واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آبان ۱۳۹۳ (۲۰:۲۲ب.ظ)
لاريجاني در ديدار کميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل؛ تجربه دموکراسي در ايران بر پايه عقلانيت اسلامي است دبير ستاد حقوق بشر گفت: تجربه دموکراسي در ايران بر مبناي عقلانيت سکولار و ليبرال غرب نيست، بلکه بر پايه عقلانيت اسلامي قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدجواد لاريجاني به همراه هيأت عاليرتبه حقوق بشري جمهوري اسلامي با زيد الحسين، کميسر عالي حقوق بشر جديد سازمان ملل ديدار و گفتوگو کرد.
لاريجاني در اين ديدار ضمن تبريک انتصاب اين ديپلمات اردني مسلمان به عنوان کميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل ابراز اميدواري کرد که در دوران مسئوليت وي حقوق بشر ارتقاء پيدا کند و دوره موفقيت آميزي را پشت سر بگذارد.
وي در ادامه بزرگترين دستاورد جمهوري اسلامي ايران در 35 سال گذشته را تجربه ايجاد يک نظام مدني، سياسي مبتني بر عقلانيت اسلامي دانست و گفت: اين تجربه تاريخ ساز براي ما بسيار مهم و بزرگ است و همه کشورها خصوصاً کشورهاي غربي بايد به اين تجربه احترام بگذارند.
سرپرست هيأت عاليرتبه کشورمان در بيستمين نشست گروه کاري UPR ايران در ژنو، با اشاره به اينکه تجربه دموکراسي در ايران بر مبناي عقلانيت سکولار و ليبرال غرب نيست، بلکه بر پايه عقلانيت اسلامي قرار گرفته است که ريشه در فقه پوياي شيعي دارد و قادر است براي مسائل جديد دنيا، راهکارهاي جديد و به روز کند، افزود: حتي نگاهي اجمالي به کارکرد اين تجربه نشان ميدهد که در 35 سال گذشته جمهوري اسلامي ايران از يک کشور حاشيهاي و دست نشانده آمريکا و دول اروپايي به يک ايران قدرتمند در همه حوزههاي علمي و فناوري تبديل شده است و اکنون در خط مقدم پيشرفت و توانمنديهاي تأثيرگذار منطقهاي قرار دارد.
لاريجاني گفت: ممکن است گفته شود بخشهايي از ساختار دموکراسي نمايندگي ما در ايران برگرفته از تجربيات دولتهاي غربي است. ما اين را به خوبي ميدانيم ولي همه اينها در چارچوب عقلانيت اسلامي تعريف شده و معناي حقيقي خود را پيدا کرده و اينگونه است که دموکراسي بزرگ جديدي در خاورميانه ظهور کرده که ميتواند الگو باشد.
لاريجاني با اشاره به اينکه موضوع حقوق بشر يکي از ابعاد توسعه مدني ما است، گفت: طبيعتاً براي ما حقوق بشر نه آمريکايي است و نه غربي بلکه منطق خود را در همين فضاي عقلانيت اسلامي پيدا ميکند و و لذا اهتمام ما به مسئله حقوق بشر يک مسئله حاشيهاي نيست.
دبير ستاد حقوق بشر تصريح کرد: استراتژي جمهوري اسلامي ايران در رابطه با همکاري با نهادهاي بين المللي، شامل تعامل سازنده، همکاريهاي محتوايي و جهان شمولي چند فرهنگي است.
وي در ادامه اين ملاقات فشرده نظرات خود را درباره فرآيندهاي بين المللي مرتبط با حقوق بشر مطرح کرد و ابراز اميدواري کرد که در دوران مسئوليت کميسر جديد، حوزه فعاليتها ميان جمهوري اسلامي و کميسارياي عالي حقوق بشر گسترش پيدا کند.
در اين ديدار زيد الحسين، ديپلمات 50 ساله اردني که اولين مسلمان عربي است که در بالاترين پست سازمان ملل منصوب شده ضمن استقبال از اهتمام ايران در همکاري با شوراي حقوق بشر و فرآيند بررسي دورهاي جهاني (UPR) گفت: در دنياي امروز بايد به رنج انسانها از هر نژاد و مذهبي که هستند حساس باشيم و در بحث بررسي وضعيت حقوق بشر کشورها نبايد صرفاً روي نقاط منفي تمرکز کرد و بايد نقاط مثبت و تلاش هاي انجام شده را مد نظر قرار داد.
کميسرعالي حقوق بشر سازمان ملل در ادامه از اينکه هيأت جمهوري اسلامي در رسيدگي به مباحث و حتي انتقادها با سعه صدر عمل کرده است استقبال کرد و گفت: علاقمندم ارتباط ميان دفتر من و ستاد حقوق بشر حفظ شده و توسعه يابد و برخي از مباحث به به تفصيل پيگيري شود و ما با يک افق جديد در صحنه بين المللي، مسائل حقوق بشري را پيش ببريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]