پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851060177
از علاقه به قم تا ازدواج در تهران/ مخالفت خانوادهها با استمرار دوران عقد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چند سطر با ابوذر انقلاب/6
از علاقه به قم تا ازدواج در تهران/ مخالفت خانوادهها با استمرار دوران عقد
من در سال 1338 هجری شمسی در سن 28 سالگی ازدواج کردم. ازدواج ما هم مقدماتی داشت. در ابتدا علاقه داشتم در قم ازدواج کنم؛ چون میخواستم که در قم بمانم زیرا به خاطر علاقه به تحصیل قصد نداشتم این شهر را رها کنم، اما مرحوم پدرم به این کار رضایت نداد. ایشان چون سالخورده بود مایل بود که از قم به تهران بیایم. گرچه ایشان به کمک مادی نیاز نداشت، ولی نیازمند آن بود که یکی از فرزندانش در کنارش باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، به ششمین بسته از گزارش خاطرات «آیتالله مهدویکنی» رسیدیم.
در این قسمت، آیتالله مهدوی به ماجرای ازدواج خود پرداخته است.
ازدواج
من در سال 1338 هجری شمسی در سن 28 سالگی ازدواج کردم. ازدواج ما هم مقدماتی داشت. در ابتدا علاقه داشتم در قم ازدواج کنم؛ چون میخواستم که در قم بمانم زیرا به خاطر علاقه به تحصیل قصد نداشتم این شهر را رها کنم، اما مرحوم پدرم به این کار رضایت نداد. ایشان چون سالخورده بود مایل بود که از قم به تهران بیایم. گرچه ایشان به کمک مادی نیاز نداشت، ولی نیازمند آن بود که یکی از فرزندانش در کنارش باشد.
بنابراین میل داشتند که من از قم برگردم و به ازدواج من در قم راضی نبودند، چون میدانستند که اگر من در قم ازدواج کنم، قمی میشوم و من به خاطر اینکه ایشان را ناراحت نکنم و رضایت ایشان را جلب کنم، به تهران برگشتم.
من با صبیهی مرحوم آیتالله حاج شیخ «زینالعابدین سرخهای» وصلت کردم. شاید علت اصلیاش سابقهی آشنایی و دوستی ایشان با پدرم بود، زیرا ایشان همسفر حج پدرم بودند. البته بنده یکی دو ساله بودم که پدرم به حج مشرف شدند و با مرحوم آقای سرخهای که روحانی کاروان آنها بودند آشنا شدند و آشنایی آنها ادامه داشت تا اینکه مرحوم آقای سرخهای به کن آمدند و املاکی در کن برای زراعت خریدند و زندگیشان را بیشتر از آن راه تأمین میکردند. بالاخره ایشان کنی شده بودند و در منزل ما رفتوآمد داشتند و بالاخره روی همین آشنایی، ازدواج ما صورت گرفت.
همسرم تحملشان خوب بود. چون روحانیزاده بودند، زندگی طلبگی و روحانی را پذیرفته بودند و میدانستند که یک طلبهی روحانی چگونه زندگی میکند. البته با وضع زندگانی داخلی ما نیز آشنا بودند؛ چون در کن رفتوآمد داشتند و فرهنگ خانوادهی ما برای ایشان شناخته شده بود. بنابراین پس از ازدواج با تأثیر و تأثر متقابل میان ما تا حدود زیادی توافق و تفاهم وجود داشت. این مسائل باعث شد تا از زمانی که به تهران آمدم و در مسیر مبارزه با رژیم شاه قرار گرفتم به خصوص در سالهای بعد از 1342، همسرم قهرا در این مسیر به خصوص آمادگی رویارویی با وضعیت جدید را داشت. بحمدالله در آن دورههایی که بنده تبعید بودم یا در زندان به سر میبردم ایشان حفظالغیب داشتند و به مصداق آیهی کریمهی «حافظات للغیب» شئون روحانیت را رعایت میکردند و آبروی یک روحانی را که در زندگی حضور ندارد حفظ کردند؛ من واقعا از این جهت راضی هستم. وجود ایشان کمک بزرگی برای من بود به خصوص از جهت استقامتی که در سختیها از خود نشان میداد.
استقامت ایشان، بعدها در تربیت فرزندان نیز خیلی مؤثر بود، در حقیقت خود من فرصتی برای تربیت بچهها نداشتم و واقعا او برای بچهها هم پدر بود و هم مادر و نقش اساسی در تربیت آنها ایفا کرد حتی در دورانی هم که زندان نبودم غالبا گرفتار بودم و حضور من در منزل کمرنگ بود. غالبا من شبها دیر به منزل میرفتم و صبح هم زود بیرون میآمدم، در این مواقع او بود که فرزندان را تربیت میکرد، لذا میتوانم بگویم که همسر خوبی برای من بوده و هماکنون در واحد خواهران دانشگاه امام صادق علیهالسلام همکار خوبی میباشد.
