تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834580889
خاستگاه جوانمردی/از ذوالقرنین تا جهان پهلوان تختی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خاستگاه جوانمردی/از ذوالقرنین تا جهان پهلوان تختی تهران- ایرنا- جریان نخست جوانمردی، آدابی ویژه بود که ریشه در فرهنگ ایران باستان داشت؛ بهار(شهریار شاعران)، آیین جوانمردی را در میان اسواران(asvaran) دوره هخامنشی جسته و بر این باور است که آنان در سراسر ایران پراکنده بوده اند و هفت گروه شان که در شمار فرمانروایان بودند، در جوانمردی و دلیری و راستگویی و هنرمندی، آوازه داشته اند.
بنابر این خاستگاه جوانمردی را باید در پیشینه پهلوانی تاریخ ایران باستان جست که کم کم به شکل آیین درآمد و کم ترین نشانگان آن جوانمردی، پاک دستی، پارسایی، حق به دیگران دادن ، حق جویی، بخشندگی، مهمان نوازی، خاکی بودن، از خودگذشتگی و ایثار، گشاده دستی، رازداری و پایبندی به پیمان بوده است.
اما جریان دوم «آیین فتوت» پس از ورود اسلام به ایران شکل گرفت و متعلق به سده های دوم هجری به بعد است که سربداران، عیاران، اهل تصوف، پهلوانان، اهل زورخانه و لوطی ها را در بر می گیرد؛ که برخی از این گروه ها در تاریخ اجتماعی و سیاسی ایران، حضوری چشمگیر و تأثیرگذار داشته اند.
* ذوالقرنین
جوانمردی و پهلوانی گری در ایران باستان، یک ارزش به شمار می رفت و انجام تمرین های پهلوانی، در شمار برنامه روزانه ایرانیان بود؛ مردم و جامعه نیز ارزش ویژهای برای ورزشکاران قائل بودند؛ زیرا آنان به سبب داشتن نیروی بدنی و روحیه دلیری و بی باکی ، همواره آماده جانفشانی در راه سرزمین خود در برابر دشمنان بوده اند.
جوانمرد همان مرد جوان است؛ بنابر این از ویژگی های مهم آیین جوانمردی، جوان بودن است؛ در جوانی مهم است که بخشایشگر و با گذشت و نیک سرشت باشی، وگرنه در پیری، همه به این نتایج می رسند.
«اکبر پورمحسن» پژوهشگر و مدرس دانشگاه درباره ویژگی های جوانمردان باستان می گوید: رستم، نمادی از یک پهلوان نمونه است و شاهنامه با همه افسانه پردازی خود، در حقیقت گونه ای پهلوان نامه و نیز تاریخچه جوانمردی های ایرانیان است.
در ایران باستان، مردم بر این باور بودند که تنها افراد نیرومند از پس اهریمن بر خواهند آمد، از این رو گرایش به پهلوانی زیاد بود و در مورد سرگذشت این پهلوانان و جوانمردی های آنان در اوستا و نیز در شعر و ادبیات منثور ما بسیار سخن به میان آمده است. نقش و جایگاه پهلوانان در دوره باستان نیز به اندازه شهریاران شناخته شده بود و الگوی آنان نیز کوروش بود که در تفسیر المیزان آمده که همان ذوالقرنین است.
پورمحسن معتقد است: ذوالقرنین یکی از شخصیت های قرآن و کتاب مقدس است. بر پایه قرآن، ذوالقرنین، سه لشکرکشی مهم داشت؛ او انسانی دادگر، یکتاپرست و نرم خو بود؛ همه تاریخ نگاران، ذوالقرنین را همان کوروش می دانند، زیرا در برجسته کاری کوروش در پاسارگاد، دو شاخ در بالای سر کوروش دیده می شود.
یا مجسمه ای از کوروش کشف شده است و وی را با دو بال عقاب نشان می دهد و با تاجی که دوشاخ قوچ در خود دارد. برابری دادن نوشته های کتاب مقدس با نشانه هایی که از کوروش به دست آمده، تاریخ نگاران را به این نتیجه رسانده که ذوالقرنین (دارای دو شاخ) همان کوروش است.
