعتی و سبزیکاری بود؛ آن مسجد را آنجا ساختند و در صحن این مسجد کوچک، ده تا حجره کوچک درست کرده بودند.
ایده ایشان این بود که طلبه تربیت کند و لذا با همان مدرسه کوچک، تقریبا بیش از هفتاد، هشتاد تا طلبه داشتند که از تهران و شهرهای مختلف گرد آمده بودند. در تربیت طلبه، ایشان دو چیز را خیلی مهم میدانستند؛ یکی درس خواندن به همان شکل سابق طلبهها و دیگری هم مسائل معنوی و تقید به عبادت و نوافل، ایشان به این مورد؛ یعنی نوافل خیلی مقید بودند. از همان اول طلبگی شرایطی را برای طلبهها ذکر میکردند؛ از جمله اینکه طلبهای که اینجا میآید باید نوافلش ترک نشود. از خصوصیاتی که ایشان داشتند توسل به اهلبیت بود که از لوازم زندگی معنوی طلاب میدانستند و اصرار داشتند که هفتهای یک شب روضهخوانی و بعد هم با سایر نمازگزاران مسجد، سینهزنی داشته باشیم. خود ایشان هم که چراغ خاموش میشد در مجلس عزاداری شرکت میکردند. علاوه بر اینها، ایشان به مسئله موعظه تقید داشتند و هرشب پس از نماز مردم را موعظه میکردند.
به یاد دارم که میگفتند انسان نیاز به موعظه دارد، یا باید موظعه بکند یا موعظه بشود. هردو در آدم موثر است و میگفتند که انسان مثل آن فیل سرکش میماند که باید همیشه چکش بالای سرش باشد تا غفلت نکند. هرشب ما پای منبر ایشان حضور داشتیم. ایشان همیشه یک ربع بعد از نماز صحبت میکرد. منبر میرفت، آیهای را عنوان میکرد، تفسیر میکرد و به مردم هم میگفت که من زیاد طول نمیدهم. شما هم یک ربع بنشینید. صبح هم ایشان مقید بود بعد از نماز صبح یک موعظه بکند.
آن مرحوم هفتاد، هشتاد طلبه داشت. مواظب بودند که ما به عنوان طلبه پای منبرشان نشستهایم یا نه؟ اگر یک شب نبودیم ما را مؤاخذه میکرد که دیشب چرا نیامدید. یک شب به هنگام سینهزنی، من کتهای درست کرده بودم؛ آهسته در تاریکی از مراسم خارج شدم ببینم غذایم روی چراغ نسوزد؛ ناگهان دیدم کسی در میزند. همان لحظه دم در آمدم. دیدم آقای برهان است. از مسجد آمده حیاط مدرسه و متوجه شده که من بیرون آمدم. مرا مؤاخذه کرده، گفت: فلانی! چرا بیرون آمدی؟ زود بیا. گفتم: آقا آمدم تا غذا نسوزد! گفت: نه؛ معطل نشو. بیا.
منبع: کتاب خاطرات آیتالله مهدویکنی
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
همه چیز درباره اولین الکلاسیکوی فصل
جمعه ۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۷ شنبه فردا رئال مادرید و بارسلونا در داربی اسپانیا یا نبرد کلاسیک لالیگا در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو به میدان میروند به گزارش ایسنا رئالمادرید و بارسلونا فردا در هفته نهم لیگا در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو برابر هم به میدان می روند این اولین ال کلاسیکپایان خوش ال کلاسیکو برای رئال/ اولین شکست کاتالانها
هفته نهم لالیگای اسپانیا پایان خوش ال کلاسیکو برای رئال اولین شکست کاتالانها جام جم ورزشی شاگردان لوئیز انریکه اولین شکست فصل خود را در الکلاسیکو تجربه کردند تیمهای رئال مادرید و بارسلونا از ساعت 19 30 امروز شنبه در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو شهر مادرید به مصاف یکدیگراولین ژیانی که در ایران ساخته شد! +عکس
اولین ژیانی که در ایران ساخته شد عکس به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس کشکول جام نیوز اتومبیل فرانسوی سیتروئن یا همان ژیان در سال ۱۳۴۷ توسط شرکت سایپا در ایران مونتاژ شد ودروی ژیان در فرانسه با نام دوژوو معروف است دو ژوو در زبان فرانسوی به معنای 2هفته نهم لالیگا خیز مسی برای رکوردشکنی و اولین بازی سوارز برای کاتالانها در الکلاسیکو
هفته نهم لالیگاخیز مسی برای رکوردشکنی و اولین بازی سوارز برای کاتالانها در الکلاسیکورئال مادرید در هفته نهم رقابتهای لالیگا فردا شب از ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه در سانتیاگو برنابئو از بارسلونا پذیرایی خواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس هفته نهم رقابتهای لالیگا فردا شب با انجام پنج دبنیانگذار قدرت موشکی ایران و حزبالله/ اولین کسی که موجب بمباران فرودگاه بنگوریون شد
گزارش باشگاه خبرنگاران از آنچه رسانههای خارجی در مورد شهید تهرانیمقدم میگویند بنیانگذار قدرت موشکی ایران و حزبالله اولین کسی که موجب بمباران فرودگاه بنگوریون شد سردار سرلشکر شهید حسن تهرانیمقدم ویژگیهای ارزشمندی را در بخش خودکفایی سپاه پاسداران به ارمغان گذاشته و به کارتبلیغ جالب؛ اولین خودپردازی که وارد ایران شد! |تصویر|
