واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیین شام غریبان امام حسین(ع) در شهرهای مختلف استان کردستان برگزار شد سنندج - ایرنا - همزمان با شب یازدهم محرم، آیین شام غریبان اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفای ایشان با سوگواری هیات های عزاداری و مردم استان کردستان در نقاط مختلف این استان برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در این ایین ها عزداران و هیات های حسینی به ویژه کودکان و نوجوانان به صورت دسته های سینه زنی با در دست داشتن شمع در آیین شام غریبان امام حسین(ع) و فرزندانش شرکت کردند.
در آیین شام غریبان قشرهای مختلف مردم در قالب دسته های با شکوه عزاداری در خیابان های شهرهای مختلف استان کردستان حرکت کرده و بر مظلومیت اسرای دشت کربلا و ستم های رفته بر خاندان امام حسین(ع) اشک ماتم ریختند.
در این آیین مداحان اهل بیت (ع) در سوگ حضرت سیدالشهدا(ع) و رنج و آوارگی فرزندان و یاران امام حسین(ع) پس از واقعه کربلا مرثیه سرایی می کنند.
حضور چشمگیر کودکان و نوجوانان با لباس های سیاه و پیشانی بندهای "یاحسین" با شمع های روشن، از صحنه های زیبایی است که یاد و خاطره کودکان و اسیران کربلا را در اذهان شرکت کنندگان زنده می کند.
شهرستان بیجار یکی از شهرستان هایی است که این ایین با شکوه خاصی هر ساله برگزار می شود.
حسینه بیجار سال ها است با شام غریبان اهل بیت(ع) آشناست، هر سال در چنین شبی در حزن و اندوه فراوان فرو می رود، امسال جوانان بیجار آنقدر پرشور و با شعور آمده بودند که تمام فضای حسینیه، شبستان و حتی راهروها مملو از جمعیت جوانانی شد که به علت کمبود جا و با اصرار مسوولین برنامه، برای دیگر عزادران جا باز می کردند و دو زانو نشستند.
جمعیت حاضر در شام غریبان شب گذشته حسینیه بیجار برای هیچ کس قابل پیش بینی نبود، بسیاری از عزاداران در اواسط برنامه ناچارا از حسینیه خارج شدند و تعدادی نیز، پشت درب و داخل حیاط با هوای نیمه سرد به انتظار بازشدن جا و سرپا به عزاداری پرداختند.
در آیین امشب کسی نای روشن کردن حتی یک شمع را هم بیاد شب شام غریبان خاندان حضرت پیامبر(ص) نداشت، تنها مهمان شام غریبان امشب گریه، زاری و نوحه سرایی بیاد خیمه های نیمه سوخته، بود.
در شام غریبان بیش از یک هزار جوان و نوجوان در حسینیه جمع شده بودند تا با حضرت امام سجاد(ع)، حضرت زینب کبری(س) و نازدانه حضرت امام حسین (ع) و اسرای دیگر همدردی کنند، بعضی از پدران و مادران نیز که با فرزندان خرد سال و هم سن و سالان کودکان کربلا آمده بودند، بیاد دعوت به سکوت حضرت زینب(س)، کودکان خود را با دعوت به سکوت، در کنار خود آرام می کردند و با اشک چشمان و سینه های محزون، راه آینده را به آنان نشان می دادند.
گرشاسبی ذاکر و مداح اهل بیت(ع) در این محفل با ذکر مصایب و بیان وقایع دلخراش بعد از شهادت حضرت امام حسین(ع) گفت: مصیبت بعد از شهادت، هنگام اسارت، آتش زدن خیمه ها، فرار کودکان و دختران و دیگر شهدای کربلا، غم و آلام و درد بیماری امام سجاد(ع) در زیر خیمه نیمه سوخته آنقدر بزرگ و عظیم است که جز با کمک خداوند متعال برای هیچ کس قابل تحمل نیست.
وی به نماز شب حضرت زینب(س) در این وضعیت بغرنج و رعب آور پرداخت و افزود: درس های قیام کربلا از آغاز تا اسارت و از رسالت حضرت زینب(س) تا مراجعت به مدینه، برای جوانان، یک دانشگاه بزرگ و کلاس درسی است که هیچ مکان و زمانی نمی تواند آن را در قید خود بیاورد.
گرشاسبی گفت: پایداری به شعائر اسلامی و احکام دینی در هر شرایطی بزرگترین آموزه تاریخی حضرت زینب(س) است که اگر به حقیقت حضرت زینب(س) در کربلا نبود، فلسفه قیام و اهداف امام حسین(ع) در کربلا با امام حسین(ع) می ماند.
آیین شام غریبان تا اواخر شب دهم محرم ادامه داشت و جوانان با نوحه سرای و سینه زنی، عهد و پیمانی دیگر و تجدید میثاقی دوباره با امام حسین(ع) بستند و از خداوند متعال خواستند آنان را از محفل و مجلس ماه محرم سال آینده محروم نکنند.
ایین شام غریبان در سایر شهرستان های استان کردستان نیز برگزار شد.ک/4
7350/533
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]