واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عروج پیام آور واقعه عاشورا «امام سجاد» (ع)
دوازدهم محرم سالروز شهادت امام سجاد(ع) است، امام بزرگواری از سلاله پاکان که با افشاگری علیه طاغوت زمان، واقعه عاشورای حسینی را زنده نگه داشت و پایه های حکومت امویان را به لرزه انداخت.
خبرگزاری ایرنا: دوازدهم محرم سالروز شهادت امام سجاد(ع) است، امام بزرگواری از سلاله پاکان که با افشاگری علیه طاغوت زمان، واقعه عاشورای حسینی را زنده نگه داشت و پایه های حکومت امویان را به لرزه انداخت.
دوازدهم محرم سال 95 هجری قمری شیعیان داغدار کوچ والامقامی از خاندان پاک اهل بیت(ع) شدند، امام زین العابدین(ع) امام چهارم که علیه طاغوت زمان به افشاگری و مبارزه پرداخت و هدف کین دشمنان اسلام قرار گرفت و به شهادت رسید.
چهارمین پیشوای شیعیان در پنجم شعبان 38 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود. ایشان فرزند بزرگوار امام حسین(ع) و شهربانو دختر یزدگرد سوم آخرین پادشاه سلسله ی ساسانیان بود. نام این امام همام علی بن الحسین(ع) و لقب های ایشان زین العابدین، سجاد سیدالعابدین، زین الصالحین، وارث علم النبیین، وصی الوصیین، خازن وصایا المرسلین، امام المومنین، منار القانتین، الخاشع، المتهجد، الزاهد، العابد، العدل، البکاء، ذو الثفنات، امام الامه، الزکی و الامین السجاد است و ابا محمد و ابوالحسن ثانی کنیه ی این امام والامقام به شمار می رود.
امام سجاد(ع) در کنار پدر بزرگوارشان رشد و پرورش یافت و از سرچشمه ی زلال معرفت سیراب و گوهر وجودش از نیکوترین صفت های انسانی برخوردار شد. امام زین العابدین به همراه امام حسین(ع) سال ها در برابر ظلم و جور حکومت ایستادگی کرد و یاری بخش مردم زمانه ی خویش شد.
یکی از ویژگی های امام چهارم(ع) اشراف کامل علمی به اصول اعتقادی و احکام اسلامی بود، امام سجاد(ع) در برابر هر پرسشی، پاسخی دقیق بیان می کرد. فزونی عبادت و نیایش امام زین العابدین(ع) سبب شد که ایشان را سرور و زینت بخش عبادت کنندگان لقب دهند.
شجاعت، ظلم ستیزی، عفو و گـذشت، بـخـشـش بـه نـیازمندان و رسیدگی به مشکل های آنان از فضیلت های امام سجاد(ع) بود و آن امام بزرگوار نماد تقوا، صداقت، حیا، خوش رویی، تواضع و فروتنی، تکریم فقرا، زهد و بردباری به شمار می رفت.
امام زین العابدین(ع) به دلیل بیماری نتوانست در حماسه ی عاشورا شرکت کند، اما ایشان در آن شرایط هم از مبارزه دست نکشید و به حمایت از یاران اسلام پرداخت.
نهضت کربلا یک حادثه بزرگ سیاسی است که امام سجاد(ع) نقش مهمی را در پیدایش آن و رساندن پیام شهیدان ایفا کرد.
خطبه های مشهور و کوبنده ی امام(ع) در برابر یزیدیان نشانگر شجاعت و دلاوری خاندان نبی مکرم اسلام است که از شرف خود و خانواده دفاع و دشمنان را رسوا کرد.
ایشان پس از رخداد عاشورا و شهادت پدر، امامت 34 ساله ی خویش را آغاز کرد. پیشوایی این امام همام همزمان با خلافت افرادی همچون یزید بن معاویه، عبدالله بن زبیر، معاویه بن یزید، مروان بن حکم، عبدالملک بن مروان و ولید بن عبدالملک بود.
امام سجاد(ع) در دوره ی امامت پربار خویش تلاش کرد تا به ارشاد و راهنمایی مردم بپردازد و از حق مسلمان دفاع کند. این امام بزرگوار از زبان دعا و خطابه برای رساندن پیام خویش بهره برد و اکنون نیایش های خالصانه ی ایشان در کتاب «صحیفه سجادیه کامله» جمع آوری شده و مورد استفاده ی تمامی دوستداران حضرت حق است.
صحیفه ی سجادیه از نمادهای عرفانی و حاصل اندیشه های معرفت شناسی امام چهارم به شمار می رود. از دیگر آثار ارزنده ی امام زین العابدین(ع)، رساله ی حقوق محسوب می شود که شامل وظایف گوناگون انسان در برابر پروردگار، خود و دیگران با بیانی شیوا و گویاست.
سرانجام امام سجاد(ع) که سالیان متمادی در راه برقراری عدل و گسترش اسلام راستین کوشید و مردم روزگار خویش را هدایت و رهبری کرد، در 55 سالگی با نقشه ی هشام بن عبدالملک در مدینه مسموم شد و به شهادت رسید. پیکر مطهر ایشان را در آرامگاه بقیع در کنار عموی بزرگوارشان، امام حسن مجتبی(ع) به خاک سپردند.
اینک به بهانه ی سالروز شهادت امام دعا و ثنا، بر سخنان گوهربار ایشان گذری کوتاه داریم:
* سه چیز موجب نجات انسان مومن خواهد بود: نگهداری زبانش از حرف زدن درباره مردم و غیبت آنان، بسیار گریستن بر اشتباهاتش و مشغول شدنش به خویشتن با کارهایی که برای آخرت و دنیایش مفید باشد.
* هرکس به دیدار دوست و برادر خود برود و برای رضای خداوند او را زیارت نماید به امید آن که به وعده های الهی برسد، هفتاد هزار فرشته او را همراه و مشایعت خواهند کرد و نیز هاتفی از پشت سر ندایش در دهد که بهشت گوارایت باد که از آلودگی ها پاک شدی. پس چون با دوست و برادر خود دست دهد و مصافحه کند، رحمت او را در بر می گیرد.
* هرکس مومن گرسنه ای را طعام دهد خداوند او را از میوه های بهشت اطعام می نماید و هر که تشنه ای را آب دهد خداوند از چشمه گوارای بهشتی سیرابش می گرداند و هرکس مومن برهنه ای را لباس بپوشاند خداوند او را از لباس سبز بهشتی خواهد پوشاند.
* آیه های قرآن، هر کدام آن، خزینه علوم (خداوند) است، هر گاه خزینه ای باز می شود شایسته است که خوب در آن بنگری.
* همانا خداوند دوست دارد هر قلب حزین و غمگینی را (که در فکر نجات و سعادت خود باشد) و هر بنده شکرگزاری را دوست دارد.
* بسیار عجیب است از کسانی که برای این دنیای زودگذر و فانی کار می کنند و خون دل می خورند ولی آخرت را که باقی و ابدی است رها و فراموش کرده اند.
با الهام از :
1) زندگینامه ی امام سجاد، سرچشمه ی کمالات انسانی
2) بحار الانوار
3) تحفه العقول
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]