واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۲۸ق.ظ)
جنگ زود هنگام رسانه اي غرب و تکذيبيه هاي ايران گروه سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در حالي که مذاکرات ايران 1+5، قرار است از 18 آبان در کشور عمان، از سرگرفته شود، رسانه هاي غرب جنگ رسانه اي عليه ايران را آغاز کرده اند. نقش اين رسانه ها در بازتاب و نشر اخبار هسته اي قابل توجه است. فضاسازي هايي که اخيرا خبرگزاري هاي خارجي به راه انداخته اند موجب مي شود که آن ها را به عنوان متغيري مزاحم و تشويش کننده افکار عمومي در انعکاس مذاکرات هسته اي شناسايي کنيم.
با نگاه به اخبار در حوزه برنامه هسته اي ايران متوجه خواهيم شد که ظرف چند روز اخير انتشار اخبار کذب در اين حوزه که اغلب به ضرر طرف ايراني بوده بيش از پيش شدت گرفته است.
روزهاي پاياني مهر (30 مهر) خبر منتشر شده از سوي رويترز مبني بر اينکه ايران خواهان لغو تدريجي تحريمها يا رفع تحريم ها تنها در بعضي حوزه هاي خاص است از سوي سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان تکذيب شد و افخم تاکيد کرد که هيچ يک از گمانه زنيهايي که در برخي رسانههاي خارجي، معمولا با اغراض خاص سياسي در خصوص جزئيات مذاکرات صورت مي گيرد، صحت ندارد.
چندي بعد در تاريخ 10 آبان تکذيبيه اي ديگر از سوي وزارت امور خارجه ايران اعلام شد و اين بار وزارت امور خارجه ادعاي واشنگتن پست را درباره تعداد سانتريفيوژها رد کرد. ديويد ايگناتيوس، ستوننويس روزنامه واشنگتنپست در بخش پاياني يادداشتي که به بررسي نقش علي شمخاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي، اختصاص داشت، درباره مذاکرات کنوني که بين ايران و شش قدرت جهاني نوشت: "با اوجگيري مذاکرات ايران و شش قدرت جهاني، مقامات ايران و آمريکا گفتگوهاي پشت پرده را ادامه ميدهند تا فرمولهاي احتمالي براي دستيابي به يک توافق را بررسي کنند."
وي در ادامه مينويسد: "اين يک فرايند چانهزني کلاسيک، بالاخص در موضوع حياتي تعداد سانتريفيوژها و نيز اندازه ذخاير اورانيوم است. بنا بر اين گزارشها ايران در آغاز خواهان 22 هزار سانتريفيوژ بوده و آمريکا نيز بر 2 هزار سانتريفيوژ اصرار داشت. گفته ميشود که اين فاصله به ميزان زيادي کاهش يافته است، ايران پيشنهاد داده که 9400 سانتفيوژ فعال کنوني يا همان 60 زنجيره 174 تايي خود را نگه دارد و آمريکا نيز اشاره داشته که احتمالا سقف 5 هزار سانتريفيوژ نسل جديد را براي سه تا پنج سال بپذيرد."
روز گذشته (13 آبان) نيز مرضيه افخم خبر ديگري را در اين خصوص تکذيب کرد. اين بار "نيويورک تايمز" در خصوص موافقت ايران با انتقال بخشي از ذخاير اورانيوم غني شده خود به روسيه در صورت دستيابي به توافق، اقدام به نشر خبر کرده بوده که مجددا با واکنش وزارت خارجه ايران مواجه شد و براي چندمين بار تاکيد کرد که هيچ يک از گمانه زنيها و شايعاتي که توسط برخي رسانههاي خارجي و با اغراض خاص سياسي صورت ميگيرد مورد تاييد نيست.
با نظر به مصاديق فوق به نظر مي رسد، رسانه هاي غرب، مانند دوره هاي پيشين مذاکرات هسته اي ايران و گروه 1+5، خود را براي راه اندازي جنگ رسانه اي عليه ايران نه تنها آماده، بلکه اين جنگ را به طور زود هنگام آغاز کرده اند.
اين که چرا و براي چه کساني انتشار اخبار کذب و ضدونقيض هسته اي مفيد واقع مي شود و چه منافعي براي اين کشورها، گروه ها يا افراد ذي نفوذ از طريق بهم زدن فضاي مذاکرات بدست مي آيد، خود محل تامل است و مجال ديگري را مي طلبد!
محمد قربانپور شيخاني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]