به گفته هرودت، کوروش مال اندوز نبود، پیش از هرجنگ فرمان می داد که به جز به روی جنگجویان، شمشیر نکَشند؛ و هر سرباز دشمن که نیزه خود را خم کرد، او را نکُشند؛ از این رو مردم کوچه و بازار از سختی های جنگ در امان می ماندند و همین رفتارها نام کوروش را با جوانمردی همراه کرده است. همچنین کوروش سفرهایی سه گانه به شرق و غرب و شمال داشت که با سفرهای سه گانه ذوالقرنین در قرآن همخوانی دارد.
این مدرس دانشگاه سپس به حضور و وجود جوانمردان و پهلوانان ایران باستان اشاره می کند که گاه صلح پیش از جنگ را رقم می زدند و جنگ در پیش رو را بدون خونریزی به پایان می بردند.
این پژوهشگر می افزاید: در حقیقت، همه چیز بر پایه پیمان نامه ای پیش می رفت و دو پهلوان از دو سرزمین با هم گلاویز می شدند و اگر پهلوان دشمن، شکست می خورد، دشمن می پذیرفت که عقب نشینی کند و یا از ادعای خود دست بشوید.
* پیداییِ کشتی
تاریخنگاران یونانی و رومی و نیز فردوسی در شاهنامه، بر پهلوانی گری ایرانیان اشاره های زیادی دارند. در متن های کهن مانند اوستا نیز از پهلوانان و جوانمردان سخن به میان آمده است. هنرمندان سنگ نگار نیز به سبب شیفتگی به پهلوانان و نیروی افسانهای آنان، کارزار هایشان را در 4500 سال پیش بر کتیبه هایی نقل کرده اند که در لرستان و بینالنهرین یافت شده است.
«مهدی رسولی» کارشناس ارشد تاریخ در باره پیدایش کشتی میگوید: kostik به زبان پهلوی، کمربند بلندی بوده است که زرتشتیان هنگام نیایش و پهلوانان به وقت کشتی گرفتن به کمر می بستند که شاید بعدها این واژه به کشتی تبدیل شده است.
وی با بیان این که با ورود اسلام به ایران، عارفان و اهل تصوف نیز به پهلوانی گری و کشتی گرایش یافتند، می افزاید: در این مورد می توان از پهلوان نامی، پوریای ولی(محمود ولیالدین خوارزمی) نام برد که مردی عارف منش و پیرو امام علی(ع) بود و گونه ای آیین جوانمردی را در سده هشتم بنیان گذاشت و غذاخوردن را بیحضور مهمان، جایز نمی دانست.
پس از ورود اسلام به ایران، الگوی پهلوانان، امام علی(ع) شد و اینان همه نشانگان جوانمردی را در وجود آن امام می دیدند و بر این باور بودند که فتیان fetyan راستین، مرام و منش و کردار و گفتار خود را وام دار حضرت علی(ع) هستند که جان در راه دوست خویش فدا می کرد و در خلوت، به دستگیری از تنگدستان جامعه می پرداخت و بر لغزش و گناه افراد، چشم می پوشاند.
رسولی بر این باور است که در دوران صفویه و زندیه نیز پهلوانی گری در کشتی نمود یافته بود و در زمان صفویه، کشتی دوران پررونقی یافت و در هر شهری، ده ها پهلوان به آموزش و آموختن فنون و آیین پهلوانی سرگرم بودند.
وی میگوید: در زمان قاجار نیز پهلوانان نامی، میداندار کشتی و مروج آن شدند و مسابقههای کشتی تا سال 1318 به همان شیوه آیین کشتی پهلوانی برگزار میشد؛ اما در سال 1323 برگزاری رقابتهای کشتی پهلوانی، شکل رسمی به خود گرفت و هر سال پهلوانان ایران از دل این رقابت ها معرفی می شدند و بازوبند پهلوانی را برای یک سال از آن خود می کردند و اگر مانند تختی و مصطفی طوسی، 3 سال پیاپی به پیروزی می رسیدند، لقب جهان پهلوان می گرفتند و صاحب همیشگی بازوبند پهلوانی می شدند.
در این میان پهلوانانی چون غلامرضا تختی بوده اند که با حق جویی و ستم ستیزی، فراتر از نام و لقب رفته و به اسطوره ها پیوسته اند.
* جریان دوم
به گفته رسولی، زرین کوب در کتاب جستجو در تصوف ایران، اهل فتوت را آدم های بی ادعا و به دور از ریا و رازدار می خواند. در برخی کتاب ها نیز فَتی Fata انسانی است که حتی اگر درباره اش انصاف به خرج ندهند، وی باز هم باید منصف باشد؛ به سخن دیگر فتیان، نیکوکاران بی چشمداشت اند.