ایشان در مدرسهی عالی شهید مطهری و جز آن، سالها به تحصیلات حوزوی و معلومات متفرقهی امروزی اشتغال داشتند و با این سوابق طولانی، دانشگاه خواهران را خوب اداره میکنند. وی اوایل نزد من درس میخواند اما بعد به مدرسهی شهید مطهری رفت و آنجا درس میخواند.
قبل از ازدواج چون ما رفتوآمد خانوادگی داشتیم یکدیگر را میشناختیم، حدود یک سال هم در عقد به سر بردیم. دوران عقد دوران شیرینی است، ولی چون پدر خانواده با رفتوآمد پیش از عروسی مخالف بودند، من نمیتوانستم زیاد به آنجا بروم، مرحوم سرخهای تقریبا مطابق سنتهای قدیمی رفتار میکردند و نمیدانم این تعبیر درست است یا نه. در هر حال سنتهایی بود که در خانوادهها حکمفرما بود. مخصوصا در بعضی از خانوادههای روحانی که در این مورد سختگیری بیشتر بود. به هر حال ایشان با این امر؛ یعنی استمرار دوران عقد مخالف بودند.
اعتقادشان این بود که مراسم عقد و عروسی فاصلهای نداشته باشد. ضمناً فرزند دختر زیاد داشتند، تقریباً ده تا دختر و به جز من چندین داماد داشتند که پیش از من ازدواج کرده بودند و مراسم عقد و عروسی آنها فاصله زیادی نداشت، تنها مورد استثنا من بودم که فاصلهی عقد و ازدواجمان یک سال طول کشید.
ثمره این ازدواج سه فرزند بوده است؛ یک پسر به نام «محمدسعید» و دو تا دختر به نامهای «مهدیه» و «مریم». همهی فرزندانم ازدواج کردهاند.پسرم دانشجوی دانشگاه امام صادق علیه السلام در رشتهی الهیات بوده که فوقلیسانس گرفته و الان در رشتهی فرهنگ و ارتباطات دورهی دکترایش را میگذراند. ایشان با تشویق بنده و مادرش و علاقهِ خودش معمم شد و همسرش دختر جناب حجتالاسلام آقای «شهیدی محلاتی» در مقطع دکترای الهیات و فلسفه تحصیل میکند. و فرزندان دختر هر دو تحصیل کرده و دانشگاهی هستند که پس از ازدواج نیز به تحصیل ادامه دادند. مریم همسر آقای حاج «ابراهیمی انصاریان» هم اکنون در مقطع دکترای علوم قرآنی و حدیث و مهدیه همسر آقای «میرلوحی» دارای کارشناسی ارشد در رشتهی ادبیات عرب و تاریخ تمدن اسلامی میباشد و هر دو در واحد خواهران تدریس میکنند و مسئولیتهای اجرایی نیز دارند وبه مادرشان کمک میکنند و همسرانشان نیز دارای تحصیلات حوزی و دانشگاهی هستند.
بنده بعد از ازدواج برای ادامهی تحصیل به قم برگشتم و حدود دو سال در قم ماندم البته تنها رفتم، بعد هم خانواده را بردم. اما متأسفانه به دو جهت نتوانستم در قم بمانم، یکی اینکه خانم اینجانب از نظر سنی کوچک بود چون دوازده ساله بود که با هم ازدواج کردم و همین کمی سن و دوری از خانواده موجب دلتنگی میشد و جهت دیگر اصرار مرحوم والدمان بود. مرحوم پدرم هم بعد از ازدواج اصرار داشتند که من برگردم.
بنابراین در سال فوت مرحوم آیتالله بروجردی سال 1340 شمسی به تهران بازگشتم و متأسفانه در آنجان ماندگار شدم.
انگیزه تحصیلی در حوزه
دورهی شش سالهی دبستان را در کن گذراندم. سیزده سالم تمام شده بود که از کن بیرون آمدم وبد از تعطیلات تابستانی وارد درس طلبگی شدم، دو چیز انگیزهی تحصیل علوم اسلامی را در من ایجاد کرد یکی اینکه مرحوم پدرم خیلی به علما و روحانیون علاقه داشند و این برخورد مداوم برای ما ایجاد علاقه کرده بود. از بچگی علما و روحانیون را در خانه میدیددم و با آنها در تماس بودم این موضوع انگیزهی ناخودآگاه و احترامی ویژه به روحانیت و علمای دینی در من ایجاد کرده بود.