تبلیغ جالب اولین خودپردازی که وارد ایران شد |تصویر| باجه اتوماتیک کامپیوتری بانک بیمه بازرگانان اولین باجه اتوماتیک کامپیوتری است که در ایران و خاورمیانه آغاز بکار کرد این باجه در دی ماه سال ۱۳۵۱ خورشیدی افتتاح شد سه شنبه 06 آبان 1393 ساعت 09 50برگزاری مرحله اول کلاس های کارگاهی ویژه معلمان ابتدایی لرستان
برگزاری مرحله اول کلاس های کارگاهی ویژه معلمان ابتدایی لرستان خبرگزاری پانا معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش لرستان گفت مرحله اول کلاس های کارگاهی معلمان دوره ابتدایی با محورهای نقد و بررسی کتب درسی شیوه های فعال تدریس ارزشیابی کیفی و توصیفی و با حضور مدرسین مجرب استاناولین فروش شرکت بوئینگ به ایران پس از ۳۵ سال
اولین فروش شرکت بوئینگ به ایران پس از ۳۵ سال گروه هواپیما سازی بوئینگ آمریکا در سندی به بورس نیویورک اعلام کرد در اولین قرارداد خود با جمهوری اسلامی پس از اعمال تحریمهای آمریکا بر ضد این کشور در سال ۱۹۷۹ کالای مربوط به هواپیمایی به ایران فروخته است آفتاب به گزارش واحد مرکزیمسابقات جام بینقارهای فوتبال ساحلی 13 آبان آغاز میشود/ اولین دیدار ایران با پرتغال
مسابقات جام بینقارهای فوتبال ساحلی 13 آبان آغاز میشود اولین دیدار ایران با پرتغالمسابقات جام بین قارهای فوتبال ساحلی جهان از روز سه شنبه 13 آبان به میزبانی امارات آغاز میشود به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال تیم ملی فوتبال ساحلی ایران که برای آمادگیبه بهانه انتشار کتاب درباره شهید جعفری منتشر میشود روایتی از زندگی اولین فرمانده سپاه در کرمانشاه
به بهانه انتشار کتاب درباره شهید جعفری منتشر میشودروایتی از زندگی اولین فرمانده سپاه در کرمانشاهحاج احمد آقا با قبول درخواست شهید میگویند به امام میگویم که حتماً نامهای به ارتش بنویسند اما شهید در جواب میگوید اوضاع پاوه به گونهای است که تا نامه عملی شود شهر سقوط میکنداولین حمله جنگندههای کانادایی به داعش
اولین حمله جنگندههای کانادایی به داعش جنگندههای کانادایی اولین حملات هوایی خود به مواضع داعش در عراق را ترتیب دادند در همین حال وزارت کشور عراق اعلام کرد که مفتی داعش را بازداشت کرده است ایسنا راب نیکلسون وزیر دفاع کانادا در سخنانی عنوان داشت از زمانی که کانادا از ماه مامضاي چهار موافقتنامه سياسي و اقتصادي دستاورد اولين روز سفر احمدزي به چين
۸ آبان ۱۳۹۳ ۷ ۱۰ق ظ امضاي چهار موافقتنامه سياسي و اقتصادي دستاورد اولين روز سفر احمدزي به چين اخبار منتشر شده از پکن حاکي از امضاي چهار توافقنامه سياسي و اقتصادي توسط احمدزي و جين پينگ است به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج لغو ويزاي ورود گذرنامه هاي سياسي دو کشور ارايه خدمات بشرعرضه 30 نوع کالا در اولین روز هفته
در جریان معاملات 3 ابان عرضه 30 نوع کالا در اولین روز هفته روز شنبه 3 آبان ماه 30 نوع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران عرضه می شود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت بورس کالای ایران در این روز و در تالار فرآورده های نفتیعلی رفیعی اولین صاحب پروژکتور نامیرا
یکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۳ رضا حیدری اولین پروژکتور ساخته شده توسط خودش را به دکتر علی رفیعی تقدیم کرد به گزارش ایسنا در مراسم رونمایی از پروژکتور ناهیرا کوروش سلیمانی که اجرای برنامه برعهده داشت در سخنانی گفت رضا حیدری را از سالهای دورتر میشناسم برای او نور یک مسیر استطی 7ماه آینده صورت می گیرد؛ بهره برداری از اولین بوستان ویژه سالمندان در جنوب پایتخت
طی 7ماه آینده صورت می گیرد بهره برداری از اولین بوستان ویژه سالمندان در جنوب پایتختبه گفته معاون شهردار منطقه17 یکی از پروژه های در دست ساخت شهرداری این منطقه ساخت بوستان سالمندان است که تا بهار سال 94 به بهره برداری می رسد به گزارش خبرنگار فارس رضا رجب زاده معاون فنی و عمرانپیوند موفق اولین قلب مرده در جهان
پیوند موفق اولین قلب مرده در جهان جراحان در استرالیا میگویند برای اولین بار عمل پیوند قلب را با استفاده از یک قلب مرده انجام دادهاند معمولا قلبهایی که برای پیوند به بزرگسالان اهدا میشوند از کسانی گرفته میشوند که که مرگ مغزیشان تایید شده اما قلبشان هنوز میتپد اکنون گناگفته های هاشمی رفسنجانی از اولین دوره خبرگان: می خواستند آیت الله مشکینی، رئیس نشود
ناگفته های هاشمی رفسنجانی از اولین دوره خبرگان می خواستند آیت الله مشکینی رئیس نشود آیت الله هاشمی در روایت خود از اجلاس خبرگان 62 به مخالفت جامعه مدرسین قم با ریاست آیت الله مشکینی و نایب رئیسی خودش اشاره کرده است به گزارش نامه نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشم-
سیاسی
پربازدیدترینها