واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: میرمحمدی در برنامه "رویداد":
تعیین رئیس بانک مرکزی صددرصد در اختیار دولت نباشد/مجلس هم در انتصاب رئیس بانک مرکزی دخالت داشته باشد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: انتصاب رئیس بانک مرکزی تنها در اختیار دولت نباشد، بلکه مجلس و قوه مقننه هم نسبت به تعیین رئیس بانک مرکزی یک جایگاه مشخص داشته باشند تا دولت هر زمانی که بانک مرکزی بر خلاف سیاستهای او بود نتواند رئیس بانک را جا به جا کند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران "سید محمدحسین میرمحمدی" در برنامه "رویداد"درباره طرح جدید انتخاب رئیس بانک مرکزی گفت: موضوع تعیین رئیس بانک مرکزی با توجه به مشکلاتی که در گذشته در این رابطه بوده است، مهم است. بانک مرکزی باید همیشه مستقل باشد و این استقلال مبتنی بر ساز و کار رئیس بانک است، به گونهای که باید بتواند بر اساس سیاستها بدون دخالت دولتها بانکها را اداره کند.
وی افزود: در سنوات گذشته در دوره هفتم و هشتم مجلس موضوعاتی در خصوص استقلال بانک مرکزی مطرح شد و در نهایت کار در یک رفت و برگشت قانونی از مجلس شورای اسلامی به مجمع تشخیص مصلحت رفت و اخیرا هم با این ساز و کار به تصویب رسید که رئیس بانک مرکزی بنا به پیشنهاد وزیر اقتصاد و دارایی و تصویب هیئت وزیران و با حکم رئیس جمهور انتخاب میشود.
وی در پاسخ این سؤال که چه تفاوتهایی در انتخاب رئیس بانک مرکزی نسبت به گذشته وجود دارد گفت: تفاوت بیشتر در نحوه تعیین است که در سابق با ابلاغ رئیس جمهور و با هماهنگی وزیر اقتصاد و دارایی انتخاب میشد، اما در حال حاضر فرآیند کار تا حدودی طولانی شده است، یعنی با پیشنهاد وزیر اقتصاد دارایی و تصویب هیئت وزیران به حکم رئیس جمهور انتخاب میشود.
میرمحمدی افزود: بانک مرکزی به عنوان خزانه اصلی کشور است و مرکزیت سیاست گذاریهای پولی و بانکی کشور میباشد و ساز و کاز آن باید به گونهای باشد که مجلس هم در یک قسمت در موضوع دخالت داشته باشد و نقش خودش را ایفا کند، یعنی اختیار تعیین رئیس بانک مرکزی صد در صد در اختیار دولت نباشد و لذا این ساز و کار نسبت به گذشته بهتر شده است، این ساز و کار به گونهای است که رئیس بانک مرکزی برای اقدامات سیاست گذاری خود و تعیین مسائل مالی کشور مستقل باشد. با نگاهی منصفانه می بینیم اکنون ساز و کار بهتر شده است ولی اختیار کامل آن در اختیار دولت است یعنی پیشنهاد از طرف وزیر اقتصاد دارایی است و تصویبش با هیئت وزیران و با انتصاب با حکم رئیس جمهور است.
نماینده مردم خوانسار و گلپایگان در مجلس و شورای اسلامی در ادامه گفت: شرایط کاری فعلی رئیس بانک مرکزی دشوار است، بانک مرکزی مجمع دارد و وزیر اقتصاد دارایی به عنوان رئیس مجمع می تواند اظهار نظر کند اما جایگاه مجمع باید کاملا شفاف باشد رئیس بانک مرکزی میخواهد اجرای بحثهای مالی و سودی کشور را کنترل کند و اداره آن را در اختیار داشته باشد لذا او باید شخصیتی باشد که از توانایی علمی و تخصصی حرفه ای برخوردار باشد و تجربه کافی و سن متعارف و متناسب با این مجموعه را داشته باشد و نیز در بحث بانکها و همصنفانش مورد قبول باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: آنچه بیشتر در ادوار مختلف مورد تأکید بود و توسط اقتصاددانان و مجموعه بانکی کشور در مجالس متعدد به آن پرداخته می شود این است که طراحی و انتصاب رئیس بانک مرکزی تنها در اختیار دولت نباشد بلکه مجلس و قوه مقننه هم نسبت به تعیین رئیس بانک مرکزی یک جایگاه مشخص داشته باشند تا دولت هر زمانی که بانک مرکزی بر خلاف سیاست های او بود نتواند رئیس بانک را جا به جا کند و از اقدامات یک جانبه که تبعات سنگینی دارد جلوگیری شود.
محمد حسین میر محمدی در پایان در مورد بازه زمانی کاری رئیس بانک مرکزی خاطر نشان کرد: قبلا دوره کاری مشخصی برای این پست وجود نداشت و در سیر تاریخی رؤسای بانک مرکزی در زمان های متفاوتی حضور داشتند، زمان تصویب شده برای رئیس بانک مرکزی پنج سال گفته شده است که زمان مناسبی است و زیاد بلند مدت و یا کوتاه مدت نیست تا بتواند در این جایگاه، مدیریت سیاست های خودش را دنبال کند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]