دوم اینکه پدر و مادرم درهمان سالی که من مقطع شش سالهی دبستان را تمام کردم مرا به تحصیل علوم دینی تشویق کردند. پدر ومادرم در همان سال، مسافرتی به قم داشتند و در این سفر از بین فرزندانشان فقط مرا همراه خودشان بردند تا مرا تشویق کنند که طلبه بشوم. ده روزی در قم قصد اقامت کردم وبه مدرسهی فیضیه رفتیم. مرحوم آیتالله «بروجردی» تازه به قم مشرف شده بودن ودرس آقایان مراجع در همین مدرسه فیضیه به ترتیب تشکیل میشد. پدرم مرا پای درس آقایان مراجع، از قبیل مرحوم آیتالله بروجردی، مرحوم آیتالله «صدر»، آیتالله «حجت» و آیتالله «خوانساری» میبرد. البته پدرم به من میگفت ما این درسها را نمیفهمیم، ولی ثواب دارد برویم بنشینیم ببینیم علما چه میگویند.
میگفت میخواهم شما زندگی طلبهها و علما را ببینید وبه درس علاقه پیدا کنید. حجرههای مدرسه را به من نشان میداد و روزها میآمدیم مدرسهی فیضیه به حجرهها نگاه میکردیم و لب ایوانها مینشستیم و تماشا میکردیم. پدرم میگفت زندگی طلبهها را ببین. این اتاقهایشان است اینها زندگی سادهی طلبگی و زیلو وحصیرشان است؛ در نتیجه، همین برخوردها مشوق من بود. درهمان ایام بود که پدرم گفت: ببین این طلبگی است و من آماده هستم که هر چه امکانات داشته باشم دراختیارت بگذارم که درس بخوانی.
تشویقهای پدرم سبب شد که بعد از آن مسافرت، شاید یکی دو ماهی بیشتر طول نکشید که آمدم ودر تهران مشغول تحصیل شدم. به نظر خانواده، من در میان برادرانم آمادگی بیشتری برای درس طلبگی داشتم؛ حالا این روحیه ر از کجا به ارث برده بودم نمیدانم و پدرم هم این ویژگی را در من احساس کرده بود. حتی بیان و سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفتن من به گونهای بود که آقایانی که منزل ما میآمدند میگفتند که ایشان استعداد طلبگی دارد، برای این، من به خاطر علاقه به علما پای منبر مینشستم. بعضی مطالب منبریها را در همان سن ده یازده سالگی یاد میگرفتم ودر خانه برای مادرم بازگو میکردم. البته گاهی هم چادر مادر یا همشیرهها را برمیداشتم عمامه میکردم سرم میگذاشتم و روضه میخواندم. اینها نشانههای این که من به طلبگی علاقه دارم.
علاوه بر این من به عباداتم از سن ده سالگی اهمیت میدادم وبه نماز و روزه مقید بود. حتی یادم است که ماه رمضان در تابستان و شهریوربود. من ده، یازده ساله بودم که در همان ایام روزه میگرفتم که گاهی مادرم و پدرم میگفتند که او را سحر بیدار نکنید که روزه نگیرد؛ چون هم هوا گرم بود هم روزها بلندبود، ولی من با این حال باز روزه میگرفتم، وقتی پدر و مادرم اصرار مرا میدیدند دیگر سحر مرا بیدار میکردند، پدرم خیلی مقید بود که عبادتم را انجام دهم. به طور کلی ایشان همهی بچه ها را تشویق به عبادت میکردند.
در قدیم معمولاً در خانوادهها به بچهها خیلی اهمیت نمیدادند. اساساً سبک تربیت و فرهنگ اینطور بود؛ مثلاً رسم بود که به بزرگترها اول غذا بدهند بعد به بچهها، ولی پدرم مخصوصاً در ماه رمضان به مادرم میگفت که اول به بچهها چای شیرین بدهید، اول برای آنها غذا بیاورید که اینها بدانند که چون روزه گرفتهاند احترام وامتیاز بیشتری دارند. این تشویق باعث میشد که ما احساس کنیم به خاطر روزه گرفتن در خانواده محترمتر هستیم.
