محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842628793
تاجرنيا: افراطيها از بازگشت اصلاحطلبان در هراسند
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: تاجرنيا: افراطيها از بازگشت اصلاحطلبان در هراسند
«اصلاحطلبان با چه راهبردي پا به انتخابات مجلس خواهند گذاشت و مهمترين مصايب و دشواريهاي پيش روي آنان براي اين حضور چيست؟ «اين دو پرسش را بايد به واقع كليديترين پرسشهاي پيش روي نيروهاي سياسي اصلاحطلب دانست.
به گزارش آخرین نیوز، علي تاجرنيا ، نماينده سابق مجلس و فعال سياسي اصلاحطلب معتقد است كه افراطيها جديترين مانع كنشگري عناصر سياسي رفرميسن ايراني هستند. او در گفت گو با «اعتماد» ميگويد كه استمرار حيات اين جريان افراطي وابسته به ادامه بحرانهاي موجود است. او ميگويد كه افراطيها هيزم به آتش اختلافات و بحرانها ميريزند تا بتوانند به حيات سياسي خود ادامه دهند. به اعتقاد تاجرنيا، اصلاحطلبان اعتمادسازيهاي لازم را براي برطرف شدن كدورتها و سوءتفاهمها انجام دادهاند و همچنان با رهبري سيد محمد خاتمي بازهم بر صور دوستي و آشتي با حاكميت ميدمند.
يكي از مسائل مهمي كه اين روزها مطرح ميشود مساله بدبيني بخشهايي از حاكميت نسبت به اصلاحطلبان است كه آقاي خاتمي هم در اين مورد اشاراتي فرمودند. به عقيده شما اعتماد سازي ميان اصلاحطلبان و حاكميت نيازمند چه شرايط و بسترهايي است؟ و به چه روشي ميتوان اين اعتماد سازي را انجام داد؟
من فكر ميكنم اصلاحطلبان هيچگاه خارج از چارچوب نظام نبودهاند. مهمترين علت آن هم اين است كه همواره معتقد به قانون اساسي وخواستار اجراي همهجانبه قانون اساسي در كشور بودهاند. بنابراين اصلاحطلبان جزيي از بدنه نظام بودهاند. اگر هم در دورهيي قدرتي در فضاي سياسي كشور نداشتند و جايگاهي را در حاكميت نگرفته بودند هيچگاه اپوزيسيون نبودهاند. من فكر ميكنم اگر هم گروهي وجود دارد در تحمل ناپذيري جريان مقابل بوده است. متاسفانه تلاش در جهت يكدست سازي قدرت در گذشته كه به طور مشخص در زمان دولت نهم و دهم رخ داد باعث ايجاد نوعي تعارض بين مجموعه اصلاحطلبان و مجموعه حاكميت شد. تعارضاتي كه نتيجه همان يكدست سازي بود و اصلاحطلبان در ايجاد آن بي تقصير بودند، همچون مسائلي كه پس از انتخابات 88 شاهد آن بوديم. ديديم كه به دليل برخي نابخرديها مسائل ساده را تبديل به نوعي بحران در كشور كرد. همچنين شرايط بحراني، فضايي رابراي سوءاستفادههاي برخي و تسويهحسابهاي شخصي در فضاي سياسي كشور ايجاد كرد. به عقيده من حركت اصلاحطلبان چه در گذشته و چه در حال حركت بر مبناي قانون است. آنها بايد اين رويكرد خود را همچنان ادامه دهند. برخي نيروهاي تندرو كه احتمالا خاستگاهشان در داخل كشور هم نيست، ممكن است مطالباتي را مطرح كنند كه تعارضاتي ميان حاكميت و آنها ايجاد ميكند. برخورد و عملكرد اين افراد را نبايد به پاي اصلاحطلبان بگذاريم چرا كه حركت اصلاحطلبان حركتي در چارچوب نظام و قانون اساسي است. من فكر ميكنم الان وقت اين است كه حاكميت اعتماد كند. اتفاقات گذشته و آسيبهايي كه در دولت گذشته رخ داده است مورد بررسي قرار دهد خصوصا اينكه ما تجربيات موفقي را در حوزه اقتصادي، سياست خارجي و رفع تنش با دنيا در زمان آقاي خاتمي داشتيم. بنابراين بايد از تجربيات گذشته بهره گرفته شود. تجربيات ما نشان ميدهد كه ايجاد آرامش هم در داخل كشور و هم در تعامل با دنيا چقدر ميتواند زمينه پيشرفتهاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي را در كشور فراهم كند. بنابراين به نظر من مثبت نگري حاكميت ميتواند در ايجاد شرايط مساعد و سالم زمينه را براي حضور اصلاحطلبان فراهم كند.
