واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار اردبیل : واحدهای تولیدی برای دریافت تسهیلات بانکی رغبتی ندارند اردبیل - ایرنا - استاندار اردبیل گفت: واحدهای تولیدی با وجود مشکل نقدینگی در شرایط موجود رغبتی برای دریافت تسهیلات از سوی بانک ها ندارند.
![واحدهای تولیدی برای دریافت تسهیلات بانکی رغبتی ندارند](http://img7.irna.ir/1393/13930815/81376259/81376259-6059525.jpg)
به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید خدابخش روز پنجشنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان اردبیل اظهار کرد: وام های ارزان دیگر ارایه نمی شود و نرخ سود تسهیلات بانکی به 27 درصد رسیده که برای بسیاری از واحدهای تولیدی صرفه اقتصادی ندارد.
وی افزود: با این وجود برخی واحدها از این پول استفاده کردند که باید بررسی شود و اگر برای حتی عده ای این تسهیلات کارگشا باشد، باید نسبت به جذب سهمیه استان اقدام کنیم؛ تزریق این پول ها مهم است اما تاثیرگذار نیست.
خدابخش با بیان اینکه تلاش می شود تا سهم ریالی استان از صندوق توسعه ملی جذب شود اظهار کرد: این صندوق سهم استانی قایل نیست و به طرح های توسعه ای بزرگ اعتبار اختصاص می دهد؛ استانی که فعال تر باشد، اعتبار بیشتری جذب خواهد کرد.
وی اضافه کرد: به دنبال چند پروژه بزرگ هستیم که در صورت اجرایی شدن می تواند سیمای استان را متحول کند که از جمله آنها پروژه 545 میلیون دلاری پتروشیمی اردبیل است که قرارداد کنسرسیوم آن بین بانک های صادرات، رفاه کارگران و توسعه صادرات هفته گذشته امضا شد.
استاندار اردبیل عنوان کرد: همچنین پروژه 420 میلیون دلاری نیروگاه سبلان و شیرآلات قهرمان نیز با اجرایی شدن می توانند موجبات ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی منطقه را فراهم کنند که به جد پیگیر آنها هستیم.
خدابخش ادامه داد: صندوق توسعه ملی برای اولین بار در بحث گردشگری تسهیلات 16 درصدی با هشت درصد یارانه اعطا می کند که باید از این منبع نیز در کنار تهسیلات بخش صنعت بهره ببریم؛ در این بخش طرح هایی مانند احداث هتل های پنج ستاره در اردبیل و سرعین و احداث پل معلق در شهرستان مشگین شهر مطرح هستند که پس از بهره برداری می تواند سیمای منطقه را متحول کند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز گفت: برای استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی موانع همچنان پابرجاست.
سید حامد عاملی افزود: تاکنون 62 طرح به ارزش دو هزار میلیارد ریال به صندوق معرفی شده که تنها هفت طرح به ارزش 600 میلیارد ریال برای مسدودی فرستاده شده و برخی طرح ها نیز در مرحله پذیرش هستند.
رییس اتاق صنایع، معادن و بازرگانی استان اردبیل نیز در ادامه اظهار کرد: وضعیت واحدهای تولیدی استان از نظر سرمایه در گردش بحرانی است.
حسین پیرموذن اضافه کرد: در سطح استان واحدهای تولیدی و صنعتی نمونه کشوری داریم که برای ادامه حیات آنها باید محلی برای تامین نقدینگی ببینیم.
وی تشریح کرد: تاکنون 350 میلیارد ریال پرداخته شده اما این بسیار اندک بوده و پاسخگو نیست؛ بخشی از آن استمهال بدهی است که حق واحدها است و با این روش نمی توان واحدهای تولیدی را نجات داد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اردبیل نیز در این جلسه بیان کرد: بانک ها مکلف بودند که 318 میلیارد ریال به افراد زیر پوشش این نهاد پرداخت کنند که طی نشست های متعدد پرداخت 158 میلیارد ریال به بانک ها ابلاغ شد.
بهروز زلالی افزود: تاکنون طرح هایی به ارزش 143 میلیارد ریال به بانک های عامل معرفی کردیم که 60 میلیارد ریال آن در بانک ها مصوب شد اما تا کنون پرداختی نداشتیم.
وی ادامه داد: بحث مشاغل خانگی منتفی شده و این طرح ها در زمینه خود اشتغالی است که از سال 1391 و 92 بقی مانده است.
زلالی گفت: هم اکنون حدود سه هزار درخواست نیز داریم که برای هرکدام 100 هزار ریال از متقاضیان دریافت کردیم که تاکنون پرداختی صورت نگرفته و افراد برای پیگیری به کمیته امداد مراجعه می کنند.
وی گفت: درخواست جدیدی از سوی افراد زیر پوشش نمی پذیریم و نامه هایی که از سوی فرمانداری یا دفتر امام جمعه اردبیل فرستاده می شود، بدون پاسخ می ماند که این امر باعث نارضایتی مردم شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اردبیل از مدیران بانک های عامل خواست نسبت به تعیین تکلیف هرچه سریعتر این امر اقدام کنند.
8123/530
15/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]