واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: دور جديد مذاکرات هسته اي به روايت روزنامه آلماني
يک روزنامه آلماني در شماره امروز خود با اشاره به مذاکرات هسته اي ايران نوشت:روند مذاکرات هسته اي ايران و غرب تاکنون بگونه اي پيش رفته که با توجه به زمان باقي مانده دو راه بيشتر باقي نمي ماند،تمديد روند مذاکرات يا رويارويي با اقدامات تقابل جويانه.
به گزارش خبرگزاري مهر ،روزنامه فرانکفورترآلگماينه در شماره امروز خود با اشاره به مذاکرات هسته اي ايران و غرب نوشت: تنها يک راه پيش روي مذاکرهکنندگان هسته اي وجود دارد يا مذاکرات را تمديد کنند يا با خطر يک تقابل روبرو شوند.
با توجه به تداوم روند مذاکرات و باقي ماندن پاره اي اختلاف نظرها ميان طرفهاي مذاکرهکننده و نزديک شدن به پايان فرصت تعيين شده براي دستيابي به توافق نهايي، احتمال تمديد مذاکرات وجود دارد.
ايران همواره با رد اين ادعا که به دنبال دستيابي به تسليحات نظامي است، خاطر نشان کرده که هدفش از برخوداري از انرژي هسته اي صلح آميز بوده و هيچ تهديدي براي جامعه بين الملل نخواهد بود.
اين روزنامه آلماني با اشاره به اينکه ايران خود را در برخورداري از انرژي هسته اي محق مي داند، نوشت: برخورد ايران در اين ميان بگونه اي است که اگر حتي توافقي ميان طرفين حاصل نشود؛ اما باز به تداوم برنامه هاي هسته اي خود ادامه خواهد داد. اين امر ممکن است به بروز واکنش از سوي رژيم صهيونيستي منجر شود که باز از سوي ايران وجاهت قانوني ندارد. "گري سيمور" عضو پيشين تيم مذاکرهکننده هستهاي آمريکا درباره احتمال تمديد دوباره مذاکرات هسته اي ايران و غرب گفت: از نظر من مذاکره بر سر تمديد بسيار سخت است چون به احتمال زياد هم در تهران و هم در واشنگتن سخت مورد مخالفت قرار خواهد گرفت. فرانکفورترآلگماينه مي افزايد: مخالفان مذاکرات هسته اي ايران و گروه 1+5 تمديد مذاکرات را يک فريب ميدانند تا طرف مقابل بتواند از طريق آن امتيازات بيشتري به دست آورد بنابراين تمام تلاش خود را براي مخالفت با آن به کار ميگيرد. براي دولت آمريکا تمديد مذاکرات بدين معني است که موافقت اعضاي مجلس سنا را به دست آورد که به هيچ وجه به نفع واشنگتن نيست. پيروزي جمهوريخواهان در سناي آمريکا بدين معني است که اگر سال آينده دو سوم مجلس سنا به قانون وضع تحريمهاي بيشتر راي دهند باراک اوباما، رئيسجمهور آمريکا قادر به وتو کردن آن نيست. همچنين جنگطلبان مجلس سنا بر اين باورند که دستيابي به توافقي که موجب لغو تحريمها عليه ايران شود فشارها را بر اين کشور به ويژه در زمينه فعاليتهاي هستهاي کاهش ميدهد. اگرچه ايران همواره تاکيد کرده است که تکنولوژي هستهيي را تنها به دليل اهداف صلحآميز دنبال ميکند. براساس اعلام قبلي قرار بود مذاکرات وين صرفا براي انجام مذاکرات سه جانبه ميان هياتهاي ايران، آمريکا و اتحاديه اروپا به نمايندگي از کشورهاي اروپايي و 1+5 باشد. اين روزنامه در پايان نوشت: با توجه به نشست در حال انجام در مسقط پيش بيني مي شود جواب سوال تمديد مذاکره آري يا نه در اين دوره رقم زده شود.
یکشنبه, 18 آبان 1393 ساعت 13:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]