این کارشناس تاریخ با بیان این که از سده دوم هجری، فتوّت در ایران وارد مرحله نوینی می شود، می افزاید: «سعید نفیسی» در کاووش های خود درباره تاریخ فتوت در ایران، به باورهای کیش مانوی و ابومسلم خراسانی می رسد و این که راهنمای اینان در میانه های سده دوم هجری علیه بیدادگری های امویان، آیین فتوت بوده است.
در سده پنجم، گروه های فتوت، به سیاست می گرایند و قدرت سیاسی می یابند و در سده های ششم و هفتم، صاحب تشکیلات می شوند.
«اکبر پورمحسن» نیز درباره گرایش سیاسی اهل فتوت می گوید: فتیان نماد زور و مهارت در فنون بودند؛ شاید برای همین ویژگی در یک دوره ای حتی بزرگ زاده ها (اشراف) به کسوت فتوّت در می آمدند و جامه ویژه سروال می پوشیدند؛ در زمان صفویه، فتیان به دربار راه می یابند و درگیر سیاست و مسائل اجتماعی می شوند.
این مدرس دانشگاه سپس به تعاریف اهل تصوف از فتوت می پردازد: عنصرالمعالی، فتوت را در اهل عمل بودن و راستی گرایی و شکیباپیشگی می داند. کسانی دیگر که اهل تصوف بوده اند، باور داشتند که بدون فتوت، امکان شناخت عرفان(شریعت، طریقت و حقیقت) ممکن نیست.
* بیداد تضاد
رسولی، با بیان این که جریان دوم تاریخ فتوت تا هشت سده به درازا انجامید، می افزاید: در این سده های طولانی، جریان فتوت به شاهراه ها و کژراه های بسیاری افتاد. گروه های فتیان به همان اندازه که به لحاظ آیین و گفتار، اشتراکات زیادی داشتند، به لحاظ کردار در تضاد بودند؛ گروهی مدارا و مردمداری پیشه کرده بودند و گروهی دیگر به زورگویی روکرده و به مردم، ستم روا می داشتند.
این کارشناس تاریخ درباره عیاران می گوید: همزمان که برخی در تاریخ، عیاران را می نوازند، پژوهشگری دیگر آنان را راهزن می خواند؛ و همزمان که از گروه های عیاران به زشتی یاد می شود، گروه دیگر از عیاران را ستم ستیز معرفی می کنند که بر بنی امیه و بنی عباس شوریدند.
در حقیقت عیاران گروهی بوده اند که به زور از دارامندان می گرفتند و به فقرا می دادند. به گفته ابن بطوطه، آنان مردمانی مهربان و نیک سرشت بودند و البته در میانشان مانند اخی شجاعالدین هم یافت می شد که زورمندانی قدرت جو بودند و بر حکومت ها می شوریدند.
عیاران که یکی از کهن ترین گروه فتیان هستند، در حلقه خود، آدابی داشتند که تازه وارد باید خود را با آن ها سازگار میکرد. بعدها کسانی یافت شدند که برای آموزش، آن آداب را مکتوب و مدون ساختند.
پورمحسن نیز درباره عیاران می گوید: کهنترین گروه فَتیان، عیاران هستند که همواره در بیرون از شهر و یا در کوه ها و بیابان ها به سر می بردند و شهرت شان نیز به سبب راهزنی بود.
آنان که همیشه کاروان ها را تعقیب می کردند و بخشی از مال بادآورده را به تنگدستان و نیازمندان و دردمندان و بیماران جامعه می بخشیدند، خود تحتِ تعقیبِ دائمیِ حکومت ها بودند. البته گروهی از اینان نیز در خدمت حاکمان وقت بوده اند. گروه دیگری از عیاران نیز در شهر می زیستند و دارای شغل و کار و درآمد خوبی بودند و به زیردستان، دستی دهش داشتند.
رسولی درباره سربداران می گوید: همه سربداران، پهلوانانی قوی و زورآزما بودند که بر ضد حکومت مغولان، شورش کردند.