با توجه به رويكردي كه اصلاحطلبان در انتخابات 92 در پيش گرفتند، آيا در مورد مساله تعامل با حاكميت پس از انتخابات رياستجمهوري يازدهم تغييري به وجود آمد؟ شما يك سال گذشته اصلاحطلبان را در برخورد با حاكميت چطور ارزيابي ميكنيد؟
من فكر ميكنم كه نوع گفتماني كه با محوريت آقاي خاتمي شكل گرفته است، نشاندهنده اين است كه اصلاحطلبان ميخواهند كه اگر حتي در گذشته احساس تعارضي نيز به وجود آمده است، برطرف شود. اما به هر حال گروههاي تندرويي در كشور وجود دارد كه اين مساله را برنميتابند و نميخواهند اين اتفاق صورت بگيرد و حتي تلاش خود را براي طرد اصلاحطلبان از بازيگري در صحنه سياسي كشور ميكنند. لذا ميبينيم كه هر از چند گاهي كه فضا در كشور فضاي آرامي ميشود با طرح برخي مطالب عليه شخصيتهاي اصلاحطلب و با رفتارهاي تند شرايط كشور را ملتهب ميكنند. اين افراد همان گروههاي افراطي و تندرويي هستند كه نميخواهند مشكلات كشور حل شود، بلكه فضاي بحراني را فضاي زيست خود ميدانند. به عقيده من در تمام اين مدت اصلاحطلبان چراغ سبزهاي لازم و اعتماد سازي انجام دادهاند اما اين افراطيها هستند كه بهشدت از بازگشت اصلاحطلبان به عرصه سياسي در هراسند. تنها تندروها هستند كه از فضاي بحراني در كشور سود ميبرند و تمام تلاش خود را نيز در جهت بحراني كردن فضا ميكنند. تفكرات تند و افراطي در سالهاي گذشته كشور را به مرز خطراتي در حوزه سياست خارجي و اقتصادي رساندند. ميتوان با طرد آنها و ايجاد شرايط برابر در كشور، فضايي ايجاد شود كه مردم بتوانند تمام گزينههاي مورد نظر خود را در بوته آزمايش قرار دهند تا فضا براي افرادي كه بيشتر مورد اقبال مردم هستند و ميتوانند در مديريت كلان كشور نقش داشته باشند، فراهم شود. لازمه آن هم اين است كه تحمل بيشتري وجود داشته باشد. ما نبايد بخواهيم كه همه افراد و جناحهاي سياسي در كشور يك حرف بزنند. تجربه اين اتفاق در دوره دولت نهم و دهم تجربه موفقي نبود و ديديم كه كشور با مشكلات متعددي مواجه شد.