جریان دیگر که در ایام کودکی من رخ داد و خبر از ملا شدن من در آینده داد مربوط به کلاس اول دبستان است. اولین روزی که به کلاس اول رفتم معلمی داشتیم که ترک زبان بود؛ نمیدانم اهل کجا بود والان کجا هست شاید از دنیا رفته، نامش هم به یادم نمانده آن معلم سورهی حمد را به ما یاد داد، به بچهها میگفت بیایید نمازتان را یاد بگیرید من در بین بچهها این سوره را از همه بهتر خواندم و حتی با قرائت و تجوید خواندم یادم است که همان قرائتی را که او یادم داد در همان جلسهی اول یا دوم تقریبا در حد معمول هم از نظر اعراب هم از نظر مخارج حروف درست خواندم. آن معلم مرا تشویق کرد و به من گفت تو ملا میشوی. این جریان در زمانی رخ داد که من هفت ساله بودم.
منبع: کتاب خاطرات آیتالله مهدویکنی
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
اکبریان در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم: آقای نیلیاحمدآبادی از فتنه تبری بجویید/شما از تهران تا کرج را هم نمی
اکبریان در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم آقای نیلیاحمدآبادی از فتنه تبری بجویید شما از تهران تا کرج را هم نمیتوانید مدیریت کنیدنماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم خطاب به نیلیاحمدآبادی گفت شما باید از فتنه تبری بجویید شما که از تهران تا کرج رسفر رئیسجمهور چین به ایران، روابط تهران و پکن را مستحکمتر میکند / مخالفت شدید چین با تحریمهای یک جانبه آمر
ولایتی در جمع خبرنگاران سفر رئیسجمهور چین به ایران روابط تهران و پکن را مستحکمتر میکند مخالفت شدید چین با تحریمهای یک جانبه آمریکا علیه ایران رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت سفر رئیسجمهور چین در آیندهای نزدیک به ایران میتواند منشأ تحولی عظیم در رکمترین نرخ ازدواج در استان تهران/ بیشترین نرخ طلاق در استان خراسان رضوی
کمترین نرخ ازدواج در استان تهران بیشترین نرخ طلاق در استان خراسان رضوی مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفت بیشترین نرخ ازدواج مربوط به استان خراسانجنوبی با 1 13 در هزار و کمترین آن مربوط به استان تهران با نرخ 6 3 درهزار است آفتاب علی اکبر محزون در گفراه اندازی چهار خط تولید لکوموتیو توسط گروه مپنا/قرارداد نخستین پروژه برقی کردن تهران – مشهد منعقد شد
معاون بازاریابی وفروش گروه مپنا خبر داد راه اندازی چهار خط تولید لکوموتیو توسط گروه مپنا قرارداد نخستین پروژه برقی کردن تهران – مشهد منعقد شد جواهری گفت گروه مپنا تصمیم دارد تا در آیندهای نزدیک چهار خط تولید لکوموتیو شامل لکوموتیوهای باری مانوری تونلی و برقی را به خطوط کنونمعاون فرهنگی نماینده ولی فقیه در استان کردستان تأکید کرد لزوم فعالیت سازمانهای مردم نهاد در امر ازدواج/ ارجاع
معاون فرهنگی نماینده ولی فقیه در استان کردستان تأکید کردلزوم فعالیت سازمانهای مردم نهاد در امر ازدواج ارجاع به معنویت کلید موفقیت خانوادهها استمعاون فرهنگی نماینده ولی فقیه در استان کردستان خواستار راهاندازی مجموعههایی در امر ازدواج شد و گفت لازم است سازمانهایی مردمی بهبانک های انگلیس حق دارند با تهران رابطه داشته باشند/ مقامات لندن جرات مخالفت با واشنگتن را ندارند
بانک های انگلیس حق دارند با تهران رابطه داشته باشند مقامات لندن جرات مخالفت با واشنگتن را ندارندیک روزنامه انگلیسی با انتقاد از فشار آمریکا به بانکهای انگلیسی درباره همکاری با ایران تاکید کرد که در چنین شرایطی رهبران سیاسی در لندن سکوت کردهاند به گزارش گروه بین الملل خبرگزارازدواج با مخالفت خانواده ها ممکن است؟
اگر ازدواج شما بر اساس خواستهها و تمایلات خانوادهها نباشد چطور میتوانید در کنار هم خوشحال باشید نگاه سنگین مادرشوهر یا مادرزن تان وقتی که با اکراه سرسفره عقد ایستاده دلهره آور است ازدواج با مخالفت خانواده ها یک جنگ بزرگ است که تمامی ندارد هیچ چیز در رابطه شما به خودی خود مشکجایگزینی خودروهای فرسوده با خودروهای هیدرولیکی در تهران و چند کلان شهر/ مخالفت شدید با واردات خودرو
