واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کدام شهر پایتخت کتاب ایران میشود؟
دبیر جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران با اشاره به معیارها و ضوابط انتخاب پایتخت کتاب ایران گفت: از میان شهرهای کشور شهری که بهترین برنامههای گذشته و بهترین برنامههای پیش بینی شده برای دو سال آینده را داشته باشد، انتخاب میشود.
به گزارش نامه نیوز، دبیر جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران با اشاره به معیارها و ضوابط انتخاب پایتخت کتاب ایران گفت: از میان شهرهای کشور شهری که بهترین برنامههای گذشته و بهترین برنامههای پیش بینی شده برای دو سال آینده را داشته باشد، انتخاب میشود.
محمد سلگی، دبیر جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران با اشاره به این جشنواره گفت: در این جشنواره قرار است از میان همه شهرهای کشور، یک شهر که بیشترین فعالیت را در زمینه کتاب و کتابخوانی دارد، انتخاب کنیم، این انتخاب هم بر اساس فعالیتهایی که تاکنون بر محور کتاب در این شهر انجام گرفته است و هم بر اساس برنامهها و فعالیتهایی که قرار است در آینده در این شهرها رخ دهد.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری این جشنواره ایجاد انگیزه در استانهای کشور برای توجه به موضوع کتاب و کتابخوانی است، بنابراین از میان شهرهای کشور شهری که بهترین برنامههای گذشته و بهترین برنامههای پیش بینی شده برای دو سال آینده را داشته باشد، به عنوان کاندیدا برای انتخاب به عنوان پایتخت کتاب ایران برگزیده میشود.
سلگی با بیان این مطلب که در حال تعیین و بررسی معیارها و میزانها هستیم،گفت: به زودی فراخوان شرکت استانها و شهرهای کشور در این جشنواره را اعلام خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران نگاه مختصری هم به پایتخت جهانی کتاب دارد، هر ساله یونسکو پایتخت جهانی کتاب را انتخاب میکند، ایران نیز دو بار در سالهای 2006 و 2013 برای انتخاب اقدام کرده است،انتخاب پایتخت کتاب ایران میتواند ما را در رسیدن به این هدف یعنی انتخاب ایران به عنوان پایتخت جهانی کتاب یاری کند.
دبیر جشنواره انتخاب پایخت کتاب ایران ادامه داد:متأسفانه ما در ایران تاکنون فعالیت منظم و ساماندهی شدهای برای انتخاب شدن به عنوان پایتخت جهانی کتاب نداشتهایم، همیشه تهران را معرفی کردهایم، در حالیکه برخی از شهرهای ایران همچون نیشابور پیشینه تاریخی بیشتری در حوزه کتابخوانی داشتهاند.
وی گفت: امیدواریم با انتخاب پایتخت کتاب ایران بتوانیم به هدف اصلی یعنی ترویج کتابخوانی از طریق معرفی شهری که بالاترین فعالیت را داشته باشد، برسیم.
سلگی در پاسخ به این پرسش که آیا صرف فعالیتهای گذشته و برنامهریزیهای آتی برای انتخاب پایتخت کتاب ایران کافی خواهد بود؟ توجه به سرانه مطالعه، زیرساختهای ایجاد شده در حوزه کتاب و کتابخوانی و .... را نباید بررسی کرد؟ گفت: سرانه مطالعه و زیرساختهای موجود در حوزه کتاب و کتابخوانی نیز از جمله معیارهایی است که ما آنها را بررسی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر ما هم حوزه زیرساختی و سختافزاری و هم حوزه نرمافزاری را در نظر خواهیم گرفت، در هر شهر شورایی ایجاد خواهد شد، مرکب از اداره کل ارشاد استان، شهردار، نماینده تشکلهای نشر، نماینده نویسندگان و .. تا هم حوزه زیرساختی را بررسی کنند و هم حوزه نرمافزاری را.
سلگی افزود:همچنین در بررسی برنامهها پارهای از شاخصها برای ما مهم است، برای نمونه ابتکاری بودن، همهگیر بودن، خلاق بودن و ... در انجام برنامهها و فعالیتها.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر قرار باشد، حوزه سختافزاری و نرمافزاری کتاب و کتابخوانی در شهرها با هم مقایسه شوند، قطعا شهرهای بزرگ شانس بیشتری برای انتخاب خواهند داشت، از جمله تهران، و در نتیجه ممکن است انتخاب منصفانه و دقیق نباشد، آیا برای این تدبیری اندیشیده شده است؟ گفت: ما به این مسئله توجه داریم، همچنین ما شهر تهران را به طور خاص مدنظر داریم، از این رو در برخی از نقاط حجم عملیات مهم نیست، نوع طرحها و فعالیتها مهم است. ما نگاه به پیشینه تاریخی شهر در حوزه کتاب و کتابخوانی نیز خواهیم داشت.
سلگی در پایان از اعلام فراخوان در اواخر آبان ماه خبر داد و گفت: در آذر ماه ستادهای استانی را تشکیل خواهیم داد و در نیمه اسفند ماه اختتامیه جشنواره را همزمان با جشنواره انتخاب روستاهای دوستدار کتاب برگزار خواهیم کرد.
منبع: تسنیم
۱۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]