این کارشناس تاریخ می افزاید: سربداران به فرمانروایی امیر عبدالرزاق (پهلوان و کشتی گیر) و با شعار «سر به دار می دهیم، تن به ذلت نمی دهیم»، در خراسان به حکومت رسیدند.
* زورخانه
نوای ضرب و آوای یاعلی در آیین زورخانه (جایگاه پرتپش و آرامش مردان رزم) را همه می شناسند و با پژواک زنگ و ضرب مرشد که در فضای زورخانه طنین می اندازد، آشنایند و می دانند پهلوانان و جوانمردان سینه ستبر با جامه ویژه و گرد هم در گود نرمش می کنند، یا کشتی می گیرند.
زمانی فرا رسید که پهلوانی، بدون ورزش باستانی و زورخانه، معنی خود را از دست می داد؛ بدین گونه، زورخانه، محل تجمع پهلوانان لوطی منش شد و اهل فتوت سرانجام به خلوت زورخانه پناه آوردند تا به آوای مرشد که از شاهنامه و شعرهای حماسی می گوید و از نیکویی و جوانمردی و خلق و خوی مردانگی سخن می راند، گوش دهند و به هنگام ورود، کوتاهی درگاه، وادارشان سازد که خم شوند و فرهنگ فروتنی را به یاد آورند.
پس از ورود اسلام به ایران، زورخانه، جایگاه خود را میان مردم حفظ کرد و پهلوانان در زورخانه ها به ترویج انسانیت و افتادگی و فروتنی پرداختند. در سده هفتم نیز محمود خوارزمی (پوریای ولی) به ساماندهی ورزش زورخانه ای پرداخت. بعدها در تاریخ معاصر، ورزش زورخانه ای در فهرست میراث معنوی یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) به ثبت رسید.
البته در زورخانه نیز پهلوانان مانند گذشته گرامی داشته می شوند؛ نه فقط پهلوانان نامی، بلکه کهنه سواران، مرشد، پیشکسوت، صاحب زنگ و صاحب تاج.
و مرشد هنگام ورود پهلوانان بزرگ، زنگی را که با زنجیری بر سردر زورخانه آویزان است، به صدا در می آورد تا حاضران را از ورود یک پهلوان آگاه کند. یا پهلوانی با شکست دیگران، صاحب زنگ می شود و در زورخانه های ایران، آیین ویژه پهلوانان زنگی را برایش به جای می آورند.
و در این میان بوده اند پهلوانانی که به پیروی از منش جوانمردی، هرگز از حقوق و نیز مستمری بازوبند پهلوانی خود استفاده نکرده اند، یا همه آن را به افراد ندار می بخشیدند و خود مانند دیگران کار می کردند.
زورخانه، همواره مکانی برای نیرومندی، تقویت روحیه ورزشکاری، فروتنی و دوری از غرور بوده است و هر بار به پهلوانان گوشزد می کند که آیین پهلوانی، یعنی فداکاری و دستگیری از زیردستان و مبارزه با ستم.
رسولی نیز بر همین باور است: زمانی که تاریخ پهلوانی، مسیری پر فراز و نشیبی را پیمود، پهلوانان، گوشه زورخانه اختیار کردند تا در خلوت آن به گذشته خود بیندیشند و کانونی بسازند برای فروتنی و خاکساری و راستی گرایی.
وی می افزاید: ورزش زورخانه ای آداب ویژه خود را دارد. داستان آهنگین با همراهی ضرب زورخانه که مهم ترین ساز این نوع ورزش است، شوری در ورزشکاران و پهلوانان بر می انگیزد.
پهلوانان نیز هماهنگ با موسیقی مرشد، حرکت های زیبای گروهی یا فردی خود را مانند سنگ گرفتن، میل گیری، شنا و کباده زدن، تمرین های کششی و گرم کردن، پای زدن، چرخیدن انجام می دهند.
* روسپیدی
آیین جوانمردی، حقیقتی خدشه ناپذیر است. از یک سو چهره های خوشنامی مانند پوریای ولی و غلامرضا تختی(واپسین پهلوان نامی ایران) و داش اکل افسانه ای در تاریخ می درخشند، از یک سو بیرون شوندگان از این دایره، کاکارستم و مانند اویند که در تاریخ، نامی سیاه و تاریک یافته اند.
پهلوانی گری با همه ریشه هایش در کهن فرهنگ ایران زمین، گرچه امروز مانند بسیاری آیین های دیگر از خاطره ها رفته است، ولی خوبی هایش به زلف تختی ها گره خورده و در تاریخ برای کاکارستم ها جز روسیاهی نمانده است.
