واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانشجویان نقش حیاتی در توسعه فناوری نانو در صنعت دارند دهلی نو – ایرنا - مسوول کمیته استانداردسازی ستاد نانو در جمع دانشجویان ایرانی مقیم هندوستان تاکید کرد: دانشگاه ها و دانشجویان در توسعه فناوری نانو در صنعت، نقشی بسیار حیاتی و مهم دارند.
به گزارش ایرنا - دکتر "بیت اللهی" مسوول کمیته روابط بین الملل و استاندارد سازی ستاد نانو که در صدر هیاتی علمی به هندوستان سفر کرده است روز پنجشنبه در جمع دانشجویان ایرانی در دهلی نو، با اشاره به برنامه ریزی های این ستاد برای نفوذ فناوری نانو در صنعت تاکید کرد: دانشجویان و دانشگاهیان بهترین گروه هایی هستند که می توانند در امر توسعه فناوری نانو و گسترش این فناوری در صنعت بسیار موثر باشند و باید در این زمینه از ظرفیت دانشجویان خارج از کشور نیز به خوبی استفاده شود.
در این دیدار که با حضور "علی اعظم خسروی" رایزن علمی کشورمان در هندوستان و سرپرست دانشجویان ایرانی در این کشور، در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو برگزار شد، دکتر بیت اللهی با اشاره به فعالیت های ستاد نانو و نقش این مرکز در ترویج فناوری نانو در کشور، گفت: یکی از نیازمندی های توسعه پایدار فناوری نانو، مشارکت همه گروه ها در توسعه این فناوری است.
وی افزود: این امر مستلزم طراحی فعالیت های منسجم ترویجی، اطلاع رسانی و آموزشی برای گروه های مختلف ذی نفع و بازخوردگیری از اثرگذاری این فعالیت هاست.
مسوول کمیته روابط بین الملل ستاد نانو در ادامه با اشاره به تاریخچه این مرکز از نحوه شکل گیری ستاد گفت: روند فعالیت های مرکز را از سال 1379 تا کنون آغاز شد و این روند در سه فاز و سه مرحله زمانی ادامه یافت.
وی تصریح کرد: فاز کنونی یعنی فاز سوم این روند مرحله توسعه اقتصادی مبتنی بر فناوری نانو است که این مرحله، اصلی ترین و مهم ترین فعالیت این ستاد به شمار می آید.
وی در ادامه دو هدف اصلی ستاد نانو را ایجاد رفاه و افزایش کیفیت زندگی شهروندان دانست و به فعالیت های ستاد در حوزه ترویج و آگاهی بخشی در حوزه نانو در کشور اشاره کرد.
دکتر بیت اللهی درخصوص طرح های در دست اقدام این ستاد گفت: هم اکنون بیش از چهار هزار و 800 پروژه در مقطع دکتری و یک هزار و 500 پروژه در مقطع کارشناسی ارشد در حوزه نانو در کشور درحال انجام است.
وی با اشاره به سیاست های تشویقی ستاد برای دانشجویان افزود: هم اکنون برای هر پروژه درخصوص نانو در کشور مبلغی در ابتدا و در انتهای پروژه به دانشجو پرداخت می شود که این روند برای مقالات "آی اس آی" ISI ، در این حوزه نیز وجود دارد.
این مسوول ستاد نانو کشورمان، درخصوص نحوه اختصاص این مبالغ به طرح های دانشجویان ایرانی خارج از کشور در بخش نانو گفت: این مبالغ در صورتی به این دانشجویان تعلق می گیرد که در پروژه خود یک استاد ایرانی نیز به عنوان راهنما داشته باشند.
وی اولویت های تحقیقاتی و سیاست گذاری ستاد نانو در کشور را در حوزه های انرژی، بهداشت و درمان، آب و محیط زیست و ساخت و ساز دانست.
بیت الهی با اشاره به رتبه هفتم کشورمان در میان کشورهای جهان، ابراز امیدواری کرد که در سال های آینده با ارتقاء این رتبه علمی به جایگاهی ارزشمند تر در حوزه نانو برسیم .
دکتر بیت اللهی در پایان از دانشجویان خواست با مراجعه به سایت ستاد نانو www. nano.ir و همچنین سایت www.statnano.com اطلاعات کاملی را در این خصوص دریافت کنند و با ستاد در تماس باشند.
وی همچنین دانشجویان را به شرکت در کنگره آسیایی نانو که قرار است 8 تا 11 مارس در ایران برگزار شود دعوت کرد.
در ادامه این نشست دانشجویان پرسش ها خود را درخصوص ستاد نانو مطرح کردند و دکتر بیت اللهی به این پرسش ها پاسخ داد.
درحال حاضر حدود شش هزار دانشجوی ایرانی در مقاطع مختلف تحصیلی در شهرهای مختلف هندوستان مشغول به تحصیل هستند.
آساق**268 **1600 **1392
15/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]