واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۱ق.ظ)
استفاده از کانالهاي بتني براي اجراي خطوط انتقال زيرزميني مديرعامل شرکت سيم و كابل ابهر گفت: استفاده از کانالهاي بتني به جاي اجراي تونل راهکار بهينه اجراي خطوط انتقال زيرزميني است.
به گزارش خبرگزاري موج، هرمز عاليداعي، با اشاره به عزم وزارت نيرو براي تبديل خطوط انتقال هوايي به کابلهاي زيرزميني، گفت: امروزه در هيچ جاي جهان خطوط انتقال هوايي در شهرهاي بزرگ استفاده نميشود؛ چراکه اين نوع خطوط افزونبر برهم زدن مبلمان شهري، مشکلات محيط زيستي و مالي نيز براي شهرهاي بزرگ دارد.
وي ادامه داد: در شهري مثل تهران بهدليل قيمت بالاي زمين استفاده از کابلهاي هوايي سرمايه بسيار زيادي را براي خريد و نصب تجهيزات مستهلک ميکند و بنابراين بهترين راهکار استفاده از کابلهاي فشار قوي زيرزميني است.
عاليداعي توان شرکت سيم و کابل ابهر را در توليد کابلهاي فشار قوي و فوق فشار قوي 600 کيلومتر در سال عنوان کرد و افزود: با بوميسازي ساخت اين کابلها، گام بزرگي براي امکان گسترش اين نوع از کابلها در کشور برداشته است.
وي ادامه داد: از سال 57 تا 87 درمجموع 25 کيلومتر کابل 230 در کشور اجرا شده بود که با گسترش توليد اين محصول در شرکت سيم و کابل ابهر، اجراي اين نوع کابل از سال 87 تاکنون به 200 کيلومتر رسيده است.
عاليداعي تصريح کرد: شرکت سيم و کابل ابهر در تلاش است خود را بهعنوان رهبر فناوري فشار قوي و فوق فشار قوي در کشور مطرح کند و با بوميسازي اين نوع از محصولهاي سيم و کابل، خود را بهعنوان نخستين توليدکننده خاورميانه و داراي رتبه يازدهم در جهان مطرح کرده است.
وي با اشاره به توليد بومي کابل 132 کيلوولت در کشور، گفت: اين محصول نيز براي بار نخستينبار در سال 1382 توسط اين شرکت و براي پروژه پست GRS حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) انجام شد و تا به امروز مصرف اين نوع کابل در کشور به 500 کيلومتر رسيده است.
مديرعامل شرکت سيم و كابل ابهر ادامه داد: اين شرکت تنها توليدکننده کابل در کشور است که بهصورت EPC (کليد در دست) در طرحها مشارکت ميکند و طرحهايي همچون اجراي خطوط انتقال خراسان و نفت و گار پارس را به اين صورت اجرا کرده است.
عاليداعي درباره مزاياي اين قراردادها گفت: اين نوع از قراردادها موجب شفافيت رابطه قراردادي بين کارفرما و پيمانکار ميشود و از سوي ديگر از نظر مالي نيز به سود شرکتهاي کارفرما است، چراکه به روال گذشته اين شرکتها مجبور نيستند کالا و تجهيزات را خريداري کنند و سپس بهدنبال شرکتهاي پيمانکار براي اجراي طرح باشند.
وي ادامه داد: هماکنون در برخي شرکتهاي برق منطقهاي اين اصرار وجود دارد که براي اجراي کابلهاي زيرزميني از روش تونلي استفاده کنند که اين روش افزونبر مشکلات حين اجرا و زمانبر بودن طرح، قيمت تمامشدهاي در حدود هشت ميليارد تومان براي هر کيلومتر دارد.
عاليداعي تصريح کرد: پيشنهاد ما اين است که به جاي احداث تونل از کانالهاي بتني استفاده شود که هم موجب تسريع در کار ميشود و هم با قيمت بسيار پايينتري قابل اجرا است؛ تجربه موفقي نيز در اين زمينه در خراسان داشتهايم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]