منبع: اطلاعات/ ع.درویشی
اول**1368**
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
صفحات پیشنهادی
برگزاری مسابقات جام جهان پهلوان تختی در دو بخش آزاد و فرنگی
کرمانشاه برگزاری مسابقات جام جهان پهلوان تختی در دو بخش آزاد و فرنگی رقابتهای بین المللی جام تختی سالهاست که در بخش آزاد برگزار می شد اما افت سطح کمی و کیفی این تورنمنت بین المللی باعث شد تا با نظر فدراسیون برای اولین بار بخش فرنگی نیز به این مسابقات افزوده شود به گزارش باشگاهدومین طلای ساره جوانمردی با چاشنی جابجایی رکورد جهان |اخبار ایران و جهان
دومین طلای ساره جوانمردی با چاشنی جابجایی رکورد جهان پس از شروع توفانی کاروان ایران در نخستین روز ئرقابتهای پارا اسیایی اینچئون و کسب چهارده مدال ورزشکاران جانباز و معلول کشورمان امروز را هم پر انگیز آغاز کردند و تا اینجای کار با کسب یک مدال طلای دیگر شمار مدالهای ایران را بهمدال طلای جوانمردی و برنز محمودی در تپانچه |اخبار ایران و جهان
مدال طلای جوانمردی و برنز محمودی در تپانچه کد خبر ۴۴۳۵۹۴ تاریخ انتشار ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۶ - 21 October 2014 دانلود لینک لینک را کپی کنید دانلودساره جوانمردی در تپانچه بادی 10 متر هم طلایی شد |اخبار ایران و جهان
ساره جوانمردی در تپانچه بادی 10 متر هم طلایی شد کد خبر ۴۴۳۱۹۵ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۰ - 20 October 2014 ملی پوش تیراندازی کشورمان در بخش تپانچه بادی 10 متر مدال طلای بازیهای پاراآسیایی را از آن خود کرد به گزارش فارس در پایان مسابقات تپانچه بادی 10 متر کلاس p2 ساره جودوبل طلایی ساره جوانمردی / رکور جهان جابجا شد
پارا آسیایی اینچئون - تیراندازی دوبل طلایی ساره جوانمردی رکور جهان جابجا شد خبرگزاری پانا ورزشکار زن تیرانداز ایران در دومین روز متوالی مدال طلای بازی های آسیایی را بدست آورد و رکورد جهان را شکست ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۸ مهر ساعت 07 10 به گزارش خبرگزاری پانا ساره جوانمردی در روز نخستکیه ای به قدمت پایتختی تهران |اخبار ایران و جهان
تکیه ای به قدمت پایتختی تهران درایام عزاداری امام حسین ع تکیه سادات اخوی که قدمتش از زمان انتخاب شدن برای پایتختی است میزبان عزاداران از سراسر محلات تهران است کد خبر ۴۴۶۷۴۷ تاریخ انتشار ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۲ - 03 November 2014 درایام عزاداری امام حسین ع تکیه سادات اخوی که قدساره جوانمردی در تیراندازی طلا گرفت |اخبار ایران و جهان
ساره جوانمردی در تیراندازی طلا گرفت کد خبر ۴۴۲۹۵۱ تاریخ انتشار ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۲ - 19 October 2014 ساره جوانمردی ضمن کسب طلا در تپانچه 50 متر میکس مردان و زنان رکورد این ماده را هم در بازی های پاراآسیایی شکست به گزارش مهر جوانمردی در تپانچه 50 متر میکس مردان و زنان کلاس sh1کدام کشور خاستگاه سونا در جهان است
کدام کشور خاستگاه سونا در جهان استتاریخ انتشار چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۱۳ فنلاند که بهعنوان خواستگاه سونا در جهان شناخته میشود با پنج میلیون نفر جمعیت سه میلیون سونا دارد به گزارش ایسنا نخستین شواهد استفاده از سونا در فنلاند به سال ۱۱۱۲ میلادی بازمیگرددگزارش خبرنگار اعزامی فارس از اینچئون ساره جوانمردی در تپانچه بادی 10 متر هم طلایی شد/جابجایی رکورد فینال تپانچ
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از اینچئونساره جوانمردی در تپانچه بادی 10 متر هم طلایی شد جابجایی رکورد فینال تپانچه بادی جهانملی پوش تیراندازی کشورمان در بخش تپانچه بادی 10 متر مدال طلای بازیهای پاراآسیایی را از آن خود کرد به گزارش خبرنگار اعزامی فارس از اینچئون در پایان مسابقات تپامیری: جوانمردی، لیونل مسی ایرانی است |اخبار ایران و جهان
امیری جوانمردی لیونل مسی ایرانی است کد خبر ۴۴۳۲۶۹ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۲ - 20 October 2014 سرمربی تیم ملی تیراندازی ساره جوانمردی را با لیونل مسی مقایسه کرد به گزارش تسنیم حسین امیری بعد از کسب دومین مدال طلای ساره جوانمردی گفت ساره جوانمردی پدیده تیراندازی ایراششمین طلای ایران به ساره جوانمردی رسید/ جابجایی رکورد فینال تپانچه بادی جهان
ورزشی سایر حوزه ها گزارش خبرنگار مهر از اینچئون ششمین طلای ایران به ساره جوانمردی رسید جابجایی رکورد فینال تپانچه بادی جهان عضو تیم ملی تیراندازی بانوان ایران که در روز نخست مسابقات این رشته موفق شده بود به مدال طلا دست پیدا کند دومین مدال طلای خودش و ششمین طلای کاروان غدیرشور و اشتیاق پهلوانی در همدان شدت گرفت تدارک ویژه همدانیها برای میزبانی از پهلوانان کشتی ایران و جهان
شور و اشتیاق پهلوانی در همدان شدت گرفتتدارک ویژه همدانیها برای میزبانی از پهلوانان کشتی ایران و جهانمرحله پایانی مسابقات کشتی جام طلایی باشگاههای کشور طی دو روز به میزبانی همدان برگزار میشود که هیئت کشتی برای این رویداد بزرگ ورزشی تدارک ویژهای دیده است به گزارش خبرگزاری فارسجوکهای قومیتی که حواله میدهیم بیخطرند؟ |اخبار ایران و جهان
جوکهای قومیتی که حواله میدهیم بیخطرند ما به خاطر یک لبخند راحتتر هستیم که گفتوگوهای جمعی را باور کنیم و در دام و مرداب آن اسیر و غوطهور شویم و فرو رویم بدون تفکر هر جوک و نقلقولی را شفاهی یا ایمیلی یا وایبری انعکاس میدهیم و برای آن استیکر گل و لبخند و لایک حواله میکناخبار ايران و جهان |خبرگزاري فارس| Fars News Agency
فیلم تشییع پیکر مرحوم مهدویکنی در خیابان انقلابدانلودمراسم باشکوه تشییع مرحوم آیتالله مهدویکنی رئیس مجلس خبرگان رهبری با حضور گسترده مردم در خیابان انقلاب برگزار شد لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلود- 10 19 1393آبان1ايران تيم چهل و چهارم جهان و اول آسيا
ايران تيم چهل و چهارم جهان و اول آسيا تيم ملي فوتبال کشورمان در آخرين ردهبندي فيفا با چهار پله صعود در مکان چهلوچهارم جهان قرار گرفت سایت رسمی فدراسیون جهانی فوتبال فیفا ردهبندی تیمهای ملی فوتبال دنیا در ماه اکتبر2014 را اعلام کرد که براین اساس تیم ملی ایران بافضائل شیخ الشیوخ فقید به روایت حجت الله ایوبی |اخبار ایران و جهان
فضائل شیخ الشیوخ فقید به روایت حجت الله ایوبی کد خبر ۴۴۴۰۷۹ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۰ - 23 October 2014 حجت الله ایوبی از دانش آموختگان دانشگاه امام صادق ع و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یادداشتی برای ایرنا نوشت همه شاگردان حضرتش به یاد دارند این شوخی همیشگی پدجام جهانی 2022 شبانه برگزار میشود؟!
جام جهانی 2022 شبانه برگزار میشود یکی از مقامات فیفا اعلام کرد رقابتهای جام جهانی 2022 قطر میتواند شبانه هم برگزار شود به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران رقابتهای جام جهانی 2022 قطر که با کش و قوسهای فراوانی از کشته شدن کارگران گرفته تا رشوههای بنهمام همواره مورد-
گوناگون
پربازدیدترینها