واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل تبلیغات اسلامی قزوین: امام سجاد (ع) نقش بسزایی در مهندسی و تبیین فرهنگ عاشورا داشت قزوین - ایرنا- مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت: امام سجاد (ع) پس از قیام امام حسین (ع) نقش بسزایی در مهندسی و جاودانگی فرهنگ عاشورا داشت و با رصد دقیق وضعیت اجتماعی جامعه، به نهادینه سازی فرهنگ عاشورا در میان مردم موفق شد.
حجت الاسلام والمسلمین"علی نعمت الهی" روز پنجشنبه به مناسبت سالروز شهادت امام سجاد (ع) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شکستن ابهت پوشالی و دروغین یزید و دشمنان اسلام، سخنرانی در ملا عام به منظور افشای دروغ های دشمنان و هدایت افکار عمومی به سمت اهداف امام حسین (ع) در قیام عاشورا ازجمله مهمترین اقدامات امام سجاد(ع) بود.
وی اضافه کرد: امام سجاد (ع) در خطبه های کوفه، شام و مدینه ضمن روشنگری مردم، از چهره منفور بنی امیه پرده برداشت و در مرحله بعد در قالب مضامین عالیه دعا به تبیین معارف حقه پرداخت.
نعمت الهی تصریح کرد: امام سجاد (ع) بصورت مکرر در مسیر کاروان اسرا همراه با حضرت زینب (س) به بیان واقعیات کربلا و اهداف امام حسین (ع) در قیام عاشورا پرداخت و افراد جاهل را با واقعیت های نهفته در قیام عاشورا آشنا کرد و شامیان دریافتند کسانی که با چنین وضع فجیعی در کربلا شهید شدند، شورشی و خارجی نبودند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: برخورد و مبارزه با علمای درباری و زنده نگهداشتن یاد و خاطره عاشورا و در نهایت تربیت شاگردان و اصحاب خاصی که هر یک از آنها حافظ دستاوردهای مکتب عاشورا و امامت بودند، نیز از دیگر اقدامات امام سجاد(ع) بعد از واقعه عاشورا بود.
حجت الاسلام نعمت الهی اضافه کرد: در واقع امام سجاد(ع) با تربیت شاگردان مبرز، پایه های مکتب فقهی را بنا گذاشتند که سبب راه اندازی مدارس بزرگ شیعه در دوران امام محمدباقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) شد.
وی ادامه داد: به گواه تاریخ شیعیان در عصر امامت امام سجاد(ع) با جراحت های سنگینی که از روزگار غصب خلافت و جنگ صفین و نهروان و جمل و روزگار حاکمیت معاویه و یزید و نیز شهادت حسین بن علی(ع) و یارانش بر روح خویش احساس می کردند، مجالی برای نبردی دوباره با دستگاه اموی نداشتند.
حجت الاسلام نعمت الهی، با اشاره به اینکه فشارهای روز افزون دستگاه خلافت و نافرجامی قیام های توابین، بذر یاس و ناامیدی را در روح ها پراکنده بود، گفت: در چنین شرایطی امام سجاد(ع) اجازه نداشت که بطور رسمی و علنی مانند امام باقر(ع) و امام صادق (ع) به تعلیم و آموزش پیروان خود بپردازد و نه امکان آن را داشت تا مانند علی ابن ابی طالب (ع) قوایی را علیه دستگاه اموی گرد آورد.
وی افزود: این دو مشکل در میدان فرهنگ و سیاست و جامعه می توانست برای مدتی طولانی اندیشه و معارف شیعی را مورد غفلت قرار دهد تا آن را به بن بست رسیده، معرفی کند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت: هنر رهبری در هدایت و تبلیغ جامعه اقتضا می کرد که استراتژی امام سجاد(ع) در ارتباطات باید عالی ترین نوع باشد، بنابراین روش مبارزه صحیح را انتخاب کرد و آن تشکیل و احداث مرکز اطلاع رسانی جهانی الهی بود که بتواند از کانال آن چهره انقلاب کربلا و پیام اسلام الهی را به تصویر بکشد.
7389/ 614
15/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]