استاندار تهران اعلام کرد جایگزینی خودروهای فرسوده با خودروهای هیدرولیکی در تهران و چند کلان شهر مخالفت شدید با واردات خودرو سیدحسین هاشمی با اشاره به ضرورت جمع آوری خودروهای فرسوده در تاکسیرانی و اتوبوسرانی گفت درخصوص جایگزینی خودورهای فرسوده در تهران و چند کلان شهر به رئیس جمهعلاقهمندي تهران و توکيو براي گسترش روابط تجاري
علاقهمندي تهران و توکيو براي گسترش روابط تجاري رئيس سازمان توسعه تجارت در ديدار با معاون اجرايي سازمان تجارت خارجي ژاپن جترو با تاکيد بر لزوم گسترش روابط تجاري تهران و توکيو خواستار توليد محصولات مشترک در حوزه صنعت خودرو صنايع سنگين فناوري اطلاعات و ارتباطات شد به گزارش گرپشت پرده مخالفت با ارسال کمک های تسلیحاتی تهران به بیروت
پشت پرده مخالفت با ارسال کمک های تسلیحاتی تهران به بیروت محمد ایرانی سفیر سابق ایران در اردن و تحلیلگر مسایل خاورمیانه در یادداشتی به پیامدها و پشت پرده مخالفت با ارسال کمک های تسلیحاتی ایران به لبنان پرداخته است مدت زمان زیادی از بحث آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارسال کمک تسمخالفت شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست نیلی در دانشگاه تهران کذب است
دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۲ معاون امور نظارت و هماهنگی مجلس معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه معمولا طبق ادوار گذشته روسای جمهور در معرفی وزرا به مجلس شخصا حضور پیدا میکنند گفت مطابق آییننامه داخلی مجلس الزاماتی وجود دارد از جمله اینکه رئیس جمهور میتواند در دفاعدیلیتلگراف: بانکهای انگلیس حق دارند با تهران رابطه داشته باشند/ مقامات لندن جرات مخالفت با واشنگتن را ندارند
دیلیتلگراف بانکهای انگلیس حق دارند با تهران رابطه داشته باشند مقامات لندن جرات مخالفت با واشنگتن را ندارند یک روزنامه انگلیسی با انتقاد از فشار آمریکا به بانکهای انگلیسی درباره همکاری با ایران تاکید کرد که در چنین شرایطی رهبران سیاسی در لندن سکوت کردهاند به گزارش نامه نیوزشورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران: 13 آبان نقطه طلایی شکست هیمنه غول استکباری دوران است
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران 13 آبان نقطه طلایی شکست هیمنه غول استکباری دوران استشورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای استان تهران در آستانه 13 آبان سالروز تسخیر لانه جاسوسی با صدور بیانیهای این روز را نقطه طلایی شکست هیمنه غول استکباری دوران عنوان کرد بهصدور کیفرخواست برای دختر جنایتکار/ قتل پدر به خاطر ازدواج با پسر مورد علاقه
صدور کیفرخواست برای دختر جنایتکار قتل پدر به خاطر ازدواج با پسر مورد علاقه دختر جوانی که با همدستی پسر مورد علاقه خود دست به قتل پدرش زده بود از سوی بازپرس مجرم شناخته شد و کیفرخواست وی صادر شد به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه روز ۳۰ دی ماه امسال وقمشکل مخالفت خانواده با ازدواج با دختر دلخواه
مشکل مخالفت خانواده با ازدواج با دختر دلخواه مخالفت به جا یا نابجا اگر شما همسری متناسب با خواستههای خودتان پیدا کرده باشید به این نتیجه برسید که با این فرد خاص در بیشتر موارد همراه و همدل هستید در کنارش احساس آرامش میکنید هم کفو هستید و تفاوتهای مخالفت به جا یا نابجازلزله تهران را لرزاند
زلزله تهران را لرزاند زلزلهای به بزرگ ۱ ۶ ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین پاکدشت تهران را لرزاند زمان این زمین لرزه ساعت ۰۸ ۳۲ ۴۰ ۵ با قدرت ۱ ۶ ریشتر در پاکدشت تهران ثبت شده است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زمان این زمعاون فنی و عمرانی شهرداری تهران: تونل شهیدصیادشیرازی سه طبقه میشود
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران تونل شهیدصیادشیرازی سه طبقه میشودمعاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه با ساخت تونل شهیدصیادشیرازی علاوه بر اینکه محدوده طرح ترافیک رعایت می شود در عین حال شهروندان می توانند از این محدوده عبور کنند گفت این تونل دسترسی مستقیم به محدوده-