واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشانه های آغاز «جنگ نفتی» عربستان سعودی با ایران و روسیه تهران - ایرنا- بازتاب برگزاری مراسم سالگرد تسخیر سفارت آمریکا در ایران، تکذیب موافقت ایران با انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده خود به روسیه، افزایش صادرات آلمان به ایران در پی کاهش تحریم ها، تأکید آمریکا و رژیم اسرائیل بر توسعه پیوندهای خود با وجود اختلاف نظر بر سر ایران و جنگ نفتی عربستان با ایران و روسیه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
نشانه های آغاز «جنگ نفتی» عربستان سعودی با ایران و روسیهبازتاب برگزاری مراسم سالگرد تسخیر سفارت آمریکا در ایران، تکذیب موافقت ایران با انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده خود به روسیه، افزایش صادرات آلمان به ایران در پی کاهش تحریم ها، تأکید آمریکا و رژیم اسرائیل بر توسعه پیوندهای خود با وجود اختلاف نظر بر سر ایران و جنگ نفتی عربستان با ایران و روسیه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
نشانه های آغاز «جنگ نفتی» عربستان سعودی با ایران و روسیه
به گزارش «تابناک»، اخبار و تصاویر مربوط به برگزاری مراسم سالگرد تسخیر سفارت آمریکا در ایران، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. روزنامه «لس آنجلس تایمز» در مطلبی در این زمینه می نویسد ایرانیان مراسم سی و پنجمین سالگرد تسخیر سفارت آمریکا را با سوزاندن پرچم های ایالات متحده برگزار کردند. این روزنامه با اشاره به اینکه در مراسم مذکور شعارهای همیشگی «مرگ بر آمریکا» به گوش می رسید، می نویسد این در حالی است که آمریکا به همراه پنج کشور دیگر هم اکنون در حال انجام مذاکرات هسته ای با ایران بوده و این مذاکرات به مرحله حساسی وارد شده است.
نشانه های آغاز «جنگ نفتی» عربستان سعودی با ایران و روسیه
اما در پی انتشار مطالبی درباره پذیرش پیشنهاد انتقال ذخایر اورانیوم به روسیه از سوی ایران، برخی از مطبوعات و رسانه ها نیز به این موضوع و البته موضع گیری های پس از آن پرداخته اند. خبرگزاری کویت واکنش ایران به این ادعا را مورد توجه قرار داده و می نویسد مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز گذشته گزارش برخی رسانه های غربی مبنی بر موافقت کشورش با انتقال بخشی از ذخایر اورانیوم غنی شده خود به روسیه را تکذیب کرده است. افخم تأکید کرده ایران گمانه زنی های برخی منابع خبری خاص غربی را که با انگیزه های سیاسی انجام می گیرد، تأیید نمی کند.
نشانه های آغاز «جنگ نفتی» عربستان سعودی با ایران و روسیه
در همین حال و در خبری دیگر مرتبط با موضوع مذاکرات هسته ای ایران، روزنامه «گالف نیوز» از افزایش حجم صادرات آلمان به ایران در پی کاهش تحریم های وضع شده علیه ایران خبر داده است. این روزنامه می نویسد بر اساس جدیدترین آمارها، در پی حصول توافق مقدماتی هسته ای میان ایران و گروه 1+5 و کاهش برخی تحریم ها، میزان صادرات آلمان به ایران در هشت ماهه نخست سال جاری میلادی حدود 33 درصد افزایش یافته و به رقم 1.6 میلیارد دلار رسیده است. گالف نیوز اشاره می کند آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپا به شمار می رود، به طور سنتی مهمترین شریک تجاری ایران از میان 28 کشور عضو اتحادیه اروپا بوده است.
نشانه های آغاز «جنگ نفتی» عربستان سعودی با ایران و روسیه
در میان دیگر مطالب، خبرگزاری «رویترز» به موضوع آغاز به کار یک کارخانه نظامی مشترک میان آمریکا و رژیم اسرائیل پرداخته و آن را نشانه ای دانسته مبنی بر اینکه با وجود اختلاف نظر دو طرف بر سر ایران، روابط آن ها در مسیر همیشگی خود جریان دارد. به نوشته این خبرگزاری، در مراسم آغاز به کار کارخانه مذکور که قرار است وظیفه تولید بال برای جت های جنگنده اف- 35 آمریکا را بر عهده داشته باشد، موشه یعالون، وزیر جنگ رژیم اسرائیل گفته انجام این پروژه مشترک نشانه ای از «ضد گلوله» بودن روابط واشنگتن و تل آویو است. وی همچنین گفته روابط ویژه موجود میان آمریکا و اسرائیل محکم تر از آن است که اختلاف نظرها در آن خلل ایجاد کند.
نشانه های آغاز «جنگ نفتی» عربستان سعودی با ایران و روسیه
در نهایت، در مطلبی اقتصادی، روزنامه «صباح» ترکیه از تلاش عربستان سعودی برای اعمال فشار بر ایران و روسیه با ابزار نفت سخن گفته است. این روزنامه می نویسد عربستان سعودی اخیراً قیمت فروش نفت خود در بازار آمریکا را کاهش داده و در همین حال، این قیمت را برای خریداران آسیایی افزایش داده است. به این ترتیب، این کشور تلاش دارد تا پایین آوردن قیمت های جهانی نفت، بر ایران و روسیه فشار سیاسی وارد کند. این روزنامه اشاره می کند که در پی اقدام اخیر عربستان سعودی، بهای نفت خام برنت به 84 دلار در هر بشکه سقوط کرده است و به این ترتیب، می توان گفت عربستان می خواهد برای دستیابی به اهداف سیاسی، اقدام به ارزان فروشی نفت کند.
منبع/ تابناک
اول **
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]