به عقيده شما آقاي هاشمي و آقاي ناطق نوري و ديگر چهرههاي برجسته انقلاب ميتوانند براي اصلاحطلبان واسطه خير شوند و مجوز بازيگري سياسي در انتخابات مجلس دهم بگيرند؟ نقش اين افراد را در روند اتفاقات سياسي اخير و در ميان اصلاحطلبان چطور ميبينيد؟ آيا از اعتبار اين چهرههاي انقلابي ميتوان در جهت تاثيرگذاري در انتخابات مجلس بهره جست؟
من فكر ميكنم كه هر شخصي كه بتواند به نوعي ميان جريانهاي سياسي و اجزاي مختلف نظام اعتمادي را به وجود آورد و باعث ايجاد نوعي همگرايي در ساخت كشور شود ارزشمند است. طبيعتا آقاي هاشمي و آقاي ناطق نوري هم چهرههاي انقلابي و دلسوزي هستند و اگر حرفي ميزنند به اين دليل است كه براي نظام به صورت كلان دلسوزي ميكنند. قطعا اصلاحطلبان از اينكه شخصيتهاي مطرح كمك به ايجاد آرامش در فضاي كشور كنند، استقبال خواهند كرد. اصلاحطلبان خواستار امكان بروز و حضور سلايق مختلف سياسي در كشور هستند. اين بدين معنا نيست كه اين افراد ميخواهند اصلاحطلب شوند يا اصلاحطلبان از مواضع خود عدول كردهاند. نكته مهم اين است كه به عنوان دو جريان سياسي در كشور بتوانيم با هم تعامل كنيم. در كشور ما كه نقش شخصيتها قويتر از گروههاي سياسي و احزاب است، حضور اين افراد ميتواند به اعتمادسازي بيشتر و بازگشت مجدد اصلاحطلبان به عرصه قدرت كمك كند. طبيعتا هر اتفاقي با راي و خواست مردم خواهد بود. كسي انتظار ندارد كه بدون خواست مردم اتفاقي در كشور بيفتد.
با توجه به اينكه مجلس دهم يك مقطع مهم براي اصلاحطلبان محسوب ميشود، آيا اصلاحطلبان براي شهرهاي بزرگ و خصوصا شهرستانها برنامهيي دارند؟
بحث امكان حضور كانديداهاي اصلاحطلب در انتخابات بحث مهمي است. انتخابات در كشور ما انتخابات حزبي نيست كه مردم در آن به حزب خاصي راي دهند تا بتوانند حداكثر توان خود را در پارلمان ورود بدهند. به دليل اينكه بازيگري سياسي در كشور بر محوريت اشخاص است طبيعتا مهم است كه چهرههاي مطرح اصلاحطلب در عرصه انتخابات حضور داشته باشند. اگر قرار باشد رويهيي كه در دورههاي گذشته مانند مجلس هفتم، هشتم و نهم در كشور اتفاق افتاد باز هم تكرار شود و آن هم رد صلاحيت تعداد زيادي از چهرههاي متنفذ بود، نميتوان انتظار داشت كه كشور با پيروزي تفكر برتر به پيش برود و تفكر برتر بتواند مديريت كشور را به عهده بگيرد. در اين مورد ما دچار لطماتي خواهيم شد كه در گذشته هم شاهد آن بودهايم. البته با اين وجود من فكر ميكنم كه اگر شرايط قضاوت صلاحيتها مثل گذشته هم باشد، تجربيات دولت نهم و دهم و يكدست شدن قدرت نشان داد كه اين مساله نميتواند به تنهايي موجب توسعه و رشد كشور شود. در اين دوره به عقيده من مردم مجددا بازگشتي به سمت جريان اصلاحطلب و تفكرات آنها خواهند داشت.
با توجه به اينكه آقاي عارف در انتخابات 92 نقش اثرگذاري داشتند، فكر ميكنيد ميتوان در انتخابات مجلس دهم از آقاي عارف به عنوان سر ليست استفاده كرد؟
آقاي دكتر عارف قطعا يك اقدام شجاعانه، هوشمندانه و اخلاقي در انتخابات رياستجمهوري داشتند و اگر كنارهگيري ايشان نبود قطعا امكان توفيق آقاي روحاني وجود نداشت. آقاي عارف يك چهره اصلاحطلب هستند كه قطعا با ساير چهرههاي اصلاحطلب در تعامل هستند. اينكه ما الان بخواهيم بحث سرليست را مطرح كنيم به عقيده من زود است. آنچه مسلم است اين است كه آقاي عارف چهره موثري در جريان اصلاحطلبي است و قطعا در آينده ميتوانند نقش موثري را ايجاد كنند تا تعامل خوبي هم ميان جريانهاي سياسي بتواند شكل گيرد. بحث سرليست نيازمند گذر زمان است و اينكه چه افرادي براي انتخابات مجلس آماده ميشوند و شرايط چگونه پيش خواهد رفت.
