تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آينده نوشته مى‏شود. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818890074




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روایت شام غریبان در کوه و دشت عزادار/ ضیافت چراغها در شب تاریک کاروان کربلا -


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
روایت شام غریبان در "کوه" و "دشت" عزادار/ ضیافت چراغها در شب تاریک کاروان کربلا

شام غریبان - کوهدشت


کوهدشت - خبرگزاری مهر: آئین سنتی شام غریبان در شهرستان کوهدشت روایت عزادارانی است که پا به پای زنی که یک کربلا اندوه بر شانه هایش سنگینی می کند، زار می زنند و فریاد فغان سر می دهند که "شام غریبان سحر ندارد". به گزارش خبرنگار مهر، هنوز سپیده صبح عاشورا ندمیده که برخی سرتاپای خود را گِل پوش کرده و کنار شعله های آتش منتظر مانده تا دسته های عزاداری در رگ جوشان شهر جاری شوند.کم کم شهر از دسته های عزاداری شلوغ می شود. زن ها شمع های نذری خود را کنار حوضچه های گِل می گذارند تا از غم خورشید سربریده نینوا آرام آرام ایستاده آب شوند.
شام غریبان - کوهدشت
بردن سینی شام برای اطفال گرسنه کاروان کربلاشهر یک صدا فریاد واویلا سرمی دهد. دسته ای زنجیر بر شانه می زند و دسته ای محکم به سینه می کوبند. سینه هایی که دم به دم از عشق به حسین و یاران خونینش بیشتر شعله می کشند.اگر کمی از شهر فاصله بگیری چیزی جز نوحه و عزا و ماتم نمی شنوی با حنجره ای که فریاد بلند یا حسین سر می دهد.عزاداری روز عاشورا کودک و پیر و جوان نمی شناسد. یکی نوحه می خواند و یکی دست ها را برای سینه اش بلند می کند و دیگری بر دهل ماتم می کوبد.
شام غریبان - کوهدشت
نوحه خوان می خواند: "ای اهل حرم میرعلمدار نیامد" به راستی که پس از قریب به 1400 سال از واقعه عاشورا هنوز عشق آسمانی به ابوالفضل(ع) در سینه ایرانی ها کم نمی شود و روز به روز این آتشفشان بیشتر فواره می کشد تا صدای مظلومیت حسین و یارانش را فریاد بزند.دسته ها به هم می رسند و دست ها با صدای "یا حسین" به آسمان بلند می شود. هوا سرد است و زمین سوزناک اما برخی پاهای برهنه ماتم را بر آسفالت سرد و نمناک پاییز می گذارند و سینه می زنند.عزاداران کم کم به ظهر عاشورا نزدیک می شوند و می روند تا نماز ظهر عاشورا را همچون همه ساله شانه به شانه برپا دارند.
شام غریبان - کوهدشت
خورشید پس از یک روز شاهد عزاداری ساکنانش، می رود تا پس از پایان روزِ عزا سیاهپوش شود. شام غریبان اطفال ویلان حسین است و زنی که یک کربلا اندوه بر شانه های غم دیده اش سنگینی می کند. زنی که حالا دیگر بابای اطفال اسیر و خسته است.مردم کوهدشت چون سال های گذشته به خیابان می آیند.این آئین سنتی مردم کوهدشت در شام غریبان است، یک نفر سینی شام بر سر می گذارد و بقیه چراغ به دست پشت سرش راه می افتند تا به خرابه های شام بروند.
شام غریبان - کوهدشت
زن و مرد و کودک چراغ به دست دارند تا شب تاریک اسیری را روشن کنند. چرا که کودکان اسیر امشب را باید بدون نان و آب، در تاریکی اسارت به سرببرند.کودکانی که مجبورند قهقه دیوانگی بشنوند و تازیانه ستم، و تنها پشت و پناهشان زنی است به نام زینب که نگاهش لرزه بر پشت سپاه یزید می افکند.نوحه خوان می خواند: "شام غریبان سحر ندارد" و دسته جواب می دهد: "امشب سکینه پدر ندارد"....



چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن