واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیتالله خاتمی در نماز جمعه تهران:
غیرت دینی در امر به معروف و نهی از منکر تجلی مییابد
امام جمعه موقت تهران در خطبه اول نماز جمعه تهران گفت: غیرت دینی این است که اجازه تجاوز به حریم دین به هیچکس داده نشود و تجلی غیرت دینی امر به معروف و نهی از منکر است.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، آیتالله سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه اول نماز جمعه با ذکر بخشی از خطبه امام حسین(ع) گفت: دنیا برای کسی ماندنی نیست و اگر ماندنی بود برای انبیاء باقی میماند. لذا نباید به دنیا وابسته شویم.
امام جمعه موقت تهران در ادامه عاشورا را یک مکتب ماندگار خواند و تأکید کرد: عاشورا یک جرقه نبود، بلکه یک جریان مهم تاریخی بود و فرهنگ عاشورا فرهنگ قرآن است زیرا مانند قرآن دارای ابعاد عمیقی است. لذا راز نگهداشتن فرهنگ عاشورا این بوده است که این فرهنگ که فرهنگ عزت و عظمت است باقی بماند.
آیت الله خاتمی در ادامه به تشریح ابعاد فرهنگ عاشورا پرداخت و گفت: عشق به خداوند اولین بعد فرهنگ عاشوراست؛ عشق به خدا در کربلا موج میزد! هم در سالار شهیدان حسینبنعلی(ع) و هم در یارانش. شب عاشورا شب نجوای با خدا بود و هرچه به شهادت آنها نزدیکتر میشد آرامششان هم بیشتر میشد و تا صبح عاشورا با خدا نجوا میکردند و تا زادگاه کربلا که اسیر خوانده میشوند نیز سیرتشان این چنین بود چنانچه امام سجاد(ع) فرمودند: در طول این سفر طولانی از مکه به مدینه، کوفه، کربلا وشام نماز شب عمهام زینب قطع نشد ولی در شب عاشورا عمهام نشسته نماز شب خواند.
امام جمعه موقت تهران دومین بعد فرهنگ عاشورا را فرهنگ وفاداری به دین خواند و اظهار داشت: اصحابی باوفاتر از اصحاب امام حسین(ع) ندیدهام زیرا به عهدی که با خدا و حجت شرعی زمانشان بسته بودند وفا کردند.
وی با تأکید بر اینکه همه ما با خدا قرار بندگی داریم و اینها تا پای جانشان بر این قرارشان ایستادند افزود: یک عهد دیگری هم که با خدا داشتند تنها نگذاشتن حجتالهی بود که به آن وفا کردند.
فرهنگ احیای غیرت دینی چهارمین بعد فرهنگ عاشورا بود که امام جمعه موقت تهران آن را به معنای دفاع از محبوب خواند و گفت: غیرت دینی این است که اجازه تجاوز به حریم دین به هیچکس داده نشود و تجلی غیرت دینی امر به معروف و نهی از منکر است.
آیتالله خاتمی در بیان پنجمین بعد از فرهنگ عاشورا فرهنگ دلسوزی حتی به دشمن را نام برد و با یادآوری روشنگریهای سیدالشهدا و یارانش گفت: شب عاشورا عدهای از سپاه دشمن به سپاه امام حسین(ع) پیوستند و فرهنگ دلسوزی فرهنگ عاشوراست.
امام جمعه موقت تهران ولایتمداری را بعد دیگر فرهنگ عاشورا خواند و تأکید کرد: همه شهیدان کربلا نگاهشان این بود که باید خود را فدای ولایت کنند.
ششمین بعدی که امام جمعه موقت تهران به آن اشاره کرد فرهنگ عزت و ذلت ناپذیری بود که در اینباره اظهارداشت: سیدالشهدا(ع) زندگی را در مرگ با عزت میداند و به استقبال شهادت میروند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری رعایت اخلاق و حقوق مردم را هفتمین بعد فرهنگ عاشورا و آخرین بخش ابعاد هفتگانه خود در خطبه اول خواند و با اشاره به سخنان امام حسین(ع) در شب عاشورا گفت: امام حسین(ع) در شب عاشورا به اصحاب خود گفت کسی که حقالناس به گردنش است شایستگی ماندن در این اردوگاه را ندارد.
خاتمی در پایان خطبه اول به بیان مصیبتهای امام حسین و اسارتهای خاندان وی اشاره و خاطر نشان کرد: اسارتها از شهادتها سختتر بود.
خاتمی با بیان اینکه اردوگاه ابیعبدالله در اوج عزت و اردوگاه مقابل در اوج رذالتها بود حوادث روز دهم محرم سال 61 هجری را یادآور شد و گفت: با اسب بر تن امام حسین(ع) و استخوانهای پیکر بیجان او تاختند و گیسوان دختران خردسال او را کشیدند و کودکی که میخواست برای پدرش گریه کند را با تازیانه زدند.
این خبر تکمیل میشود...
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]