چهارشنبه, 14 آبان 1393 ساعت 09:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
شویتزر:دولت روحانی یک فرصت است/ تمایل شرکت های اروپایی برای بازگشت ایران
اظهارات مدیر اجرایی شرکت سرمایه گذاری میسترال سوییس درباره مجمع اروپا و ایران شویتزر دولت روحانی یک فرصت است تمایل شرکت های اروپایی برای بازگشت ایران لندن - ایرنا - اندریاس شویتزر کارشناس اقتصادی و مدیر اجرایی شرکت سرمایه گذاری میسترال سوییس با اشاره با اهمیت تعامل و گفت وگاقدامات وزارت بهداشت برای کنترل کرونا و مرس در بازگشت حجاج
اجتماعی بهداشت و سلامت اقدامات وزارت بهداشت برای کنترل کرونا و مرس در بازگشت حجاج رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت مهمترین اصل برای پیشگیری از کرونا آموزش اصول بهداشتی است به گزارش خبرگزاری مهر دکتر محمود سروش در همایش پیشگیری کنترل و مراقبمعاون علمی روحانی: آمار دقیقی از بازگشت نخبگان خارج از کشور نداریم
معاون علمی روحانی آمار دقیقی از بازگشت نخبگان خارج از کشور نداریم جامعه > آموزش - تسنیم نوشت معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری از بازگشت برخی از نخبگان به کشور خبر داد سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در جمع خبرنگاران دترکیه و اردن مقصد بعدی العبادی پس از بازگشت به عراق
بین الملل آفریقا و خاورمیانه ترکیه و اردن مقصد بعدی العبادی پس از بازگشت به عراق نخست وزیر عراق پس از بازگشت از ایران به ترکیه و اردن سفر خواهد کرد به گزارش خبرگزاری مهر پایگاه المسله به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد "حیدر العبادی" نخست وزیر عراق که هم اکنون در تهرامعشوقه کلینتون در راه بازگشت به رسانه ها
معشوقه کلینتون در راه بازگشت به رسانه هاکارمند سابق کاخ سفید که رابطه پنهانی وی با رئیس جمهوی اسبق آمریکا به یک رسوایی جنسی بزرگ منتهی شد در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرد زمانی که کلینتون در مورد این ماجرا با چشمانی گریان توضیحات خود را ادا میکرد عاشق وی شده بود نشریبسته گزارشی روزانه فارس بازی کنگره آمریکا در زمین ایران / بیشترین هجمهها به آقای هاشمی از سوی اصلاحطلبان بود
بسته گزارشی روزانه فارسبازی کنگره آمریکا در زمین ایران بیشترین هجمهها به آقای هاشمی از سوی اصلاحطلبان بودتکلیف کدام طیف سیاسی با رأی مردم مشخص نیست معنای دقیق بیتوقّعی اصلاحطلبان از دولت چیست و اصلاحطلبان بیش از احمدینژاد به آقای هاشمی حمله کردند از جمله موضوعات بسته گزبازگشت 10 هزار زائر بیت الله الحرام از فرودگاه امام
اقتصادی راه و مسکن بازگشت 10 هزار زائر بیت الله الحرام از فرودگاه امام مدیرکل فرودگاه بین المللی امام خمینی ره گفت بیش از 10 هزار نفر از زائران بیت الله الحرام از 17 مهرماه تاکنون از طریق فرودگاه امام خمینی ره به کشور بازگشتند به گزارش خبرگزاری مهر سعید چلندری با اعلام ابازگشت مجدد دختر جنجالی کاخ سفید به رسانهها
بازگشت مجدد دختر جنجالی کاخ سفید به رسانهها کارمند سابق کاخ سفید که رابطه پنهانی وی با رئیس جمهوی اسبق آمریکا به یک رسوایی بزرگ منتهی شد در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرد زمانی که کلینتون در مورد این ماجرا با چشمانی گریان توضیحات خود را ادا میکرد عاشق وی شده بود به گزارش نبازگشت مجدد معشوقه بیل کلینتون به رسانهها و اظهارنظر جالب وی
بازگشت مجدد معشوقه بیل کلینتون به رسانهها و اظهارنظر جالب وی بین الملل > آمریکا - تسنیم نوشت کارمند سابق کاخ سفید که رابطه پنهانی وی با رئیس جمهوی اسبق آمریکا به یک رسوایی جنسی بزرگ منتهی شد در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرد زمانی که کلینتون در مورد این ماجرا بااعلام برنامه بازگشت حجاج اردبیلی پنجم و ششم آبان ماه حاجیان در ایستگاه اردبیل
اعلام برنامه بازگشت حجاج اردبیلیپنجم و ششم آبان ماه حاجیان در ایستگاه اردبیلمدیرکل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در اردبیل گفت حجاج اردبیلی روزهای پنجم و ششم آبان ماه از طریق فرودگاه مدینه وارد ایستگاه پروازی اردبیل میشوند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل مهرداد چراغیان پیشبازگشت دوباره معشوقه کلینتون به رسانه ها
بازگشت دوباره معشوقه کلینتون به رسانه ها کارمند سابق کاخ سفید که رابطه پنهانی وی با رئیس جمهوی اسبق آمریکا به یک رسوایی جنسی بزرگ منتهی شد در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرد زمانی که کلینتون در مورد این ماجرا با چشمانی گریان توضیحات خود را ادا میکرد عاشق وی شده بود خبرگزاریبازگشت دوباره معشوقه کلینتون به رسانه ها + عکس
بازگشت دوباره معشوقه کلینتون به رسانه ها عکس کارمند سابق کاخ سفید که رابطه پنهانی وی با رئیس جمهوی اسبق آمریکا به یک رسوایی جنسی بزرگ منتهی شد در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرد زمانی که کلینتون در مورد این ماجرا با چشمانی گریان توضیحات خود را ادا میکرد عاشق وی شده بود خبامیدواری پسرعموی قذافی برای بازگشت به قدرت در لیبی
سهشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۹ پسرعمو و معاون سابق معمر قذافی اعلام کرد که تمایل دارد در مذاکرات لیبی که با هدف پایان اختلاف میان لیبیاییها در خارج و داخل این کشور برگزار میشود شرکت کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا احمد قذاف الدم پسرعموی معمر قذافی دیکتاتور سابقچراغ سبز برای بازگشت به تیم ملی کاراته رهنما: در مرحله آخر اردوی تیم ملی حضور مییابم/ برای کارته هر کاری لازم
چراغ سبز برای بازگشت به تیم ملی کاراتهرهنما در مرحله آخر اردوی تیم ملی حضور مییابم برای کارته هر کاری لازم باشد انجام میدهمسرمربی تیم ملی کاراته در واکنش به صحبتهای رئیس فدراسیون گفت برای موفقیت کاراته در مرحه آخر اردوی تیم ملی تمام تلاشم را خواهم کرد به گزارش خبرگزاری فاربا بازگشت تدریجی خریداران به بازارهای نفتی نفت همچنان بالای 86 دلار باقی ماند
با بازگشت تدریجی خریداران به بازارهای نفتینفت همچنان بالای 86 دلار باقی ماندقیمت نفت در بازارهای جهانی به دنبال بازگشت خریداران به بازار بالای 86 دلار باقی ماند به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل رویترز با بازگشت تدریجی خریداران به بازارهای نفتی از روز گذشته قیمت نفت بسازوکاری جهت بازگشت سرمایه ها به سمت تولید
سازوکاری جهت بازگشت سرمایه ها به سمت تولیدمحمد امینی رعیا 30 مهر 93تاریخ انتشار چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۳۳ در ادبیات اقتصادی خانوارها به عنوان سپرده گذار و بنگاه ها به عنوان تسهیلات گیرنده از نظام تامین مالی که بانک یکی از نهادهای آن است تعریف می شوند فرآیندی که در اینبازگشت سوشا به دروازه پرسپوليس (عکس)
بازگشت سوشا به دروازه پرسپوليس عکس سوشا مکاني دروازهبان پرسپوليس طبق معمول روي نيمکت قادر به کنترل دلخوري خود نيست این تصویر به احتمال زیاد در نیمه دوم بازی ثبت شده است این عکس در نیمه دوم بازی از نیمکت پرسپولیس انداخته شده است و سوشا به موضوعی غیر از گل خورده نیلسون دهان ک-
سیاسی
پربازدیدترینها